Bodrum Gündem

GAZETECİLER SORDU, ÜÇ BAŞKAN YARDIMCISI YANITLADI…

30.04.2015
0
A+
A-

taner-uslu-aylık-basın-toplantısı_123BODRUM BELEDİYESİ NİSAN AYI BASIN TOPLANTISI YAPILDI.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediye Başkanlığı Nisan Ayı Basın Toplantısında yaptığı konuşmada, son bir ay içerisinde belediyenin ilçe genelinde yapmış olduğu hizmetler ve faaliyetler hakkında kamuoyunu bilgilendirirken gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanlığının aylık olarak düzenlediği basın toplantısında bu ay, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu, Kemal Orman ve İsmail Altındağ hazır bulundu. Bodrum’daki yerel ve ulusal basının temsilcilerinin katılımı eşliğinde, Başkan Yardımcısı Taner Uslu’nun yaptığı açılış konuşması ile başlayan toplantıda belediye tarafından son bir ay içinde yapılan çalışmalar basın aracılığıyla kamuoyuna aktardı. Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ayrıca Bodrum Belediyesi Muhasebe Müdür Ali Koral, Zabıta Müdürü Tanju Aksu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt ve belediye birim sorumluları da eşlik etti. Toplantının devamında başkan yardımcıları, basın mensupları tarafından yöneltilen soruları da yanıtladı.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ayrıca üç hafta önce trafik kazası geçiren Belediye Basın-Yayın Birimi personellerine de geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, “Yerel ve ulusal basınımızın çok değerli mensupları; sizlerin aracılığı ile halkımızı belediyemizin faaliyetleri konusunda bilgilendirmek amacıyla bir kez daha bir araya gelerek karşınıza çıkmış bulunmaktayız. Saygılarımızı sunuyor ve hepinize hoş geldiniz diyoruz. Parantez içinde söylüyorum; bildiğiniz gibi çok önemli bir genel seçimin arifesindeyiz. Bu seçimde Cumhuriyetimizin yaşatılması, ülkemizin refaha kavuşması, huzur ve barış içerisinde yaşamak için Bodrum olarak milletçe alkışlıyoruz.” demesi dikkat çekti.

BODRUM’U SEZONA HAZIRLAMAK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ… 

Aylık olarak gerçekleştirilen basın toplantıda öncelikle turizm sezonu öncesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Taner Uslu şöyle konuştu;

“Yeni bir turizm sezonuna giriyoruz, bu sezonda halkımıza ve yerli yabancı tüm misafirlerimize en üst düzeyde belediyecilik hizmeti sunmak amacıyla bütün birimlerimiz gece gündüz çalışmaktalar. Biliyorsunuz bu sezon, çok yağmurlu geçti. Bu nedenle de yağmurdan dolayı çalışmalarımız bayağı aksadı. Ancak bu gelişen süreç içerisinde biz birimlerimizle birlikte alt yapı çalışmalarımızı tamamlayarak ki şu anda iki asfalt şantiyemiz de çalışmakta ve tüm ekiplerimizle turizm sezonuna yollarımızı da hazır hale getirebilmek için büyükşehrin sorumluluğu olan yollarda da büyükşehir ile koordineli olarak çalışarak yaz sezonuna hazırlanmaktayız. Bozulan yollarımızın bakımlarını yaparken Park ve Bahçeler birimimizle de çevre ve peyzaj düzenlemeleriyle ilgili çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Dünyanın ve ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan güzel Bodrumumuzu yaz sezonuna hazırlamak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. ​Bütün kıyılarımızda deniz dibi temizleme projemizi tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Doğal güzelliklerimizi korumak ve gelecek nesillere taşımak yolunda halkımızı çevresel değerlerimize sahip çıkmaya ve onları korumaya davet ediyoruz.”

KAMUSAL ALANLARI, KAMUNUN KULLANIMINA AÇIYORUZ…

“Mumcular Meydan Düzenleme Projesi ve Bitez Sahil Düzenleme Projesi de devam etmektedir. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’un da her fırsatta dile getirdiği gibi kamusal alanları kamunun kullanımına açmaktayız.” diyerek konuşmasına devam eden Taner Uslu konuşmasına devamında şunları kaydetti;

“Bitez Plajı’ndaki tüm dekleri kaldırarak plajı halkımızın kullanımına açtık. Diğer plajlarımızda da aynı uygulamalar olacaktır. Kamu malından halkımızın en üst düzeyde yararlanmasını sağlamak bizim en önemli görevlerimizden birisidir. Bu proje çerçevesinde sahillerimizde bir bölgenin engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirilmesini sağlayacağız. Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun bir engelli nakil aracının daha kullanıma sunulduğunun müjdesini vermek isterim. Bu arada halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için tüm birimlerimizi yeni araçlarla donatmaktayız.”

