Bodrum Gündem

MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNDEN SORU BOMBARDIMANI…

07.05.2015
0
A+
A-

BODRUM_BELEDİYE_MECLİS_TOPLANTISI_MAYIS_mhp-protesto_1“Bodrum halkı artık eleştirmiyor, biz meclis üyelerine küfrediyorlar”

Bodrum Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Olağan Toplantısı Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde altı gündem maddesi ile toplandı. Gündeme eklenerek görüşülmesi istemi ile verilen üç ek gündem önerisinin ikisi oy birliği ile kabul edilirken, MHP’nin ek gündem önergesi kabul edilmedi. Mecliste görüşlerini açıklama imkanı bulamayan MHP’li Meclis Üyeleri, Meclis toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, tepkilerini dile getirdi.
Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Bodrum Belediyesi MHP’li Meclis üyesi Şakir Açıkgöz ek gündem maddesi olarak görüşülmek üzere verilen önerinin kabul edilmemesinin demokratik bir davranış olmadığına dikkat çekerek, verilen öneriyi gazeteciler ile paylaştı. MHP’li Meclis üyeleri Mustafa Paşalı, Süleyman Mazı, Mazlum Ağan, Hülya Aşkın, Remzi Güngör, Mustafa Dağdelen, Mahmut Özbelen, Erdinç Tekinkaya ve Şakir Açıkgöz’ün imzaları ile gündeme alınması istenen öneriyi Şakir Açıkgöz okudu.
Açıkgöz’ün “Bodrumu yok edercesine fütursuzca yeni yapılan bir kısım inşaatların, İmara ve projeye aykırı olup olmadığının araştırılması için İhtisas komisyonu kurulmasının gündeme alınması ve görüşülmesi hakkında öneridir” Şeklinde başlayan önergeleri şu şekilde;
Buy Sildenafil “Bodrum ve Bodrum’un doğal güzellikleri göz göre-göre yok olmaktadır. Yıllardan bu yana Bodrumun doğal güzellikleri ve değeri olan, değirmen yanı ve değirmen burnunda ki inşaatlar, antik tiyatronun bulunduğu Göktepe’deki inşaatlar, Bodrum girişi Yokuşbaşı’ndaki inşatlar, Bodrum çıkışı Yokuşbaşı’nda bulunan inşaatlar, Torba- Güvercinlik arasında bulunan doğayı katleden, Deniz kenarlarını gasp eden bir kısım otel inşaatları, Yalıkavak Geriş altındaki inşaatlar, Cemal Uslu İ.Ö. Okulu altında yapılan inşaatlar, Gökçebel yarımadası üstünde yapılan inşaatlar, Hastane Kavşağı karşısında yapılan inşaatlar, Kumbahçe sahilinde yapılan Otel inşaatı vs.vs. gibi inşaatların kaçak olduğu, projeye aykırı yapılaşmanın olduğu konusunda, MHP’li Meclis üyeleri olarak bizlere her gün onlarca şikayet gelmektedir? Yeni yapılan bu inşaatların İmara ve projeye aykırı yapılıp yapılmadığının araştırılması, imara ve projeye aykırı bir yapı varsa ACİLEN MÜHÜRLENEREK DURDURULMASI VE KAÇAK KISIMLARIN YIKILMASI, KAÇAK KISIMLAR YIKILANA KADAR İNŞAATLARA DEVAM EDİLMEMESİ ve ilgili kişiler hakkında ivedi olarak Başkanlıkça, Başkanlık yapmıyorsa Meclis üyelerince Adli Makamlara suç duyurusunda bulunulması için, yasa gereği en az bir tanesi MHP’li meclis üyesi olmak üzere, Meclis üyelerinden oluşan 5 kişilik İhtisas komisyonu kurulmasını, kurulacak ihtisas komisyonunun araştırma aşamasında Mahkemelerde bilirkişilik yapan tarafsız kişilerden oluşan Harita Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Mimar ve Fenci gibi uzman kişilerden yararlanmasının gündeme alınarak görüşülmesini talep ediyoruz.”
MHP Meclis üyesi Şakir Açıkgöz 5393 sayılı Belediye Kanununun 21. ci maddesine göre bir öneri sunduklarını ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Yine, 5393 sayılı Belediye kanunun 24/1 inci maddesine göre “Belediye meclisi, üyeleri arasından en az üç en fazla beş kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtilir. Aynı maddenin 6. fıkrasında ‘Komisyon çalışmalarında uzman kişilerden yararlanılabilir’ denmektedir. Kısaca talebimiz tamamen yasaldır. Bodrumun doğasının katledilmesine, denizlerin ve deniz sahillerinin gasp edilmesine GERÇEKTEN dur diyeceksek bu komisyonun kurulmasını talep ediyoruz” dedi.
MHP’li Meclis üyeleri adına açıklamasını sürdüren Şakir Açıkgöz, yanıtlanmak üzere yazılı olarak başkanlık makamına sundukları soru önergesinin de okunmadığını ifade ederek Başkan Kocadon’un ve CHP’li meclis üyelerinin demokratik davranmadıklarını söyledi. “Bodrum halkı artık eleştirmiyor, artık biz meclis üyelerine küfrediyorlar”
diyen Açıkgöz, MHP’li Meclis üyeleri Mustafa Paşalı, Süleyman Mazı, Mazlum Ağan, Hülya Aşkın, Remzi Güngör, Mustafa Dağdelen, Mahmut Özbelen, Erdinç Tekinkaya ve Şakir Açıkgöz imzası ile verilen ve yazılı olarak yanıtlanması istemi ile 17 sorudan oluşan sorularını ise şu şekilde sıraladı;

