Bodrum Gündem

ENGELLİLER HAFTASINDA YAĞMUR MAĞDURİYETİ

13.05.2015
0
A+
A-

22Bodrum’da düzenlenen Engelliler Haftası etkinliklerinde kuvvetli yağış engellilere zor anlar yaşattı.

Bodrum Gündem Haber

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Bodrum’da düzenlenen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlikler kapsamında Bodrum Sağlık Vakfı, Yahşi Eğitim Uygulama Okulu, Umurça İlköğretim Okulu başta olmak üzere, ilçede yaşamını sürdüren engelli bireyler ve ailelerinin katılımıyla Bodrum Otogarından başlayıp Belediye Meydanında sona eren bir kortej yürüyüşü düzenlendi.

Etkinliklere, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Ayrıca Bodrum Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi, Gören Kalpler Görme Engelliler Derneği, Umurca İlkokulu, Bodrum Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Yahşi Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi de etkinliği destekleyenler arasındaydı.

Atatürk büstüne çelenk koyan gruplar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İskele Meydanı’nda düzenlenen programa katıldı.

Meydanda engelli çocukların yaptığı gösteriler vatandaşlar ve yabancı turistler tarafından ilgiyle izlendi. Engelli çocukların gösterilerini bazı turistler de alkışlarla tempo tutarak destek verdi. Yaklaşık 1 saat süren ve bazı engelli bireylerin ritim gösterisi yaptığı sırada aniden bastıran kuvvetli yağış, engelli bireyler başta olmak üzere meydanı dolduran onlarca kişiye zor anlar yaşattı.

Cam kemik hastası Niyazi Gök’ün de aralarında olduğu yürüme engelli bireyler vatandaşlar ve turistlerin de desteğiyle kafe ve restoranların bulunduğu alanlara taşındı. Engelli bireyler daha sonra alana gelen servis araçlarına bindirilerek okullarına götürüldü.

Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Müdürü ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Şafak Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, gösterilerin sonunda yağışın etkili olduğunu söyledi. Daha önce hiç yaşamadıkları bir ana tanık olduklarını anlatan Yaşar, ” order misoprostol online Bu sene de böyle güzel bir anımız oldu. Yağış gösterilerin sonuna denk geldi. Bütün platformda görevli çocuklar ilk defa böyle bir yağmura yakalandık” Allergies dedi.

Çocukların yağış öncesinde yaptıkları gösterilerle kendilerini ifade ettiklerini belirten Yaşar, “Biz daha çok kalabalık bekliyorduk. Çünkü yılda iki kez engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için yürüyüş yapıyoruz. Daha çok katılım, ilgi ve sorunların çözülmesi için daha çok paydaşlık diliyoruz” Sildenafil diye konuştu.

Öte yandan gösterileri izleyenler arasında, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Vekili Kemal Orman, Bodrum İlçme Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleri ile Bodrum Muharip Gaziler Derneği üyesi bir grup gazi de hazır bulundu.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.