Bodrum Gündem

PİS KOKULARA YURTTAŞ İSYANI…

01.05.2015
0
A+
A-
bodrum_foseptik_halk_isyanda-(1)FOSEPTİKLERDEN TAŞAN PİS SULAR VATANDAŞI İSYAN ETTİRDİ…
Bodrum’un İslamhaneleri Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlar, fosseptik çukurlarından taşan pis suların sokaklardan akmasına tepki gösterdi.
Bodrum Gündem Haber
İslamhanelerinde yaşayan vatandaşlar, geçtiğimiz aylarda yerel ve ulusal basında gündeme gelen sorun sonrası 3-4 gün boyunca yetkililerin mahallelerine gelerek incelemelerde bulunduğunu, ancak hiçbir çözüm üretilmediğini söylediler. Çocuklarının sokakta oyun oynamasına izin vermediklerini dile getiren mahalleliler, duruma acil çözüm bulunulmaması durumunda Bodrum-Turgutreis karayolunu trafiğe kapatarak eylem yapacaklarını söylediler.
İslamhaneleri Mahallesi’nde yaşayan bir yurttaş sorunun çözümü için muhatap bulamadıklarından dert yanarak;
“Her şekilde belediyeden, Muğla’dan, MUSKİ’den şikayetçiyim. Bir gelip buraya baksınlar bakalım çoluk çocuk burada nasıl oynayacak. Pislik içinde buralar. Çocukların hepsi hastalanıyor. Hiçbiri de bir gün gelip te ilgilenmiyor. Ne muhtar ilgileniyor, herkes topu başkasına atıyor. Biri MUSKİ diyor, biri Muğla diyor, biri bir şey diyor. Seçimler yaklaşınca gelip oy istemesini biliyorlar. Muğla belediyesi, o belediye, şu belediye, bu milletvekili, şu milletvekili ama bir gün gelipte şu mahallenin haline bakmadılar. Onlar tertemiz yerde yaşamasını biliyorlarsa bizimde tertemiz yerde yaşama hakkımız var” dedi.
Mahalle sakinlerinden Sevin Yaraşır ise evine girmekte zorlandığını belirterek şunları söyledi; buy azithromycin “Ben evime giremiyorum. Şap şap b.k basarak giriyorum. Benim çocuğumun gözü görmüyor. Bir misafirim geliyor aman diyorum b.k a basma atla. Muğla’yı aradım yapacağımız birşey yok diyor. Bodrum belediyesi de Turgutreis’e git diyor. Turgutreis’e gittik, bizim diyor bir metre elimizde şikayet var diyor ve sat evini git oradan diyor. Elli kere Muğla’yı aradım. Deminde Cem bey diye birini buldum. Oğlum durum çok kötü, durum kötü dedim. Bana bir numara verdi dört dört dört bir sıfır sıfır yedi dokuz mu ne? Orayı da aradım sizinle ilgili dedim. Sabahtan beri bir sürü telefon açıyorum. Orası da diyor ‘Bizim sorunumuz değil’ diyor”
Mahalle sakinlerinden Gülsüm Kayar ise çocuklarının devamlı hasta olduğunu ve doktorların hastalığa enfeksiyon dediğini belirterek; “Bu pis sular benim kapımın önünden çıkıyor ve ben oraya girmek zorundayım. Çocuklarım basıyor eve öyle giriyor. Hastalıktan kurtulamadık buraya geldiğimizden beri. İlla buradan gitmemiz mi gerekiyor? Buraya gelen kişiler resmen bizimle dalga geçer gibi gülerek gittiler. Kendileri grand tuvalet gelmiş beyefendiler, güya bizim halimizi anlamaya geliyorlar. Zaten anlamadılar ve muhatap diyorki dağdan gelen su, hangisi dağdan gelen su? Dağdan gelen su bir yerden gelsin iki yerden gelsin. Muhtar öyle deyince yetkililerde gülerek gitti. Tamam tamam hallederiz dediler. Resmen bizimle dalga geçtiler” dedi.
Bodrum’a hayat mücadelesi vermek için, memleketlerinde iş olmadığı için geldiklerini belirten Kayar konuşmasına şu şekilde devam etti;
“Buradan ünlülere de sesleniyorum. Afedersiniz gidip oralarda akşama kadar güneşleneceklerine gelsinler de buradaki insanların hallerini görsünler. Biz burada mecburiyetten duruyoruz, geçimimiz için duruyoruz. Tatil için gelmedik, ekmek davası için duruyoruz burada. Benim kocam inşaatçı akşama kadar güneşin altında yanıyor, neden? Ekmek parası için duruyor, onlarınki gibi keyif için durmuyor. Gelsinler de buradaki insanların hallerini görsünler. Biz sadece memleketlerimizde ekmek mi yoktu? Su mu yoktu? Sadece iş yoktu. Havamız temiz, alt yapımız vardı, Karadenizliyiz biz ama iş olmadığı için mecburen burada pisliğin içinde yaşamaya çalışıyoruz, yaşamıyoruz. Gerçekten biz yaşamıyoruz, yaşamaya çalışıyoruz. Burası kendi evlerimiz, kendi evlerinizi satın gidin diyorlar. Biz nereye gidelim? Şu İslamhaneleri’n de şu pisliğin içinde bile 150 Bin Liradan ucuz ev yok. 150 Bin Liralık evim var demeyi biliyorlar da alt yapıyı neden yapmıyorlar?” cheap Lithium
Çocuklarının bütün kış hastalandığını dile getiren bir başka mahalle sakini ise ; “Bütün kış hastanedeydik. Hep bronşit, hep mikrop yüzünden doktor hep diyor ki enfeksiyon enfeksiyon, doktora anlatamıyoruz ki kapının önünde ne olduğunu. Hep enfeksiyon, çocukların hepsi hasta. Bu mikrop yüzünden çocuklarımızın hepsi hasta” diye konuştu.
Mart ayının başlarında gündeme gelen konu sonrası Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan gerekli birimlere talimatı ile Bodrum İlçe Toplum Sağlığı ekipleri bölgede incelemelerde bulunup sokaklardan akan sulardan numune alarak analize göndermişti. Yine kaymakam Dr. Gödekmerdan’ın talimatıyla MUSKİ yetkilileri bölgeye gidip 2-3 gün boyunca çalışarak fosseptik çukurlarını boşaltmıştı.
Mahallede dolaşan çocuklar ise anne ve babalarının sokağa çıkmalarına izin vermediklerini belirterek “Bizde sokaklarda oyun oynamak istiyoruz” dediler.

Order Clonidine Online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.