Bodrum Gündem

KEP ATMAK BİR SEVDADIR, 28 YIL SONRA BİLE

KEP ATMAK BİR SEVDADIR, 28 YIL SONRA BİLE
26.04.2015
0
A+
A-

buy Combivent online  1

  order misoprostol

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1987 Mezunları 28 yıl önce yapamadıkları kep atma törenini Bodrum’da gerçekleştirdiler.

Phenergan online Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da bir grup mühendis, mezun olduktan 28 yıl sonra diploma ve kep töreni düzenledi.

1980 yılında girdikleri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi’nden 1987 yılında mezun olan bir grup mühendis o yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle mezuniyet töreni gerçekleştiremedi.

Mühendisler, 28 yıl geciken mezuniyet töreni için Bodrum’da bir araya geldi. Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşamını sürdüren mezunlar, ilçedeki bir otelde buluşarak okul günlerini anarak onlarca yıl sonra kendi mezuniyetlerini organize etti.

1980 dönemi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şevki Hoşağası, Prof. Dr. Güven Önbilgin, Doç. Dr. Mehmet Timur Aydemir, Y. Doç. Dr. Abdullah Sezgin ve Y. Doç. Dr. Hatice Sezgin’ın de katıldığı organizasyonda keyifli saatler yaşandı.

Gören öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Elektronik Mühendisi Feridun Sezgin, 30 yıl sonra kep atmanın mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi.

Okudukları dönemin 1980 askeri dönemine denk geldiğini anlatan Sezgin, şöyle konuştu:

O dönemde iki kişiden fazla bir araya gelince eylem sıfatına giriyordu ve yasaktı. O yüzden yöneticilerimiz mezuniyet töreni yapmadı. Bizde 30 yıl sonra mezuniyet törenimizi kendimiz yapmaya karar verdik. Hayatta olan hocalarımızı, öğrenci işlerini, profesörlerimizi çağırdık. Bu ekinliği düzenledik.”  dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan öğretim üyesi Prof. Dr. Şevki Hoşağası, yıllar sonra öğrencileriyle bir araya gelmenin kendisini çok duygulandığını ve mutlu ettiğini ifade etti.

Hoşağası, okul yıllarında öğrencilerle birlikte yaşadıkları anıları da paylaştı. Tören, mezuniyet hatırası fotoğrafının çekilmesinin ardından kep atma töreni yapıldı. Bazı mezunların çocuklarının da katıldığı törende, mezunlar bol bol sohbet etme fırsatı da buldu.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.