Bodrum Gündem

BAĞ-KUR’LULARIN ÖDEYEMEDİĞİ BORÇLARI NE OLACAK?

BAĞ-KUR’LULARIN ÖDEYEMEDİĞİ BORÇLARI NE OLACAK?
09.05.2015
0
A+
A-
Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Evci4 Nisan günü TBMM’den çıkan ve 1 Mayıs günü uygulanmasına başlanan 6641 Sayılı Kanun kapsamındaki Bağ-Kur prim affı ile ilgili olarak Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Evci önemli açıklamalarda bulundu.
Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Evci ile yaptığımız görüşmede, aftan faydalanacak olan sigortalıların durumları ve vatandaşların merak ettikleri sorulara cevaplar aldık. Bodrum Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Faruk Evci, 1 Mayıs günü uygulamaya giren kanun hakkında; “4 Nisan günü çıkan 6641 Sayılı Kanunla 4B diye bildiğimiz bağımsız çalışanlar hakkında 1 yılı aşkın prim borçları olanların silinmesine yönelik kanun, 1 Mayıs günü uygulamaya girdi. Vatandaşlarımız bugünden itibaren, 1 yıldan fazla prim borcu olanlar, müracaatları halinde ödedikleri günler kadar hizmetten kazandırılıp geriye kalan borçları telkin edilecektir. Bunlar müracaat etmemeleri halinde 31 Ekim 2015 tarihinden sonra resen kurumumuz tarafından yapılacaktır. Telkin ettiğimiz dönemlerdeki genel sağlık sigortası kapsamında da herhangi bir borç tahakkuk ettirilmeyecektir. Bu tür işlem yapmak isteyen vatandaşlarımızı ve daha geniş bilgi almak isteyen sigortalılarımız bize müracaatları halinde iş ve işlemleri yönünden yardımcı olunacaktır” dedi.
2014 yılı sonunda gerçekleşen Bağ-kur borçlarının yapılandırılması ile ilgili de açıklama yapan Evci sözlerine şöyle devam etti;  “Bu yapılanmadan faydalanan sigortalılarımızın da talep etmeleri halinde borçlarını geriye doğru sildirme imkanı vardır. Ödedikleri primler karşılığındaki hizmet kendilerine sigortalılık süresi olarak değerlendirilecektir. Geriye dönük borçları 1 yıldan fazlaysa şayet 6641 Sayılı kanundan faydalanarak borçları silinecektir. Şayet vergi kayıtları, şirket ortaklıkları devam ediyorsa tekrar 1 Mays 2015 tarihi itibariyle sigortaları aktif hale getirilecektir”
Evci, geçtiğimiz yılsonu çıkan aftan faydalanarak prim borçlarını kapatıp emekli olan sigortalıların ise bu kanundan yararlanamayacağını, emekli oldukları için geriye dönük bir işlemin yapılamayacağını söyledi.

albuterol price

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.