Bodrum Gündem

CHP’Lİ GENÇLER MEYDANDA DENİZLERİ ANDI…

CHP’Lİ GENÇLER MEYDANDA DENİZLERİ ANDI…
07.05.2015
0
A+
A-
Accutane price
Indocin online chp-gençleri-meydanda-denizleri-andı_168 kuşağının gençlik liderlerinden olan ve yargılandıkları sıkıyönetim mahkemesince çarptırıldıkları idam cezası 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi’nde infaz edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Bodrum Belediye Meydanında bir anma töreni düzenlendi.
Bodrum Gündem Haber
CHP Bodrum Gençlik Kolları tarafından düzenlenen anma töreninde meydanda Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın fotoğrafının etrafına karanfiller bırakılarak mumlar yakıldı.Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcılarından Taner Uslu ve meclis üyesi Niyazi Atare’nin de katıldığı anma töreninde, CHP Bodrum Gençlik Kolları adına yapılan açıklamayı okuyan Alkım Denizaslanı ; “Bugün 6 Mayıs 1972’de asılan üç fidanımız için burada bulunmaktayız. Gençlik kolları başkanımız Sami Algın rahatsızlığından dolayı burada bulunamadığı için CHP Gençlik Kolları adına burada bu açıklamayı ben yapıyorum. 6 Mayıs 1972’de ölüm sehpasına geldikleri zaman, ölümün eşiğinde bulundukları zaman, tam bağımsız Türkiye diye bağıran Deniz’in, bizler vatanımızı milletimizi savunuyoruz diyen Yusuf’un ve tamamen ülkemizin çıkarlarını düşünüyoruz diyen Hüseyin’in izinden gidiyoruz. O gün ki üzüntümüz acımız hala daha taze. Böyle gençlerin ölmesinden dolayı hala daha bunun mücadelesini veriyoruz. Aynı bağımsızlık aşkı, aynı sevda, aynı hürriyet, aynı dava ve kavganın yoldaşlarıyız. Onların o haldeki ruhunu 2015’te hala daha hissediyoruz. CHP Bodrum Gençlik Kolları olarak her sene bunu yapıyoruz, bu senede yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Değerli meclis üyelerime, gençlik kollarından arkadaşlarıma, değerli halkımıza, bugünü unutturmamak için gayret veren her insanımıza teşekkür ediyorum. Unutturmamak en büyük çabamız olacak. En büyük savaşımız Türkiye’nin hala daha bağımsızlığı, mutlu yaşamı, halkımızın mutluluğu olacaktır” dedi.
Açıklamanın ardından meydanda bulunan vatandaşlarda gençlere alkışlarla destek verirken, bazı vatandaşlar da mum yakarak karanfillerin arasına bıraktı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.