Bodrum Gündem

MUĞLA GAZETECİLER CEMİYETİNDE GENÇLER İŞ BAŞINDA

26.04.2015
0
A+
A-

GAZETECİLER CEMİYETİ SEÇİM manşet

 

 

 

 

 

 

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti 12. Seçimli Genel Kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. 23 yıldır cemiyet başkanlığını yürüten duayen gazeteci Ünal Türkeş, görevi gençlere devretti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşen genel kurula Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Kara, CHP 22. ve 23. Dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci CHP İl Başkanı Mürsel Alban, CHP milletvekil adayı Burak Erbay, Ak Parti milletvekili adayı Yelda Erol ve gazeteciler katıldı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti 12. Genel Kurulu Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün açış konuşmaları ile başladı. Başkan Gümüş, gazeteciliğin zor bir zanaat olduğunu dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Düşündükleri ve düşündüklerini yazdıkları için hapislerde yatan basın mensupları, gazetelerini çıkarmak için abonelik, traj ve resmi ilanlardan alınan paylar, sigortalı basın mensubu sayısı gibi türlü şartlara göğüs geren gazeteler, gazeteciler yani sizler, yine de bu önemli misyonu yerine getirmeye çalışıyorsunuz”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, basın mensuplarının mesai gözetmeden 24 saat zor şartlarda görev yaptıklarına dikkat çektiği konuşmasında Cemiyet Başkanı Ünal Türkeş’e amca diye hitap etti. Yeni yönetimin Ünal Türkeş’in deneyimlerinden mutlaka faydalanması gerektiğini söyleyen Gümüş “Sizlerin mesai mevzuu gözetmeden, gece gündüz her şartta görev peşinde koşmanız, halkı bilinçlendirmek adına verdiğiniz mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Kent sınırlarının dışına çıkmış Muğla basının gücünü ise bilmeyen yok. Tabi bunun en büyük mimarı 23 yıl Muğla Gazeteciler Cemiyetine Başkanlık yapmış, sayısız gazeteci yetiştirmiş, gazeteci, Muğla tarihçisi, yazar ve aynı zamanda benimde kendisinden çok şeyler öğrendiğim iyi bir siyasetçi olan çok değerli büyüğümüz Ünal Amca. Ünal Amca yıllarca Muğla basınını gerek ilimizde, gerekse ülkemizde en iyi şekilde temsil etti. Bugün kendi isteği ile görevinden ayrılarak yerini genç nesillere bırakıyor. Bir anlamda bayrağı devrediyor” dedi. cheap Clonidine

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Kara, yeni yasayla yerel gazetelerin oldukça zor durumda bırakıldığını, ulusal gazetelerin traj konusunda zorlandığı bir yerde Muğla’daki gazetelerin günlük 500 adet satış yapmasının beklemenin doğru olmadığına değindi. Federasyon olarak Basın İlan Kurumuna bu konuda mutlaka baremli bir satış olması yönünde bir çalışma yaptıklarını söyledi. Kara konuşmasına şöyle devam etti “Önümüzdeki seçim nedeniyle BİK’te ve Basın İlan Kurumunda iller durmuş vaziyette. Basın Komisyonunda bekleyen arkadaşlarımızın basın kartları günleri geçmesine rağmen toplanamıyor. Her şey seçime endekslendi. İnşallah seçimden sonra bizi daha güzel günler bekliyor olur.

Mevcut Gazete Ve Televizyonlarımız İl Genelinde Yayın Yapar Hale Gelmeli.

Daha sonra konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Ünal Abi çok değerli bir büyüğümüz. Kendisi yıllarca Muğla için ve Muğla basını için büyük uğraşlar verdi. Bizde Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde herkesin onun bilgi ve birikimlerinden faydalanması için bir yer açıyoruz. Burada Ünal Abinin Muğla için kaleme aldığı kitapları, fotoğrafları kısacası yılların birikimi ve belgeleri yer alacak. Bunun çalışması içerisindeyiz. Mevcut gazete ve televizyonlarımız il genelinde yayın yapar hale gelmeli. Seydikemer’den Bodrum’a haber taşıyan, sorun ve çözüm önerileri taşıyan bir hale gelmesi hedeflenmeli. Büyükşehir olduktan sonra hedefimiz bir, Muğla bir demek lazım. Çok kolay olmadığını biliyorum ama hedef olarak onu koymak lazım” dedi.

“Gazeteciler Cemiyeti’nin sadece basın meslek ilkelerinin arka bahçesidir.”

Yeni seçilecek olan ekibin daima yanlarında olacağını ve birikimlerini paylaşmaktan mutluluk duyacağını belirten 23 Yıllık başkan Ünal Türkeş, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin sadece basın meslek ilkelerinin arka bahçesi olduğunu vurguladığı konuşmasına şöyle devam etti “Bu ilkelerin dayanmış olduğu esas temeller Atatürk devrimlerinin ve ilkelerinin yaşamsal varlığı bulunmaktadır. Yaşamsal varlık da bütün partileri aşan ve görüşleri geride bırakan bir varlıktır. purchase Indocin online

Straterra online buying “Bundan Böyle Sesimiz Daha Gür Çıkacak”…

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Süleyman Akbulut, kendilerine verilen sorumluluğun farkında olduklarını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “Meslektaşlarımızın sorunlarını yıllardır bilen ve yaşayan bir arkadaşınız olarak çok daha sancılı dönemlerin de bizi beklediğini biliyoruz. Özellikle Basın İlan Kurumunun yerel gazetelere dayattığı kriterler, beraberinde sunmuş olduğu duvar niteliğinde olan maddeler hepimizin ortak sorunu dile düşünüyorum. 20 yıldır sizlerle beraber sahada çalışıp ekmeğimi de bu işten kazandım. Ben ve arkadaşlarım gerçek bir meslek örgütü gibi çalışacağımıza söz veriyoruz. Bizlere görev verildiği takdirde sadece mesleki değil, manevi iyi ya da kötü gününüzde yanınızda olacağımız bir meslek örgütü olmak istiyoruz. 1989 yılında Muğla’da kurulan ilk meslek örgütüyüz. Bizler alternatif olarak kurulan oluşumlara asla karşı değiliz. Meslek örgütlülüğümüzü liyakatla, seviyyle, anlayışla ve her şeyden önemlisi sunacağımızı yararlı faaliyetlerle bütün bu oluşumların düşünüp değerlendireceği bir cemiyet olacağız. Herkesin canı yandığında kapısı çalınan bizler mesleki sorunlarımızda kapısını çalacak kimseyi bulamıyoruz. Bundan böyle sesimiz daha gür çıkacak.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş’e bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

Plaketin ardından Muğla Gazeteciler Cemiyetinin 12. Olağan Genel Kurul seçimleri yapıldı. Tek Liste ile gidilen seçimlerde oy birliği ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Süleyman Akbulut seçilirken Bodrum’dan Bodrum Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Kent TV Haber Koordinatörü gazeteci Fatih Bozoğlu’da yeni yönetimde görev aldı. Süleyman Akbulut Başkanlığındaki Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Ferit Topaloğlu, Kadir Tamer, Kenan Gürbüz, Yüksel Savaş, Erkan İlik ve Fatih Bozoğlu.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.