1-Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından 2014 Yılında maddi durumu iyi olmayan öğrencilere elden verilen yardımların ilgili ihtiyaç sahiplerinin bir kısmına ulaşmadığı, ancak Belediyedeki kayıtlarda ilgili yardım sahiplerinin bu miktarları almış gibi gösterildiği, ayrıca bu miktarların Belediyenin kasasından çıktığı yönünde iddialar vardır. Bu iddialar doğru mudur?

2- get Diflucan 03.04.2015 tarihli Meclis toplantısında Belediye ait 50 tonluk dozerin satıldığı ve satış bedelinin Belediye kasasına girip girmediği sorulmuş olup, Meclis
Başkanınca dozerin Belediyenin deposunda olduğu söylenmiş, kademenin depolarına bakıldığında dozerin olmadığı anlaşılmıştır. Dozer hangi kademededir? Yoksa Meclis
başkanı soruya gerçeğe aykırı şekildemi cevap vermiştir? Ayrıca, eski bir dozerin alınıp, parçalanıp eski dozerin yerine konacağı bu şekilde yapılan usulsüzlüğünün
örtüleceği yönünde iddialar vardır doğru mudur?
3-07.01.2006 tarih ve 26046 Resmi gazete sayılı Plan yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelik’e göre, Bodrum Belediyesinin plan işlerini, gönüllülük esasına göre ve BEDELSİZ yaptığı söylenen Semra KUTLUAY’ın Plan yapması yasaya açıkça aykırı olmasına rağmen, Ranta ve istismara her daim açık olan HASSAS bir konuda neden bu kişi ile çalışılmaktadır? Semra KUTLUAY Bodrum yarımadasında başka kişilerin plan işleri ve proje işlerini yapmışmıdır? Gönüllü olarak Bodrumda planlama yapan Semra KUTLUAY, Muğla’nın Menteşe, Kavaklıdere, Ula gibi ilçelerinde de bedelsiz plan işi yapmış mıdır?
4-5393 Sayılı Belediye kanunun 49.maddesine ve bunun yanında T.C. Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 15.02.2006 tarih ve 2189 sayılı yine 03.02.2006 tarih ve 880 sayılı Sözleşmeli personel Konulu görüşü gereği; “Belediyenin yönetim kademeleri arasında yer alan “İMAR MÜDÜRLÜĞÜ” ve Fen İşleri Müdürlüğü kadro unvanları gibi birim yetkilisi kadro ünvanları esas alınarak “sözleşmeli personel çalıştırılması mümkün bulunmamaktadır” denmiştir. Bilindiği üzere, Bodrum Belediyesi on belde ve bir Merkez ilçe Belediyesinin personelinin birleşmesinden oluşmuştur. Kısaca bu Belediyelerde onbir tane Bodrum’u bilen imar müdürü varken, Bodrum Belediyesi bu onbir Belediyenin imar müdürlerini hiçe sayarak, yasaya aykırı şekilde neden sözleşmeli İmar müdürüne müdürlük yaptırmaktadır? Neden 657 sayılı yasaya tabi değil de, Belediye Başkanlığına tabi olarak çalıştırılmaktadır?
5-Belediye Başkanlığına danışmanlık yapan, koordinatörlük adına altında görev yapan var mıdır? Varsa kaç kişidir? İsimleri nedir? Ne kadar ücret almaktadırlar? Kimden ücret almaktadırlar? Mezuniyet dereceleri nedir?
6Yarımadada, İnşaat ruhsatı alırken ve iskan alırken vatandaşlar arasında ayrımcılık yapıldığı, vatandaşların Belediyenin Ortakent biriminin alt katında günlerce bekletildiği iddiaları vardır. Bunlar doğru mudur.?

