Bodrum Gündem

OSMAN GÜRÜN “ÖLÜMLÜ GÜNDOĞAN YOLUNA KERHEN MÜDAHALE EDİYORUZ”

22.05.2015
0
A+
A-

Asacol online Untitled-1Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Bodrum’da ölümlü kazalara neden olan Yalıkavak Gündoğan arasındaki ana yol ile ilgili gelinen nokta hakkındaki sorulara muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda cevap verdi.

buy cytotec Indocin no prescription Bodrum Gündem Haber

Osman Gürün o yolun Turizm Genel Müdürlüğünden gelen ödenekle ihaleye çıkarak yapıldığını ve teknik açıdan tamamlanmamış bir yol olduğunu söylediği konuşmasına şöyle devam etti “Turizm Bakanlığı Karayollarına ödenekle ihale edilmiş olan yolun 30 metre olması gerekliydi. Siz 30 metre ihale ettiğiniz yolu 16 metre yapamazsınız. Biz Mehmet başkanımla böyle bir şey yapsak Ağır Ceza’da yargılanırız. Yol teknik açıdan uygun değil. Orada refüj yok, giriş çıkış kontrolü yok ve hız kontrolü yok can kayıplı kazalar oluyor. İlgili kurumlardan ihale sözleşmesini istememize rağmen alamadık. Söz konusu yol bize devredilmemiş olmakla beraber ortada kalmış bir yol. Can kaybı olmasın diye Kerhen müdahale ediyoruz.”

Muhtar, Yoğun Trafiğe Çözüm Olarak Bitez’i Torba’ya Bağlayan Çevreyolu İstedi…

Sezon öncesi yoğunlaşan trafik nedeniyle vatandaşların oldukça zorlandığına değinen Bitez Mahalle Muhtarı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den Bitez’i Torba’ya bağlayacak bir çevre yolu yapılmasını istedi. Gelen taleple ilgili olarak konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün şu açıklamalarda bulundu “Ulaşımla ilgili konuları aciliyetine göre çözmeye çalışıyoruz. Yağmurdan zarar gören köy yolları var. Yolların çoğu tek kat. Muğla’nın %68’i orman. Ormanlık bir alandan yol geçirmeye kalkınca Orman Bakanlığı kullanılan alan için her yıl bir belli bir miktarda para alıyor. Üzerine masraf yaparak yol yapıyorum. Köy yollarının çoğu orman içinden geçiyor. Bu tür yatırımlara galeri sistemi yapılması lazım. Tüm kuruluşların bu sisteme dahil olması gerekir. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.