Bodrum Gündem

UMUT ORAN BODRUM’DA SEÇİM ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİ…

24.04.2015
0
A+
A-

UMUT ORAN BODRUM’DA BELEDİYE, MESLEK ODALARI ve STK ZİYARETLERİ YAPARAK SEÇİM PROGRAMINI ANLATTI…

umut_oran_bodrumda (5)Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Bodrum’da başta CHP İlçe Başkanlığı olmak üzere Bodrum Belediyesi, odalar ve çeşitli STK’ları ziyaretlerde bulundu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 

Geçmiş Dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP’nin en çok önerge veren milletvekili olarak bilinen Umut Oran Bodrum’da ilk olarak CHP İlçe Başkanlığı ziyaretinde bulundu. Partililer ile sohbet ederek görüş alışverişinde bulunan Oran’a en çok merak edilen “Genel başkan tarafından milletvekili adayı yapılmadığınız için kırgın ve kızgın mısınız? şeklindeki soru yöneltildi. Umut Oran bu soruya buy Disulfiram online “Kırgın ve kızgın değilim. Biraz şaşırdım. Ama sayın Genel Başkanımızın taktirleridir. CHP için daha önce olduğu gibi, çalışmaya devam edeceğim. Parti içinde bir çok görevde bulundum. Bütün görevler geçicidir, sürekli olan ve en onurlusu ise CHP üyesi olmaktır. Milletvekili adayı olsaydım çoğunlukla seçim bölgem olan İstanbul 3.Bölgede çalışmak zorunda kalacaktım. Oysa 7 Nisan’dan bu yana 14 il ve seçim bölgesi dolaştım. 7 Haziran seçimlerine kadar da nerede görev verilirse orada CHP için çalışmalarımı sürdüreceğim.” şeklinde oldukça net ve dikkat çeken bir şekilde yanıt verdi.

UMUT ORAN İÇİN YARIM GÜNLÜK YOĞUN BİR PROGRAM YAPILDI…

CHP İlçe Başkanlığı tarafından yarım güne sığdırılan oldukça yoğun bir ziyaret programı olan Umut Oran’ın ilk durağı olan İlçe Başkanlığında CHP’nin seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi Zeki Gündoğmuş, CHP Bodrum geçmiş dönem İlçe Başkanları ve milletvekili aday adayları Hüseyin Anıl, Kerim Cangır ile Osman Öneş, Rezzan Karahan, Bodrum belediye Meclis Üyeleri Refik Ülgen ve Niyazi Atare, Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören ile partililer katıldı.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın milletvekili adayı olmamasına karşın, kendisini arayarak Bodrum’a geleceğini ihtiyacınız varsa eğer, partililer ve STK’lar ile görüşerek partinin ekonomik politikalarını ve seçim programını anlatmak üzere destek vereceğini iletmesine üzerine bir ziyaret program yaptıklarını belirterek şunları söyledi; “Kendisi ile beraber bir program yaptık. Saat 12:30’da Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz, sonra sırası ile BESİAD, Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yönetimleri ile buluşarak, Umut Bey ile birlikte hem ziyaret edeceğiz, hem de partimizin seçim programını anlatacağız. Kendilerine hoş geldiniz diyorum.”

umut_oran_bodrumda (15)BODRUM’DA DA ANKARA’DA OLDUĞU GİBİ KAÇAK SARAYLAR VAR…

Bodrum’da güzel bir gün olduğunu vurgulayarak, Bodrum’da olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Umut Oran, Muğla’da olmanın farklı bir duygu olduğunu ve her gelişinde bu farklılığı hissettiğini ifade ederek şöyle konuştu;

“Dün özel bir nedenle gelmiştim. Bu günü de hem sizlerle buluşmak, hem de Bodrum’da kanaat önderleri ile bir araya gelip, özellikle son açıklamış olduğumuz programımızı ve vaatlerimizi yüz yüze konuşmak için bir program hazırladık. Bodrum farklı bir kent. Buranın sanatı, kültürüyle, turizmiyle, tarihiyle çok farklı bir yer, keşke Türkiye’nin her yeri böyle olabilse. Türkiye’nin her yeri de Bodrum gibi olabilmeli. Biz CHP olarak bunun için mücadele ediyoruz.”

Umut Oran Bodrum’da da Ankara’da olduğu gibi kaçak sarayların olduğunu ifade ederek “Burada mevzuat bir tarafa atılarak doğa katlediliyor. Onu da görüyoruz. Ama yine de Bodrum’da herkes kendi bütçesine göre bir yaşam sürebiliyor.” buy Disulfiram online dedi. Oran Bodrumspor’un da namağlup olarak şampiyon olmasından dolayı mutlu olduğunu da dile getirerek Bodrumspor’u kutladı.

