Bodrum Gündem

CANLAR ŞENLİĞİNDE TÜM SİYASİLER YAN YANA GELDİ

11.05.2015
0
A+
A-

BODRUM CANLAR ŞENLİĞİ (150)Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Bodrum Canlar Şenliği” tüm siyasi partilerin bir araya getirdi. Şenliğe Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Emrah Mahzuni’nin babasına ait söylediği türküleri, hatıraları ve siyasi taşlamaları damgasını vurdu.

Bodrum Gündem Haber Colchicine online

Kumköy İrmene Mahallesinde düzenlenen “Bodrum Canlar Şenliğine” Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Başkanı Adnan Diler, öğretim görevlisi yardımcı Doç Dr. Ali Abbas Çınar, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, AKP İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, ilçe Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören ve kadın kolları üyeleri, MHP İlçe Başkanı Mehmet Tosun, MHP Muğla Milletvekili Adayı Asım Başaran, HDP İlçe Başkanı Belgin Koç ile birlikte milletvekili adayları Mehmet Polat, Bodrum Belediyesi Meclis üyelerinin yanı sıra Milas ve Bodrum’dan yaklaşık iki bin kişi katıldı.

Hep Birlikte Yuh Çektiler…

Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Bodrum Canlar Şenliği’ne Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşım desteği verdi. Şenliğin açılış konuşmasını dernek yönetim kurlu üyesi gazeteci Çiçek Bozoğlu Yaptı. Bozoğlu “Dernek olarak geçtiğimiz yıllarda ilk ikisini Kaynaşma Pikniği olarak düzenlediğimiz organizasyonumuza katılım her sene artarak devam etti. Kumköy ve İrmene’den gelen talepler doğrultusunda bu yıl Şenliğe çevirdiğimiz etkinliğimize büyük destek veren başta bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Kumköy muhtarı Ergün Taş, Güvercinlik Muhtarı Mehmet Gereme, derneğimizin ve İrmene’nin vefakar kadınları olmak üzere emeği geçen tüm canlara teşekkür ediyoruz” dedi.
Cem Yalçın yönetimindeki Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Türk Halk Müziği korosunun konseriyle başlayan şenlikte daha sonra sahneye Emrah Mahzuni çıktı. Emrah Mahzuni’nin sazıyla babası Aşık Mahzuni Şerif’e ait seslendirdiği “Yuh ancak memleketine, ailesine, kendine olana aittir. Yuh memleket çocuğuna değil memleket düşmanına aittir” diyerek seslendirdiği ‘Yuh Yuh’ türküsüne siyasi isimler de eşlik ettiler.

Daha sonra sahneye sırasıyla Cem Yalçın, Sivas Şarkışla’dan Aşık Veli’nin torunlarından Hasan Bilgilioğlu  ile TRT sanatçısı Rıfat Kurt çıktı. Şenliğin finalinde Emrah Mahzuni yağan yağmura rağmen “Burada üç kişi de kalsa ben onlara türkülerimi söylerim. Herkes benim için aynı önemdedir” diyerek yağmura aldırmadan konserine devam etti.

Söz Veriyorum O Cem Evini Belediye Bitirecek… buy Nolvadex online
Şenlikte yapılan plaket töreninde; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un elinden alan Emrah Mahzuni , “Bizim sosyal, demokrat, Atatürkçü insanlara ihtiyacımız var. Daha nice on dört senelere sayın başkan” dedi. Kocadon şenliğin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi “ Biliyorsunuz Konacık’ta bir Cem evi inşaatımız var. Biz Bodrum Meclisinden çok güzel bir karar geçirdik. Ama bu karara da şöyle bir şey ilave etmiştik. Belediye tarafından yaptırılması diye ve bu sözü tekrar buradan söz veriyoruz arkadaşlar. En kısa zamanda o Cem Evi Belediye tarafından yapılarak bitirilecek.”
Av. Cem Yalçın, Kumköy Muhtarı Ergün Taş ile Güvercinlik Muhtarı Mehnmet Gereme Bodrum Belediye Başkanı Kocadon ve belediye çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkür ettikleri konuşmalarının ardından Mehmet Kocadon’a plaket verdiler.

Bizim Bir Araya Gelmeye İhtiyacımız Var…
Buy Strattera Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün koro şefi Cem Yalçın’a şenliğe verdiği katkıdan dolayı plaket verirken şunları söyledi “Dernek yönetimi Canları bir araya getirdiler. Canlarla bir arada olmak, sevgiyi hoşgörüyü paylaşmak, geleceğe umutla bakmak ama yeri geldiğinde eleştiriyi de yapmak gayet güzel oldu. Her zaman onların yanında olan sevgili belediye başkanım, kardeşim Mehmet Kocadon’a da çok teşekkür ederim. Bizim bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Biraz önce Emrah kardeşim söyledi ufacık bir şeyden dolayı yara kırılır mı, küsülür mü diye. Aman küsmeyelim, kol kola girelim, barışalım, birleşelim geleceğe de birlikte yürüyelim, yolumuz açık olsun” şeklinde konuştu.
Küsler Barıştı…
Bodrum yarımadasının ve Milas’ın mahallerinden gelen yaklaşık iki bin kişiye etli pilav, lokma dağıtılan şenlikte, halaylar çekildi çeşitli yörelere ait oyunlar oynandı. Bodrum Canlar Şenliğinde geçtiğimiz aylarda medya üzerinden birbirileri ne cevaben yazdıkları yazılarla tartışan AKP ilçe başkanı Çiğdem Demiralp ve Özay Kartal yan yana oturarak küsmediklerini göstererek sohbet ettiler.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.