Bodrum Gündem

YÜREĞİMİZ SOMA’DA! ÖFKEMİZ SOKAKTA!

YÜREĞİMİZ SOMA’DA! ÖFKEMİZ SOKAKTA!
14.05.2015
0
A+
A-

buy Cytotec bodrum-eğitimsen-soma-açıklaması-(1)Eğitim Sen Bodrum Şubesi, Bodrum Birleşik Haziran Hareketi ve HDP, önceki gün Bodrum Belediye Meydanı’nda Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci için toplandı.

Bodrum Gündem Haber
albuterol price
Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden bir yıl geçtiğini belirten gruptakiler, adalet istediklerini söylediler. Aynı konu için toplandığını belirten 3 grup, ayrı ayrı basın açıklaması okudular. Yaklaşık 100 kişilik grupta bulunanlar adına Ahmet Paksoy Eğitim Sen adına, Bülent Erman Eren Birleşik Haziran Hareketi ve Nihat Gençosman ise HDP adına birer basın açıklaması okudular.
Basın açıklamaların aralarında sık sık Ak Parti hükümetini eleştiren sloganlar atan grup ellerinde ise ‘Soma İçin Adalet’, ‘Soma Madencisi Yalnız Değil’, ‘Tüm Sorumlular Yargılansın’ gibi dövizlerle de tepkilerini gösterdiler.
Yaklaşık bir saat süren protesto gösterisi olaysız bir şekilde dağılırken, bölgeden geçen bazı turistlerinde protestocuları şaşkın bakışlarla izledikleri gözlerden kaçmadı.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ ŞU ŞEKİLDE…

Öncelikle hemen belirtelim ki; bugüne dek iş kazalarında, işçi cinayetlerinde kaybettiğimiz binlerce canımızın acısı yüreğimizde. Başta ailelerinin ve hepimizin başı sağolsun. Biz aslında iyi biliyoruz. İş cinayetleri ve işçi katliamları kader değildir. Olmamalıdır, engellenebilir, durdurulabilir. Yeter ki, çalışmaların öznesine insan konsun.

Değerli basın emekçileri

Biz emek-meslek örgütleri DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak, ülkemizin tüm emekçilerini, yoksullarını, işsizlerini, kadınlarını, erkeklerini, gençlerini, yaşlılarını, örgütlü örgütsüz tüm insanlarımızı iş cinayetlerine, işçi katliamlarına karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz.

Bu mücadele için Mart ayında “Kader Değil! Fıtrat Değil! Kaza Değil! Cinayet!” başlığı ile başlattığımız imza kampanyamıza tüm emekçileri, emek dostlarını, halkımızı destek vermeye çağırıyoruz.

İmza kampanyasıyla dile getirdiğimiz talepleri 7 Haziran seçimlerinden sonra oluşacak yeni Meclis’e taşıyacağız.

Değerli basın emekçileri Colchicine online

Soma faciasının birinci yıldönümü olan 13 Mayıs 2015’te Türkiye genelinde alanlara çıkarak tüm illerde kitlesel basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. 16 Mayıs’ta da Soma’da olacağız.

16 Mayıs Cumartesi günü ise Soma’da bir miting düzenleyeceğiz. Soma’da yakınlarını yitiren ailelerin yanında olmak, Soma’yı unutmadığımızı, unutturmayacağımızı, bu işin takipçisi olacağımızı göstermek için bir kez daha Soma’ya gideceğiz.

Bizler tüm işçi sınıfını, emekçileri ve emek dostlarını, Soma’daki işçi kardeşlerimiz için, güvenceli iş ve insanca yaşam hakkımız için bu etkinliklerde yanımızda olmaya çağırıyoruz.

Yüreği insandan yana atan herkesi, tüm emek dostlarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve halkımızı bu mücadelemizde birlikte olmaya davet ediyoruz.

Yüreğimiz Soma’da! Öfkemiz Sokakta! Kaza Değil, Kader Değil Katliam!
Unutmayacağız, Unutturmayacağız, Affetmeyeceğiz
!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.