Bodrum Gündem

BODRUM’DAKİ EN TEMİZ DENİZ ORTAKENT’TE

04.05.2015
0
A+
A-

EN TEMİZ DENİZ ORTAKENTTE (5) buy Cialis Soft online purchase Clonidine Fluoxetine online

 

Bodrum Yarımadası genelinde Bodrum Belediyesi tarafından sürdürülen deniz dibi temizliği çalışmaları, Ortakent’te devam etti. Bugüne kadar yapılan deniz dibi temizliğinde çıkan atık miktarına bakıldığında en temiz denizin Ortakent sahilinde olduğu fark edildi.

Bodrum Gündem Haber

15 Mart – 05 Haziran 2015 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” 03 Mayıs Pazar günü Ortakent Mahallesi’nde devam etti. Bodrum Belediyesi personelinden oluşan gönüllü dalgıçlar tarafından sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar gün boyu devam etti.

Gönüllü teknelerinde de katıldığı çalışmalar kapsamında deniz dibinden çıkarılan atıklar görevli personel tarafından tartılarak ayrıldı. Ortakent’teki çalışmalarda deniz dibinden; 34 kilogram metal,  56 kg plastik, 17 kg cam,  62 kg tekstil, 91 kg bahçe atığı, 91 kg araç lastiği, 10 kg diğer atik olmak üzere toplam 361 kg malzeme çıkarıldı.

Çalışmaları inceleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Arkadaşlarımız bu hafta Ortakent’te temizlik yaptı. Şöyle baktığımızda Ortakent temiz gözüküyor. Bodrum yarımadamızın her yeri temiz aslında ama denizdeki bu çöpleri de biz kendimiz atıyoruz. Bu çalışma vatandaşların denize olan hassasiyetini arttırmayı da amaçlıyor. Bu etkinliğe katılan bizlere destek veren vatandaşlarımıza ve dalgıç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bodrum Belediyesi olarak Bodrum’da plajlarla ilgili bir düzenleme yapılacağını ifade eden Başkan Kocadon, “Bodrum Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yoğun kullandığı plajlarımızda bir düzenleme yapacağız. Belirlenen alanlarda şezlong ve şemsiyeleri belediye olarak biz koyacağız, o alanların temizliğini ve bakımını yapacağız. Artık vatandaş ve yatırımcı herkes sıkıldı. Milli Emlak Müdürlüğü’nün kiralamalar sonrasında vatandaşla yatırımcı, vatandaşla belediye karşı karşıya geliyor. İnşallah bu sene yapacağımız bu uygulamayla bu sıkıntılar aza inecek” dedi.

Deniz dibi temizliği çalışmaları; 10 Mayıs’ta Bitez, 17 Mayıs’ta Gümbet ve 24 Mayıs’ta Yalıçiftlik’te yapılacak. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ise Bodrum ilçe merkezinde düzenlenecek çalışmalarla etkinlik son bulacak.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü Kalite Yönetim Sistemi Birimi, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ile Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen kampanyanın amacı; doğal dengenin korunmasını sağlayarak çevre bilincinin gelişimine katkı sunmak.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.