Bodrum Gündem

BELEDİYE MECLİSİ ÜÇÜ EK, DOKUZ GÜNDEM MADDESİ İLE TOPLANDI…

BELEDİYE MECLİSİ ÜÇÜ EK, DOKUZ GÜNDEM MADDESİ İLE TOPLANDI…
07.05.2015
0
A+
A-

BODRUM_BELEDİYE_MECLİS_TOPLANTISI_MAYISGERGİN ANLARINDA YAŞANDIĞI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI, 12 MAYIS’TA TEK GÜNDEM MADDESİ İLE YENİDEN TOPLANACAK…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde altı gündem maddesi ile toplandı. Gündeme eklenerek görüşülmesi istemi ile verilen üç ek gündem önerisi ikisi oy birliği ile kabul edilirken MHP’nin ek gündem önergesi kabul edilmedi.

Bodrum Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, oy birliği ile kabul edilen üç ek gündem maddesi de dahil dokuz gündem maddesi ile Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başkanlığında eksiksiz tüm meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Dokuz gündem maddesinin tamamının görüşülmesinin ve oylanmasının ardından, ikinci gündem maddesinde oy birliği ile kabul edilen “Bodrum Belediyesi 2014 yılı Bütçe Kesin Hesabının” görüşülmesi, maddesi gereği 12 Mayıs 2015 Salı günü tek gündem maddesi ile yeniden toplanmak üzere ara verildi.

Bodrum Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısının ilk gündem maddesin de “Zabıta Komiseri” kadrosu ve 9950 unvan kodlu “Zabıta Memuru” kadrosunda derece değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40.maddesine istinaden hazırlanan “Bodrum Belediyesi 2014 yılı Bütçe Kesin Hesabının” görüşülmesi maddesi de yine CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilirken, 3.gündem maddesinde yer alan “18.06.2015–01.07.2015 tarihleri arasında İspanya’da yapılacak olan Lloret De Mar Uluslararası Folklor Festivaline katılmak üzere Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği Kulübü (BOFAD) üyesi toplam 33 kişinin görevlendirilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Dört ve beşinci gündem maddelerinde mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait olan, Ortakent order Paxil online Mahallesinde bulunan arsa vasfındaki 20,32 m² yüzölçümlü taşınmaz ile Turgutreis Mahallesi, Köyaltı Mevkiinde bulunan toplam 395,77 m² yüzölçümlü taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre satışları MHP’li 9 meclis üyesinin ret oylarına karşın, CHP’li meclis üyelerinin evet oyları ile kabul edildi.

Altıncı gündem maddesinde ise Gümüşlük mahallesi halkının da talebi doğrultusunda Bodrum Belediye Meclisinin “Yarımada bütününde yerleşim birimlerinde yeni mahalle kurulması ile bir mahallenin kaldırılarak yerine iki mahalle kurulması hakkındaki” 06.06.2014 tarih ve 2014/116 buy Retin-A sayılı kararındaki eksikliklerin yeniden görüşülmesi gerçekleştirildi ve oy birliği ile kabul edildi.

Ek gündem maddelerinden ilki maden mühendisi alımı ile ilgili olarak MHP’lilerin ret oyuna karşılık CHP’lilerin evet oyları ile maden mühendisi kadrosu ile görevlendirilmek üzere taban ücrette artı %25 eklenerek belirlenen ücret ile maden mühendisi alınmasına karar verildi.

İkinci ek maddesinde Fen İşleri Müdürü Onur Çandar tarafından meclis tarafından görüşülmesi için verilen ek gündem maddesine göre; İller Bankası tarafından asfalt şantiyeleri kurulması için verilen kredinin Professional Viagra without prescription kullanılabilmesi için başkana yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

MHP’li meclis üyeleri tarafından mecliste görüşülmek üzere “Bodrumu yok edercesine fütursuzca yeni yapılan bir kısım inşaatların, İmara ve projeye aykırı olup olmadığının araştırılması için İhtisas komisyonu kurulmasının gündeme alınması ve görüşülmesi hakkında” verilen öneri CHP’li meclis üyelerinin ret oyları ile görüşülemedi.

Şakir Açıkgöz’ün yeni yapılan inşaatların denetlenmesi ile ilgili olarak verilen önergenin CHP’li meclis üyeleri tarafından kabul edilmemesi nedeni ile “Yapacak bir şey yok” diyerek sitem etti. Göktepe’de yapılan inşaat ile ilgili sorunların olduğu yönündeki iddiasına yanıt veren Bodrum Belediye Meclis üyesi ve başkan yardımcısı Taner Uslu şöyle konuştu;

“Bizler özgür irademizle karar veriyoruz. Ayrıca göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyoruz ama burada yetki karmaşası var. Zaten burada imar komisyonumuz var. Görev ve sorumlulukları bellidir. Kaçak yapıları denetlemekle görevli imar müdürlüğümüz ve yapı kontrol birimimiz vardır. Bunlar gelen şikayetlerde olsun, genel ihbarlarda olsun gereğini yapmaktadır. Göktepe ile ilgili 2012 yılında mı, 2014 yılında mı, 2015 yılında mı imara açılmıştır. Vatandaşın yasal hakkı varsa imar durumuna göre inşaat ruhsatı veririz. Orada bahsi geçen yerler ile ilgili imarsız yerlere mi ruhsat verilmiş?

MHP’li Şakir Açıkgöz ise Taner Uslu’nun açıklamasına karşılık; “Taner bey ruhsat 9’unda alınıyor. Anlatamadım her halde. Ruhsat alınan kadar 2 kat bitmiş.” Diyerek Uslu tarafından ruhsat olduğu yönündeki ifadeye ise “Süresi geçmiş” yanıtını verdi. Başkan Kocadon ise tartışmanın uzamasına fırsat vermeden konuyu kapattı. Bu sırada oldukça gergin anlar yaşanırken Başkan Kocadon bu konuda önümüzdeki günlerde bir estetik kurulu oluşturulacağını söyleyerek radikal kararlar alınması gerektiğini vurguladı. Özellikle kod konusunda radikal kararlar verilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kocadon MHP’lilerin ek gündem önergesinin kabul edilmemesi yönündeki itirazlarına karşılık “Bodrum Belediyesinden yasal olmayan hiçbir şey geçmez.” diyerek meclis toplantısını bitirdi.

Bodrum Belediyesi Meclis toplantılarının tamamı bundan böyle Kent Tv ekranlarında yayınlanacak. Bodrum Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis toplantısını bu gece-7 Mayıs Perşembe günü saat 20:30’da, Kent TV ekranlarından izleyebilirsiniz.

Meclis Toplantısının tamamı 9 Mayıs Cumartesi 12:30’da ve 10 Mayıs Pazar günü 20:30’da tekrar izlenebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.