Bodrum Gündem

GÖREN KALPLER’DEN SESLİ SİSTEM BİLGİSAYAR KURUSU MÜJDESİ

11.05.2015
0
A+
A-

buy plan-b Untitled-1-RecoveredBodrum Gören Kalpler Eğitim Derneği, Engelliler Haftası nedeniyle yürüyüş düzenledi. Gören Kalpler Eğitim Derneği başkanı Seher Kara, yürüyüşte sesli sistem bilgisayar kursunun müjdesini verdi

Bodrum Gündem Haber Retin-A cream

Dün öğle saatlerinde Bodrum Otogarında toplanan dernek üyeleri Belediye Meydanı’na yürüdü. Çevredeki yerli ve yabancı turistlerin de ilgiyle takip ettiği etkinlikte Cevat Şakir Caddesi,  yürüyüş boyunca trafiğe kapatılırken Emniyet Mensuplarının güvenlik önlemi aldığı gözlendi.  Ayrıca etkinlikte ambulans da hazır bekletildi.

Yürüyüşte Belediye Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı.

Aynı zamanda kendisi de görme engelli olan Gören Kalpler Eğitim Derneği Başkanı Seher Kara görme engellilerin yaşadığı zorlukları vurguladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı “Görme engellilik engel gruplarının içinde en avantajlı grup olarak görülüyor. Bizim en büyük sıkıntımız engelimizin dışında önümüze koyulan engellerle mücadele etmek zorunda kalmamız. Çünkü görme kaybımızla birlikte biz hayatımızı sürdürmeyi başarabiliyoruz. Zihinsel ve bedensel yeterliliği olduğu halde sadece görmediği için görme engelli bireylerin  örgün eğitim sisteminin dışında kalması, özel eğitim imkanlarına ulaşamaması en büyük sıkıntımız. Çünkü örgün eğitim sistemine dahil edilemediği için, özel eğitim imkanlarına da ulaşamayan birçok görme engelli gencimiz ve çocuğumuz,  bağımsız yaşama kabiliyetine ulaşamamış ve ekonomik özgürlüğünü kazanamamış oluyor” dedi.

Ülkemizde 420 bin görme engelli bireyin yaşadığı söyleyen Kara  ” buy Paxil Utanarak söylüyorum bu gurubun sadece yüzde 5’lik kısmı eğitim, özel eğitim ve bağımsız yaşam gibi imkanlara sahip. Bizler teknolojinin de bize yardımıyla yaşamımızı çok daha kolay idame ettirebiliyoruz. Sesli sistem bilgisayar, cep telefonu kullanabiliyoruz. Bu imkanlara da ulaşan arkadaşlarımız çok az” diye konuştu.

Gören Kalpler Eğitim Derneği Başkanı Seher Kara konuşmasının sonunda engelli bireyler için Sesli Sistem Bilgisayar Kursunun açılacağını müjdesini vererek şöyle devam etti “Yıllardır ben Bodrum’da Sesli Sistem Bilgisayar Kursu açmak istiyorum. Nihayet ben bu konuda müjde vermek istiyorum. Milli Eğitimi Müdürümüz, Kaymakamımız ve Halk Eğitim Müdürümüzle birlikte prensipte anlaştık. Bodrum Belediyesi de bize bir mekan temin etti. Görme engelliler için “Sesli Sistem Bilgisayar Eğitimi” en kısa zamanda başlayacak. Bunu işlemlerini prosedürünü başlatmış durumdayız” dedi.

Basın açıklamasının ardından Dernek üyeleri  hep bir ağızdan “Gören Kalpler Eğitim Derneği ile özdeşleşmiş antlarını okudu.

Etkinliğin ardından  şehir dışından gelen Görme Engelli Satranç Sporcularının da katıldığı satranç turnuvası düzenlendi.  Bodrum Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen turnuvada  satranç sporcuları, görme engelliler için özel hazırlanmış satranç takımlarıyla yarıştılar.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.