Çağdaş bir belediyeciliğin gereği olarak birçok kültürel ve sosyal faaliyeti de sürdürmekte olduklarını ve Mayıs ayında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yoğun bir programı olduğunu ve bu hafta sonu 20. Pedasa Festivali olduğunun bilgisini de verdi.

TEK TARAFLI ANLATMAK YERİNE, GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADILAR…

Taner Uslu bu toplantıların bir monolog haline dönüşmemesi için son sözü basın mensuplarına bıraktığını ifade etti. Uslu “Bildiğiniz gibi bu toplantıları halkımızı sizler aracılığıyla özellikle merak edilen konularda aydınlatmak amacıyla gerçekleştirmekteyiz. Aksi takdirde bu toplantılar bir monologdan öteye geçemez. Şimdi söz sizlerde; bizler sorularınızı cevaplamaktan büyük memnuniyet duyacağız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkürü bilir borç bilir, saygılarımızı sunarız.” dedi.

İlk olarak sorulan, sahillerin halka açılması ile ilgili belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak isteyen Doğan Haber Ajansı Bodrum Temsilcisi gazeteci Yaşar Anter’in sorusunu Taner Uslu şu yanıtı verdi;

“Ekiplerimizle tüm yarımada genelinde denetimlerimize başladık. Bodrum’da bulunun sahillerdeki halk plajlarının şezlonglarını, şemsiyelerini, her şeyini biz temin edeceğiz. Ecrimisil ve kiralama ayrıdır. Ecrimisil, yapılan işin cezasıdır ancak kiralama ise Milli Emlak’tadır. Kiralama talepleri varsa plan yaparlar ve buna göre kiralama yaparlar. Biz sahilleri kamuya açmak için belediye olarak uğraşıyoruz ancak kıyı kenar çizgisinin deniz tarafı Milli Emlak’a aittir. Normal prosedüre aykırı bir durum varsa tabi ki ekiplerimizin o duruma müdahale edeceğinden şüpheniz olmasın.”

Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ise cevaba ek olarak şu bilgileri gazeteciler ile paylaştı;

purchase Accutane “Kumbahçe’de bir şey daha yapacağız. Orayı halk plajı haline getiriyoruz. Şezlong ve şemsiyeleri belediye kendisi kuracak. Belirlenen saatlerde görevliler tarafından sahil düzenlenecek ve belirli saatlerden sonrada oradaki işletmeler sahili kullanacak. Halk plajı olarak tespit ettiğimiz yerlerde bahsedilen işgaller olmayacak.”

BİLBOARD İHALESİNİ ALAN FİRMA ÖDEMELERİNİ YAPIYOR MU?

Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun, billboardların kiralama işlemlerini yürüten firmanın borçları ve dozerle ilgili sorusu üzerine İsmail Altındağ şu yanıtı verdi;

Premarin Fast shipping “Borçları vardı, biz gerekli yazışmaları yaptık. Bu konunun titizlikle üzerinde duruyoruz ve bu konu bizim için çok önemli.  Muğla Büyükşehir Belediyesiyle hareket etmemiz söz konusu.”

Konu ile ilgili olarak detaylı bilgiler vermek üzere Mali İşler Müdürü Ali Oral’da toplantıya çağırıldı. Mali İşler Müdürü Ali Koral billboard ihalesini alan firmanın ödemelerini düzenli olarak yapıp yapmadığı yönündeki soru ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Aksel firmasının geriye dönük borçlarıyla ilgili bir yapılandırma yapıldı. Yeni verilen taahhütler yerine getirilmediği için 2886’ya göre yapılan kiralama ihalesi olduğundan, bu sorunların çözümlenmesi için hukuk servisine verildi. Hukuk servisi, Aksel firmasıyla ilgili davayı açtı. Geçmiş borçlar ile ilgili icra takibi başlatıldı.”

Ödemelerin aksamasından dolayı Billboard sözleşmenin iptali söz konusu mu şeklindeki soruya ise Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ “Bence öyle bir şey yok” diye yanıt verirken, Mali İşler Müdürü Ali Koral ise “Sözleşmede açık maddeler bilhassa fazla. Bir takım şeylerde kararsızlık var. Yoksa alacağı peşin değil kurum olarak. Başkanımız bu konuda; eğer firma gereğine yerine getirmiyorsa sözleşmenin fesiyle ilgili yapılması gerekenlerin yapılmasını söyledi.” dedi.

KAYIP DOZER İLE İLGİLİ SUÇ VARSA GEREĞİ YAPILIR…

Geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantısında gündeme gelen kaybolan Dozer ile ilgili soruya ise Başkan Yardımcısı Taner Uslu şu şekilde yanıt verdi;

“Dozerle ilgili sorunun çıktığı yer, denetim raporunda, belediyeler kanununun 25. maddesine göre denetim komisyonu seçilir. Onlar çalışmalarını en fazla 45 günde tamamlarlar ve hazırlanan dosya meclis başkanına sunulur. Meclis başkanı, bu dosyadaki incelemesini yapar ve eksik olan dosyaları varsa Cumhuriyet Savcılığı olabilir, kaymakamlık olabilir, gerekli her şeyi yapar. Bu tür şeyler mecliste paylaşılmaz, mecliste faaliyet raporları konuşulur. Gerekli ne varsa yapılır. Yapılmazsa ki zaten suçtur. Suç teşkil edecek bir şey varsa da zaten gereği yapılır.”

