Bodrum Gündem

MAVİ SULARLA BULUŞMASI 8 YIL SÜRDÜ

26.04.2015
0
A+
A-

DENİZLE 8 YIL SONRA BULUŞTU (1)

 

Bodrum’da yapımına 2007 yılında başlanan Şevki Adalı’ya ait lüks yelkenli, 8 yıl sonra denize törenle indirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un İçmeler Mahallesi’nde hizmet veren bir tersanede 2007 yılında İngiliz bir iş adamı için yapılmaya başlanan ancak iş adamının 2008 yılında iflas etmesi nedeniyle yapımına yaklaşık 4 yıl ara verilen tekneyi, Adanaspor Kulübü eski başkanlarından iş adamı Şevki Adalı aldı.

Adalı, teknenin yapımını devam ettirerek tamamladı. Yapımı yaklaşık 8 yıl süren “Zanzıba” isimli yelkenli lüks tekne, 6 milyon avroya mal oldu. Yelkenliyi denize indirmek için tersanede tören düzenlendi.

Ethemoğlu Tersanesi sahibi İsmail Özyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, zor olanı başardıklarını söyledi “Teknenin ekonomik kriz döneminde zor şartlarda yapıldığını anlatan Özyurt, “40 metre ve lamine bir tekne. İstanbul’da Adalı grubuna ait bir teknemiz. Tekneyi 8 yılda tamamladık. Bu tekneyi zor zamana kriz döneminde yaptık. Bugünde deniz atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.“.

Tekneyi ilk olarak İngiliz uyruklu bir iş adamına yaptıklarını anlatan Özyurt, “İş adamı ekonomik krizden dolayı 2008 yılında iflas etti. 4 sene bekledik ve bu süreçten sonra Şevki Adalı aldı. Şimdi de denize indiriyoruz” diye konuştu.

Törene katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum’un ustalarının bir mutluluğuna daha şahit olduklarını kaydetti. Tekne yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kocadon, şunları söyledi buy Indocin online “Bunlar bizim gururumuz. Bodrum’un sahip çıkması gereken değeri. Bu tekneler karada olduğu kadar denizde de turizme büyük ölçüde katkı sağlıyor. Bu güzel eseri yapan İsmail Özyurt ustamıza da teşekkür ediyorum. İçmeler bölgesi Türkiye ekonomisine katkısını sürdürmeye devam edecek. Bu kültüre sahip çıkmayı sürdüreceğiz.” order Nolvadex order misoprostol

Yaklaşık üç saat süren ve çok sayıda tersane çalışanının görev aldığı çalışmanın ardından tekne kızak yardımıyla denize indirildi. Öte yandan törene tekne sahibi Adanaspor Kulübü eski başkanlarından ve iş adamı Şevki Adalı’da katıldı.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.