7-Bodrum Belediye Başkanlığı tarafından, mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait olan; Bodrum İlçesi, Eskiçeşme Mah. 14 ada 132 parselde kayıtlı taşınmazın, Bodrum İlçesi, Pınarlıbelen Mah. 123 ada 138 parselde kayıtlı taşınmazın, Bodrum İlçesi, Göltürkbükü Mah. Tapunun N18C-13C-1C pafta, 1488 parselinde kayıtlı taşınmazın satılması yönünde Bodrum Belediye Meclisinden karar çıkmıştır. Satışı yapılacak olan taşınmazların 15.04.2015 tarihinde satışının yapılacağına ilişkin Satış ilanı Bodrum Belediyesinin bodrum.bel.tr isimli web adresinde yayınlanmış olup, satış ilanında arsalar boş arsa vasfında gösterilmiş, arsaların üzerinde bir yapı olup olmadığı hususları yasa gereği yazması gerekirken yazılmamıştır. 15.04.2015 tarihinde ihalesi yapılan ve ihalesi yapılmasından vazgeçilen taşınmazın ihalesine kaç kişi katılmıştır.? Satışı yapılan taşınmazın ihalesi kimde kalmıştır? 15.04.2015 tarihinde ihalesi yapılan ve ihalesi yapılmasından vazgeçilen taşınmazlar üzerinde kaçakta olsa bir yapı var mıdır? Varsa bir yapı bunlar satış bedeline yansıtılmış mıdır? 15.04.2015 tarihinde ihalesi yapılan ve ihalesinin yapılmasından son anda vazgeçilen taşınmaz üzerinde eğer bir yapı varsa, bu yapılar İlan tutanağına neden yazılmamıştır?

