Bodrum Gündem

21 ÜLKE İLE AYNI ANDA KIYI TEMİZLİĞİ YAPILDI

23.05.2015
0
A+
A-

Baclofen without prescription buy diflucan order Premarin online Untitled-1TURMEPA’nın farkındalık, eğitim ve koruma projeleri Kapsamında Akdeniz’e kıyısı olan 21 Ülkede aynı zamanda gerçekleştirilen Uluslararası ‘’Akdeniz’i Temiz Tutalım’’, ‘’Clean up The MED’’ Kıyı Temizleme Etkinliği için Deniz Temiz Derneği/TURMEPA öncülüğünde öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Bodrum merkezde bulunan Paşatarlası sahilinde kıyı temizliği yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

Temizliğe katılan üç buçuk yaşındaki Selen Şen hemen hemen boyu kadar olan çöp poşeti ile sahilde dolaşarak topladığı çöpleri poşetine koydu. Sahilden geçen vatandaşlarında fotoğrafını çektiği minik Selen kendisine olan ilgiye aldırmadan sahildeki çöpleri toplamaya devam etti.

Bodrum’da ki Özel bir eğitim kuruluşunun öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra etkinliğe Deniz Temiz Derneği TURMEPA Bodrum Şube Başkanı Yaman Olgaç ve dernek sekreteri Ethem Güzelgün katıldı. Ethem Güzelgün gazetecilere yaptığı açıklamada düzenlenen etkinlikle ilgili şunları söyledi; “Deniz Temiz Derneği TURMEPA’nın farkındalık, eğitim ve koruma projeleri Kapsamında Akdeniz’e kıyısı olan 21 Ülkede aynı zamanda gerçekleştirilen Uluslararası ‘’Akdeniz’i Temiz Tutalım’’, ‘’Clean up The MED’’ Kıyı Temizleme Etkinliği için buraya gelmiş bulunuyoruz. Bizim amacımız öncelikle öğretmen ve öğrencilerle birlikte kıyıların temiz kalması, denizlerin temiz kalmasıyla gelecek kuşaklara temiz bırakılmasıyla ilgili farkındalık yaratmak için bu faaliyetleri yürütmekteyiz. Bugün ki amacımızda elbette Bodrum’da ki denizlerin temiz kalması, kirletilmemesi ama aslında bu çevre kaynaklı, denizlerin kıyıdan kirlenmesini önlemek amacıyla farkındalık yaratarak Bodrum halkına bir mesaj vermek niyetindeyiz”

Paşatarlası Sahilinde yaklaşık bir saat süren temizlik etkinliğinde toplanan çöpler arasında cam şişeler, yiyecek ambalajları, plastik kapak gibi insanlar tarafından atılan çöpler

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.