23 Nisan Çocuk Bayramını da kutlayan Oran çocuklar ile ilgili şöyle bir değerlendirme yaptı; “Tabi çocuk bayramı dediğimiz zaman, Türkiye’deki çocuklarımızın ve gençlerimizin durumu aslında bir bayram havasında geçmiyor. Dün bazı veriler vardı TUİK tarafından açıklanan verilere göre hükümlü çocuklarımızın sayılarında 5-6 kat artış olduğu görülüyor. Çocuklarımız maalesef suç işliyorlar ve hapis yatıyorlar. Bu çok acı bir şey. Oysa onların geleceğini daha güvenli bir hale getirmemiz lazım. Çocuklar hem aç, çocuklar geleceksiz ve güvencesizler.”

umut_oran_bodrumda (18) buy Dapoxetine on line SEÇİM GÜNDEMİNİ CHP BELİRLEDİ, İKTİDAR TELAŞA DÜŞTÜ…

Umut Oran 23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 95. Kuruluş yıldönümü olduğunu da anımsatarak, gelinen noktada egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, demenin çok zor olduğunu ve tek adam diktatörlüğüne doğru gidildiğini kaydetti.

Ana gündemin 43 gün sonraki seçim olduğunu ifade eden Umut Oran konuşmasına şöyle devam etti; “Bu günkü çalışmalarımızı genel seçim çerçevesinde yapacağız. İnanıyorum ki 43 gün sonra, milleti sıfırlayan anlayışı, millette sandıkta sıfırlayacak. Bu günkü tek adamcı siyaset anlayışına hal itibar göstermeyecek. Şunu memnuniyetle görüyoruz; Geçen hafta seçim vaatlerimizi ve programımızı açıkladıktan sonra, tek konuşulan gündem ve iktidarın da peşinden sürüklendiği gündem bizim bu politikalarımız ve projelerimiz oldu. Hem ilk 100 günde neler yapacağımız somut bir şekilde ortaya koymamız, sonra 4 yıl boyunca neler yapacağımızı ortaya koymamız ve bunların büyük çoğunluğunun da ekonomik ve sosyal ağırlıkta olması ve toplumun her kesimini ilgilendirir ve her kesimin sorununa çözüm üretir bir şekilde olması iktidarı bir kez daha telaşa düşürdü. Çünkü onları ortaya koyabildikleri tek projesi var. Oda başkanlık sistemi. Onun dışında başka bir proje, politika ve vaatleri yok.”

7 HAZİRAN’DA İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK…

Bundan önce yaptıklarının halk tarafından itibar görmediğini ve bu nedenle iktidarın söyleyebileceği söz kalmadığını, AKP’nin başarısız bir iktidar olduğunu iddia ederek şu sözleri kaydetti;

“İnanıyorum ki 43 gün sonra 7 Haziran’da Türkiye’de bir iktidar değişikliği olacak. Aslında halkın iktidarı yeniden egemen olacak. Türkiye Bodrum gibi, Muğla gibi her alanda yaşanabilir bir ülke haline geleceğini düşünüyorum.”

Muğla’nın yerel seçimlerinde de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de çok başarılı olduğunu söyleyerek, CHP İl ve ilçe örgütlerini kutlayan Oran, 7 Haziran seçimlerinde de CHP’nin yine başarılı olacağından kuşkusu olmadığını söyledi. Oran partiler ile bir süre daha sohbet ederek, seçim süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

umut_oran_bodrumda (20)MİLLETVEKİLİ OLMADAN GENEL BAŞKAN ADAYI OLDUM…

Umut Oran CHP İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından BESİAD’ı ziyarete etti. BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden ve Yönetim Kurulu tarafından karşılanan Oran iş insanları ile bir süre sohbet etti.

BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden’in milletvekili adayı olmadığı halde çalışmalarına küsmeden devam eden Umut Oran’ın herkese örnek olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “İlla milletvekili olmak için partide çalışılmaz ki. Olabilir bir dönem görevinizi yaptınız, ne güzel. Bu dönem yönetim belki de daha da aktif bir rol verecek. Her zaman yeni insanların araya girmesi, siyasete katılması için bunlar gerekli diye düşünüyorum. İnşallah bu sizin yaptığınız Türkiye’de örnek olur.”

umut oran mahmut kocadonUmut Oran bu konuda iddialı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;

“Ben milletvekili olmadan genel başkan adayı oldum. Yine milletvekili olmadan da genel başkan yardımcısı oldum. Geçmişimde milletvekili olmadan önemli görevlerde bulundum. Bu günde çok rahat bir şekilde, milletvekili olmadan siyaseti sokakta da yapılabileceğini gösteriyoruz.”

Umut Oran 2010 yılında işyerinin yönetimini çalışanlarına bırakarak ve mal beyanında da bulunarak siyasete başladığını ifade ederek STK’lar’da çalışırken aktif siyasi çalışmalarda bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Umut Oran CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve Yönetim Kurulu ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO, Bodrum Deniz Ticaret Odası ve Bodrum Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını da ziyaret ederek CHP’nin seçim programı ve projeleri ile ilgili bilgilendirme yaparak görüş alışverişinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.