803.04.2015 tarihli Meclis toplantısında verdiğimiz dört adet sorumuza ilişkin soru önergesinin 2. ve 4. maddesinde yer alan sorulara Meclis Başkanlığınca tatmin edici olmayan geçiştirme cevaplar verilmiş olup, 1.ve 3. Madde de yer alan sorulara açıklayıcı ve tatmin edici cevap verilmemiştir. Bu nedenle soru önergesinin 2. ve 4. Maddesine yazılı cevap verilmesini talep ediyor, önergenin 1. ve 3. maddesini tekrar soruyoruz. a-Bodrum Belediyesine ait bazı taşınmazların ihale yoluyla değil de düşük bedelle kiraya verildiği, bazı kiracıların taşınmazı kendisi işletmeyerek yüksek bedelle 3. Kişilere kiraya vererek haksız ve hukuksuz şekilde gelir elde ettiği,bunların Belediye Başkanlığınca bilinmesine rağmen kira sözleşmelerinin fesih edilmediği yönünde iddialar vardır.Bunlar Doğrumudur? Eğer doğru ise neden gereği yapılmamaktadır? Belediyenin Kiraya verdiği kaç taşınmaz var dır?Kimlere vermiştir,kiracılar kimlerdir? Kiraya verilen taşınmazların açık adres ve tapu bilgileri nedir? Ne kadara kiraya verilmiştir? Neden İhale yoluyla değil de doğrudan kiraya verilmektedir? b-Belde Belediyelerinin Bodrum Belediyesi çatısı altında birleşmesi sonucu ,Belde belediye sınırları içinde olan reklam ve ilan alanları ile ilgili Belediye kasasına tam olarak gelirin girmediği iddiası vardır. Bu bölgelerde gelir getire ne kadar reklam ve ilan alanı vardır? Buraları kim veya kimler işletmektedir? Ne zamandan beridir işletmektedir? Ne kadar gelir elde edilmektedir? Gelirler belediye kasasına ne zaman ve ne kadar olarak girmiştir?

9- purchasing Plavix Milliyetçi Hareket Partisi Meclis üyeleri, vatandaşlardan gelen şikayetlerle ilgili, şikayet konusun araştırmak için Belediye ye gidip ilgili birim amirlerinden bilgi almak istendiğinde Birim amirleri bilgi vermemekte, ilgili dosyayı göstermemektedirler. Bu şekilde yasanın bize yüklediği Denetim yetkisi kısıtlanmaktadır. Hukuksuzlukların önüne geçmemizin önü engellenmektedir. Birim amirlerine MHP li Meclis üyelerine ilgili dosyaların gösterilmemesini ve bilgi verilmemesini Belediye başkanlığı mı emretmiştir? Yoksa neden bilgi vermemektedirler? Bundan sonra birim amirleri ve belediye personeli MHP’li meclis üyelerine bu konu hakkında bilgi vermeyecek ilgili dosyayı göstermeyecek midir?

10- Taşeron sistemi işçilerin yarınsız ve güvencesiz bırakmakta olup, beden ve emek hırsızlığıdır. Modern devrin kölelik sistemidir.

Belediye bünyesinde Taşeron işçi sayısı kaçtır? Belediye taşeron işçi çalıştırmak yerine kendisi kadrolu veya sözleşmeli doğrudan işçi çalıştıramaz mı? Belediye işçilere vereceği parayı neden taşeronlara verip, taşeronları zengin etmektedir?

11-Bodrum ve Gümbet’te yer alan ATM’ler kime? Ne zaman? Ne kadar bedele kiraya verilmiştir? Kira bedelleri gününde ödenmekte midir?

12-Yarımada genelinde yer alan ATM’lerin İhaleye verilmesinden son anda neden vazgeçilmiştir?

13- Belediye Kanunun 25/ son bendi ve Bel.Meclisi Çalışma Yön.22/6 maddesi gereği Denetleme komisyonu ve şerhinde suç olan konular hakkında Başkanlık makamınca en geç 15 gün içinde adli makamlara suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir. Dozer tüm aramalara rağmen bulunamamıştır, denetim Komisyonunda görevli olan Av.Şakir AÇIKGÖZ’e incelemesi için istenen belgeler ve dosyalar verilmemiştir. Ak-Sel firması ile yapılan sözleşmenin gereği yapılmayarak Belediye zarara uğratılmıştır. Yardıma ihtiyacı olan öğrencilere yapılan Yardımlar herkese ulaşmamıştır. Bunlar suç teşkil etmektedir. Bu hususlar 03.04.2015 tarihli Meclis toplantısında tutanaklara geçirilmiştir, Bunlarla ilgili Başkanlık Adli Makamlara suç duyurusunda bulunmuş mudur?

