Bodrum Gündem

ERMENİ KONFERANSINDA TERBİYESİZLİK YAPTILAR…

28.04.2015
0
A+
A-
Propranolol 20mg bodrumda üniversitelilere ermeni konferansı (6)100. yılında gündemden düşmeyen Ermeni meselesinin çeşitli boyutları tarihçiler tarafından masaya yatırıldı. Retin-A without prescription Konferans öncesi saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu, ancak izleyiciler arasında bulunan iki kişinin ne saygı duruşunda, nede İstiklal Marşımızın okunduğu sırada ayağa kalkmaması dikkat çekti. 
Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem
1915 yılında gerçekleşen Ermeni tehcirinin “soykırım” olarak dünyaya yansıtılmaya çalışıldığı bugünlerde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından bir konferans düzenlendi.
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi, Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi Yeşil Salonunda gerçekleşen konferansta, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muzaffer Demir, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özgür Yıldız ve Okutman Zeynep Özdem Köse sunumlar gerçekleştirdiler.
Konferans öncesi saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu, ancak izleyiciler arasında bulunan iki kişinin ne saygı duruşunda, nede İstiklal Marşımızın okunduğu sırada ayağa kalkmaması dikkat çekti.
Prof.Dr. Muzaffer Demir’in sunumuyla başlayan konferansta, Ermenilerin dünya tarihinde ilk yurt edinmesi, yaşadıkları sürgünler, mezhep değiştirmeleri ve yaptıkları tehcir olayları anlatıldı. Konunun siyasilerin dışında tamamen tarihçilerin arasında görüşülmesi gereken bir konu olduğunu savunan Demir, Ermenilerin tarih boyunca en rahat yaşadıkları sürecin Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra başladığını ifade etti.
Ermenilerin, İngilizler ve Rusların kışkırtmasıyla isyan ve kargaşa başlattıkları ve tehcir öncesi Doğuanadolu’da çok sayıda katliam yaptıklarını ifade eden Okutman Zeynep Özdem Köse, 1915 yılında Dahiliye Nazırı tarafından çıkarılan Tehcir Kanununda Ermeni kelimesinin geçmediğine dikkat çekti. Köse, çıkarılan kanunda, devlete ve işleyişine karşı isyan çıkaran grupların sürgüne gönderilmesi, göç sırasında her türlü yardımın sağlanacağı, gittikleri yerlerde devlet arazilerinden çiftlik ve toprak verileceği maddelerinin yer aldığını söyledi.
Programın son konuşmacısı olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özgür Yıldız ise kısa süre önce toplanan bir kurul tarafından Ermeni meselesi hakkında 3 ciltlik kitap çıkarıldığını, yerli ve yabancı arşivlerden alınan belgelerle desteklenen bu kitabın İngilizce ve Ermeni diline çevrilerek dünyadaki birçok kütüphaneye gönderildiği söyledi. Yıldız, konu ile ilgili Türkiye’nin bütün arşivlerinin açıldığını, gizli belgeler üzerinde incelemeler yapma olanağı bulduklarını buna karşı Ermeni tarihçilerinin hiçbir belge ve bilgi sunamadıklarını ifade etti.
Soykırım iddiasının asılsız bir algı operasyonu olduğuna dikkat çeken uzmanlara program sonunda teşekkür belgesi verildi.
bodrumda üniversitelilere ermeni konferansı (8)Konferans sonrasında açıklamada bulunan Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Tuncay Kuleli ; “Gündemde olan önemli bir konuya tarihçilerimizin bilgileriyle ışık tutmaya çalıştık. Özellikle bugüne kadar nadir olarak araştırılmış olan eski çağ ve yakın çağdaki tarihsel süreçte Ermeni sorununun ne olduğu, gerçekten bir sorun mu olduğu, nasıl bir tarafı olduğu tarihçilerimiz tarafından dile getirildi. Yakın tarihimize ait önemli bilgilerin verildiği konferans ilgiyle izlendi. Son söz olarak, söz konusu asılsız soykırım iddialarının tarihi belgeler ortaya konulduğu zaman çok iyi anlaşılabileceği fakat Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her “gelin arşivlerinizi açın” çağrısına ne yazık ki karşı taraftan cevap verilmediği tarihçilerimiz tarafından dile getirildi. Umuyoruz ki bundan sonraki süreçte bu konular politize edilmeden, siyasete bulaştırılmadan, tarihçilerin huzurunda ve bilimsel bilgiler doğrultusunda aydınlığa kavuşur” dedi.

order Topamax on line

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.