Bodrum Gündem

GÖKTEPE’DE MÜZE GÖREVLİLERİ KURTAMA KAZILARINA BAŞLADI

21.05.2015
0
A+
A-

Untitled-1Doğaseverlerin, tarihçilerin ve Bodrumluların büyük tepkisini çeken Göktepe Mevkiindeki inşaat alanında müze görevlilerince kurtarma kazıları başlatıldı.

Bodrum Gündem Haber Order Prozac buy Viagra Gold levonorgestrel online

Edinilen bilgilere göre, 2005 yılında Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi arkeologlarından birinin imzasıyla Yarımada’nın değişik bölgelerinde göstermelik sondaj kazıları yapıldığı ve bu kazılar sonrasında düzenlenen raporlarla alanların imara açıldığı öğrenildi. Raporda imzası bulunan ve şimdilerde başka bir ilde müze müdürlüğü görevine atanan kişinin Göktepe Mevkiindeki nekropol alanını belirleyen sur duvarlarının dışında sondaj çalışmaları gerçekleştirdiği tespit edildi.

Sit alanı olmadığı raporu ile alınan imar izinleri sayesinde bu yıl başında Göktepe’de başlatılan villa inşaatlarının hemen yanı başında kaya mezarları bulundu. M.Ö. 1. YY. Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen 11 adet kaya mezarı için Müze’de görevli 3 arkeolog ve diğer işçiler tarafından bugün kurtarma kazıları başlatıldı. Kazılar esnasında mezarlardan kemik parçaları çıkarıldı.

Yapılan araştırmalarda yapımı devam eden villaların nekropol alanı içinde bulunduğu iddia edildi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.