14- Bel.Meclisi Çalışma Yön.22/5 maddesi gereği Denetim raporu okunur” hükmüne rağmen 03.04.2015 günlü meclis toplantısında Denetim raporu neden okunmamıştır?

15- İmar müdürlüğü MHP’li Meclis üyelerine bilgi vermediğinden kesin kanaate ulaşılmaması nedeniyle, bazı İnşaatların yasaya uygun olabileceğini göz önünde bulundurarak bu aşamada ilgili inşaat sahiplerini zan altında bırakmamak adına, İlgili yerlerin parsel numarasını ve yüklenici firma isimleri vermiyoruz. Yıllardan bu yana Bodrumun doğal güzellikleri ve değeri olan Değirmen burnunda ki inşaatlar, antik tiyatronun bulunduğu Gök tepedeki inşaatlar , Bodrum girişi Yokuş başındaki inşatlar, Bodrum çıkışı yokuş başında bulunan inşaatlar, Torba- Güvercik arasında bulunan Doğayı katleden, Deniz kenarlarını gasp eden bir kısım otel inşaatları, Yalıkavak Geriş atında ki inşaatlar, Cemal Uslu İ.Ö.Okulu .altında yapılan inşaatlar, Gökçebel yarımadası üstünde yapılan inşaatlar, Hastane Kavşağı karşında yapılan inşaatlar, Kumbahçe sahilinde yapılan Otel inşaatı vs. vs.vs gibi Bodrum’un değerlerini yok eden görüntü kirliliği oluşturan, uzaktan bakınca dahi İmara aykırı olduğu düşünülen bu inşaatlarla ilgili şikayetler geldiğinde gün geçirmeksizin ivedi olarak inceleme yapılıp, varsa İmara ve Projeye aykırı bir durum acilen gereği yapılıp İnşaatın yapımı durduruluyor mu? Mühürleme yapılıyor mu? Kaçak kısımlar yıkılıyor mu? Şikayet edilmesine rağmen kaçak yapılara göz yumulduğu iddiaları doğru mudur? Her platformda Bodrumu betonlaştırmayacağınızı açıklamaktasınız, bunlar Beton yığını değil mi? Fütursuzca çevre katliamı yapılıyor, Bodrum her geçen gün betonlaşıyor, elden gidiyor, Sayın Belediye Başkanlığı bunları denetlemiyor mu? Gereğini yapmıyor mu?

16Bodrum halkı sağlını hiçe sayan trubün, tepesinde dönen bir pervane istemiyor. İnsan sağlını hiçe sayarak, Bodrumun merkezine yapılacak RES’ler, insan sağlığını tehdit etmesinin yanında, Bodrumun doğasına ve deniz sahillerine yapılan betonlaşma kadar Bodrumun doğal güzellikleri, bodrumun siluetlerini yok edecektir. Bodrumlu, Bodrumun yok olmasını, doğal güzelliklerinin devasal demir yığınları ile yok olmasını istemiyor. Belediye Başkanlık makamı olarak RES (Rüzgar Enerji Santrali)lere karşı olduğunuzu belirtmektesiniz. RES’ lerle ilgili Bakanlıkça onaylanan Planların İptali için Bodrum Belediyesi Dava açmış mıdır?

17-Kumbahçe sahili Halikarnas önünde bulunan, Denizi gasp eden, görüntü kirliliği oluşturan paslı demirlerin olduğu utanç kazıkları neden kaldırılmamaktadır? Ne zaman kaldırılacaktır?”

17 sorunun sıralanmasının ardından basın açıklamasını izleyen TEMA Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç MHP’li Meclis üyelerinin bu konuları STK’lar ve Kent Konseyi ile birlikte yeniden değerlendirerek takipçisi olmalarını talep etti. MHP’li meclis üyeleri bu soruları STK’lar ve vatandaşlar ile birlikte takip edeceklerini kaydettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.