Bodrum Gündem

GÜMBET’E EN ÇOK MAVİ YAKIŞIR’

18.05.2015
0
A+
A-

order Asacol

gumbet denizdibi temizligi (1)‘Bodrum Deniz Dibi Temizliği Kampanyası’ kapsamında süren çalışmalarda dalgıçlar bu sefer Gümbet Koyu’nu temizledi.

Bodrum Gündem Haber

15 Mart – 05 Haziran 2015 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası” 17 Mayıs Pazar günü Gümbet’te devam etti. Bodrum Belediyesi personelinden oluşan gönüllü dalgıçlar tarafından sabah saatlerinde başlatılan çalışmalar gün boyu sürdü. Çalışmalara ayrıca belediyenin ilgili müdürlüklerinden görevliler ile iki tekne ve gönüllü vatandaşlar da katılarak destek verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve belediye meclis üyeleri ile birlikte temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.

“GÜMBET GİBİ YOĞUN BİR LİMANDAN ÇIKAN AZ SAYIDAKİ ATIK, BİLİNÇLENDİĞİMİZİ GÖSTERİYOR” buy prozac

Vatandaşların giderek çevre temizliği konusunda bilinçlenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Öncelikle Sayın vekilimize bu hassas davranışı için teşekkür etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Bodrum Yarımadamızın bütün koylarını üç aydır temizliyoruz. Bugün de Gümbet Koyumuzda ve özellikle günübirlik teknelerimiz ile yatlarımızın bulunduğu bölgede temizlik çalışmaları yapmaktayız. Bu atıkların çıkması bizim ayıbımız diyordum ama Gümbet’te bulunan kaptan ve denizci arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Çünkü yoğun bir şekilde tekne trafiğinin yaşandığı Gümbet Limanı’ndan az denilecek kadar atık çıkarılması bizi mutlu etmiştir. Az atık çıkması, bizlere, çevre temizliği konusunda günden güne daha duyarlı olduğumuzu ve temizlik konusunda bilinçlendiğimizi göstermektedir. Deniz dibi temizliklerinde emeği geçen Bodrum Belediyesi personelime, temizlik çalışmalarına gönüllü katılan vatandaşlarımıza ve de yaptığımız tüm çalışmaları takip ederek her kesime duyuran, Türkiye’nin gündemine taşıyan basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.

buy Nolvadex online MİLLETVEKİLİ DEMİR, ÇALIŞMALAR İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ…

Deniz ile ilgili duyarlı çalışmaları için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve ekibini tebrik eden CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise “Deniz dibi temizliğini yapan dalgıç arkadaşlarımıza, belediye personeline, çalışmada gönüllü olarak yer alan halkımıza ve özellikle belediye başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Gümbet Koyu’nda az sayıdaki atık sebebiyle tekne sahiplerine, denizci arkadaşlarımıza duyarlı davranışları için teşekkür ederim.” diyerek gönüllü ekibe çalışmalarında kolaylıklar diledi.

‘Denize en çok MAVİ yakışır’ sloganıyla başlatılan deniz dibi temizliği çalışmalarının Gümbet ayağında plastik sandalye, plajlara konumlandırılan büyük güneş şemsiyesi ve tava gibi ilginç atıkların yanı sıra deniz dibinden çok sayıda malzeme çıkarıldı. Çıkarılan atıkların tümü, Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince ayrıştırılarak ölçümlendi. Çalışmalar süresince deniz dibinden; 90 kg metal, 79 kg tekstil, 90 kg plastik, 85 kg araç lastiği, 59 kg cam, 5 kg ahşap ve 27 kg da diğer atık malzemeler ile beraber toplam 757 kg atık malzeme çıkarıldı.

Deniz dibi temizliği çalışmaları 24 Mayıs Pazar günü Yalıçiftlik’te yapılacak. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ise Bodrum ilçe merkezinde gerçekleşecek çalışmalarla etkinlik sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.