Bodrum Gündem

GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN ÇİÇEK’E VE GÜRÜN’E ZİYARET

04.05.2015
0
A+
A-

gazetecilerdfen valiye ziyaret (2)Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği yeni yönetim kurulu üyeleri Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret etti.

Cialis online Bodrum Gündem Haber Generic Paxil

Heyette Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Süleyman Akbulut Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu 2. Başkanı Kadir Tamer, Genel Sekreter Kenan Gürbüz, Sayman Ferit Topaloğlu ve Fatih Bozoğlu yer aldı.

Ziyarette yaptığı konuşmada yeni yönetime başarılar dileyen Vali Çiçek, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin tarihi çok eskiye dayanan ve tecrübesi olan bir dernek olduğunu söyledi.

Haberin kaynağından doğru bilginin alınması konusunda basının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, “Muğla’daki yerel basının güçlenmesi, söz sahibi olması, inovasyonun ön planda tutulması, nitelik açısından kamuoyunu etkileme, ulusal kamuoyunda daha güçlü olmasında cemiyetin büyük bir rolü olacak. Diğer bir konu da dayanışma yaparak muhabirlerin mesleki anlamda yetiştirilmesi. Haberin doğru ve nitelikli olması açısından bu konu çok önemli” diye konuştu.

Cemiyet üyelerinin ve basın sektöründe çalışan personellerin yetiştirilmesi konusunda cemiyete büyük görev düştüğünü dile getiren Vali Çiçek, eğitim konusunda yapılan projelerde çeşitli fonlardan destek sağlanarak paydaş olunabileceğini belirtti.

Hareketli, ileriyi gören, devamlı vizyon ortaya koyan Muğla medyasının olmasında cemiyetin büyük katkısının olacağına inandığını kaydeden Vali Çiçek, “Genç, enerjik, sinerji alabilen,  inovasyona önem veren, ileriyi görebilen, bu işi gönülle yapacak arkadaşlar olduğunuza inanıyorum. Yeni yönetiminizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Muğla’nın turizm kenti olması sebebi ile çok dikkat çeken bir il olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, Muğla’nın tanıtılmasında basın mensuplarına büyük görev düştüğünü belirtti.

Yapılan haberlerin doğru yapılması ve Muğla’ya zarar verebilecek haberler konusunda dikkatli olunması konusunda basın mensuplarına büyük sorumluluk düştüğünü aktaran Vali Çiçek,  yerel basının bulunduğu bölgede ekonomi, sosyal yaşantı, sosyal bütünleşme ve dayanışmaya katkı sağlaması açısından önemli bir etmen olduğunu vurguladı.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği Olağan Genel Kurulu’ndan sonra genç bir yönetimle göreve başladıklarını kaydeden Başkan Süleyman Akbulut ise yaptığı konuşmada, Muğla basının sorunlarının çözümü, derneğin daha aktif bir şekilde üyelerine ve kamuoyuna hizmet etmesi için bundan sonraki süreçte çaba sarf edeceklerini belirtti.

Özellikle basın sektöründe emek veren basın mensuplarının mesleki anlamda gelişmelerini sağlama konusunda eğitim çalışmalarına önem vereceklerini dile getiren Akbulut, “Habersel veya mesleksel kaliteyi yakalamak anlamında eğitimlere ihtiyacımız var. Biz bugüne kadar yapılanmayanların yapılması konusunda heyecanlı bir ekibiz. Sizlerin desteğini çok yakınımızda hissetmek istiyoruz” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin çıtasını daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini belirten Akbulut, basın mensuplarının yaşadıkları sorunların çözümü için Vali Çiçek’ten destek istedi.

unnamedVali Çiçek’le bir süre sohbet eden heyet, daha sonra makamdan ayrılarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ulusal ve yerel anlamda topluma hizmet eden gazetecilerin haklarını koruyan ve birlikte hareket edebilecekleri bir çatı altında toplanmalarının mesleki açıdan önemli olduğunu, Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin bunu 1989 yılından beri başarıyla yaptığını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, şunları kaydetti buy Lithium “Muğla Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu’nda Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nı 23 yıl başarıyla yapan Ünal Türkeş’ten görevi devralan Süleyman Akbulut ve yeni yönetimini kutluyorum. Ulusal ve yerel basında çalışan ve görevi vatandaşı doğru bilgilendirmek olan gazetecilerimizin de çözüm bekleyen sorunları mutlaka vardır. Bütün gazetecilerin bir araya gelerek neyi, nasıl yapabilirizi tartıştığı, görüş alışverişinde bulunduğu ve bir çatı altında toplandıkları meslek örgütlerine mutlak ihtiyaç var. Muğla Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimine başarılar diliyor, meslek örgütü olarak başarılı çalışmaların altına imza atacaklarına inanıyorum. Olağan Genel Kurul’da Muğla’mızın gazetecilik ve yazarlık denilince ilk akla gelen insanlarından çok değerli ağabeyimiz Ünal Türkeş, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanlığı’na getirildi. Bu kadirşinas davranış için de bütün üyeleri kutluyorum.” dedi.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.