Rezzan Şebin’in “İnşaatlar denetleniyor mu?” şeklindeki sorusunu cevaplayan Taner Uslu, “Projeye göre denetlemeler yapılıyor.” dedi.

DSİ ve AYDEM MÜTEAHHİTİ UYARILDI…

Taner Uslu Kent Tv Muhabiri Mehmet Can Meral’in DSİ’nin yaptığı çalışmalardan dolayı kazılan bir çukura bir çocuğun düştüğü ve özellikle Türkkuyusu Caddesinde halkın bu durumdan şikayetçi olduğu yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi;

“Bu çalışmayı yapanlar müteahhitler, bizler değiliz. Dolayısıyla ihale şartlarını biz denetleyemiyoruz. Devlet Su İşlerinin yaptığı çalışmalar bizim dışımızda gelişiyor. Onlar kazıyorlar, bırakıyorlar. Biz sadece AYDEM çalışmalara başlarken onlara belirli bir süre verdik. Sezon geliyor, lütfen eğer bitirebilecekseniz başlayın bu çalışmalara diyerekten taahhüdümüzü aldık. Devlet Su İşlerinin yaptığı müteahhit firmayla da yolların asfaltlanmasıyla düzenlenmesiyle ile ilgili de dün görüşmemizi yaptık.”

İsmail Altındağ ise “Konuşmaları yapan firmanın müteahhidi, sahibi, Fen işleri müdürüyle toplantı yaptım. Sizin de söylediğiniz gibi orada sıkıntılarımız var. Bir anda bitmesi lazım çünkü çok ağır süreyle gidiyorlar. Gümbet keza öyle. AYDEM’in çalışmaları ile sıkıntı var. Bununla ilgili en kısa zamanda toparlayın diye de talimat verildi.” bilgisini verdi.

BELEDİYE MÜLKLERİNİN TAMAMINDAN KİRA ALINIYOR…

Mustafa Gündoğ’un belediye mülklerinin kira almadan kullanıldığı yönündeki sorusuna ise Mali İşler Müdürü Ali Koral şu yanıtı verdi;

“Biz seçimlerden bu zamana kadar yarımada bazında bütün gayrimenkullerimizin hepsinin tespitini yaptık. Bir tane kirasız, kiraya çıkarmadan işgale adı altında bile verilmiş binamız yok. Ödemeler neredeyse düzgün hale gelmiş görünüyor ve bir taraftan da olumlu tepkiler alıyoruz.”

ÖDEMELER DÜZENE GİRDİ, NORMALE DÖNDÜK… buy Disulfiram

Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ödemelerin düzene girdiği ve Belediyenin bir yıl sonunda Büyükşehir yasasından kaynaklı şoku atlattığını ifade ederek şöyle konuştu;

“Çok titiz bir şekilde ve özveriyle çalışıyor arkadaşlarımız. İyi bir noktadayız. Sizin de dediğiniz gibi piyasadaki önyargıları kırdık. Şu anda firmalar bizden de teklif alın deyip satın alma müdürlüğümüze gelmeye başladılar. Personelin maaşını günü gününe ödüyoruz, ikramiyeler keza öyle. Normal bir şekilde, belediyenin yapması gereken şeyleri yapar durumuna geldik ve o şoku atlattık. Borç konusunda detaylı bilgiyi muhasebe müdürümüz size verecek şimdi ama iyi bir noktadayız. Ancak bizim için yeterli değil. Daha da fazlasını hedefliyoruz ki inşallah 1 sene içerisinde gerçekleştireceğiz. Ayrıca 25 trilyon – 28 trilyon gibi bir miktar, 110 trilyon olan borcumuzdan da düşme var bu dönemde.”

Mali İşler Müdürü Ali Koral ise “Bodrum Belediyesi olarak şu anki borcumuz 85-95 milyon arası. Alacağımız da yaklaşık 200 milyon civarında ama sağlıklı alacağımız  130 milyon civarında. Yani alacağımızı aldığımız zaman borcumuzu verdiğimiz zaman sıkıntı kalmıyor. 3 ay içerisinde 28 milyon civarında bir ödeme gerçekleştirdik.” bilgisini verdi.

Soruların ve başkan yarımcılarının verdikleri yanıtların ardından ise Taner Uslu, “Gerek Bodrum Belediyesinde çalışan, gerekse diğer yerlerde çalışan tüm isçi arkadaşlarımızın iş-emek bayramını kutluyoruz. Bir kez daha onlarla birlikte yarın alanlarda olacağımızı söylüyoruz. Teşekkür ederiz.” Diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.