Bodrum Gündem

YAĞLI GÜREŞLERE ÜÇ BÖLGEDEN 152 SPORCU KATILDI

11.05.2015
0
A+
A-

Untitled-1-RecoveredBodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen, 10. Çömlekçi Yağlı Güreşleri Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinden gelen 152 sporcunun katılımıyla yapıldı. CHP Bodrum İlçe Örgütü Çömlekçi Mahallesinde düzenlenen Yağlı Güreşleri tam kadro izledi.

Bodrum Gündem Haber order Colchicine

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Çömlekçi Mahallesinde 10’uncusu  gerçekleştirilen ve 152 sporcunun katıldığı geleneksel yağlı güreşler mahalle içerisinde spor kompleksi olarak planlanan alanda düzenlendi.
Spor kompleksi olarak planlanan alanda düzenlenen yağlı güreş karşılaşmalarını, tanınmış baş pehlivanların yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Bodrum İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören ve Kadın Kolları üyeleri, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri,  Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Oral, CHP Muğla Milletvekili Adayı Burak Erbay ile yerli ve yabancı bine yakın kişi İzledi.

Güreşler ; Minikler, Teşvik, Tozkoparan, Deste, Küçük Orta, Büyük Orta, Baş altı ve Baş olmak üzere toplam 8 boyda yapıldı.
Kıspetlerini giyen güreşçiler yağlandıktan sonra güreş sahasında boy gösterdiler. Tek tek seyircilere tanıtılan pehlivanlar güreşlerini başarıyla tamamladı.

Yağlı Güreş Ege Bölgesi Sorumlusu İnanç Güçlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin, yörenin yıllardan beri yapılan organizasyonlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Muğla ilinde yağlı güreşin potansiyeli gün geçtikçe arttığına işaret eden Güçlü, “Ören’de, Köyceğiz’de yaptık bugün de Bodrum’da yapıyoruz. 11 hakemle organizasyonu sürdürüyoruz” dedi. Güçlü güreşlere, Konya, Manisa, Adapazarı, Antalya, Köyceğiz, Aydın ve Muğla’dan 152 sporcunun katıldığını belirterek, “Bizim öz kültürümüzde olan bir değer. İnsanlarımız ilgi gösteriyorlar. Geçmişten aldığımız bu mirası geleceğe aktarmak da bizim sorumluluğumuz. Üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

Güreşlere katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, yağlı güreşlerin Ata sporlarından birisi olduğunu anlattı. Festivali köy muhtarının başlattığını belirten Kocadon, şöyle konuştu “ buy Retin-A online Köy muhtarlığımız bu güreşleri geleneksel hale getirmiş ve devam ettiriyor. Bizde buna destek veriyoruz. Sporcularımız er meydanında güzel yarışıyorlar. Sporculara destek veren herkese teşekkür ediyorum. Her geçen yıl seyirci sayısında da sporcu sayısında da artış yaşanıyor.” Strattera online

CHP Bodrum İlçe Örgütü Başkanı Recai Seymen ve CHP Bodrum İlçe örgütü Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören kadın üyeler ile birlikte Yağlı Güreşleri izleyen vatandaşları tek tek dolaşıp, tokalaşarak hatırlarını sordu, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için oy istedi.

Heyecanlı geçen güreşlerin sonunda, Baş Altı Güreşlerini Antalya Bölgesinden Serkan Duman Baş Güreşlerinde de Balıkesir Bölgesinden Hasan Zeybek aldı. Dereceye giren tüm sporculara ise çeşitli plaket ve kupaları verildi.

 

 

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.