Bodrum Gündem

BODRUM MÜZE MÜDÜRÜ EMEL ÖZKAN MUĞLA’YA ATANDI

BODRUM MÜZE MÜDÜRÜ EMEL ÖZKAN MUĞLA’YA ATANDI
27.05.2015
0
A+
A-
Asacol online Untitled-1Yaklaşık 2 yıl önce Bursa’daki görevinden, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğüne atanan Sanat Tarihçisi Emel Özkan’ın Muğla Müzesine Müdür olarak atandığı öğrenildi.
order Colchicine online Bodrum Gündem Haber Buy Natrexone
Bodrum’da gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanlarının katıldığı 4. Türk Konseyi Zirvesi öncesinde Müzede bazı bakım ve boyama işlemleri sonrasında çıkan haberler üzerine hakkında soruşturma açılan Emel Özkan’ın, bu soruşturma kapsamında görev yerinin değiştirildiği bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan göreve atandığı tarihten sonra yaptığı kazı çalışmalarıyla Bodrum Yarımadası’nın tarihini değiştirecek önemli kültür varlıklarını ortaya çıkaran ve yine özellikle son dönemde onlarca inşaat şantiyelerinde bulunan tarihi kalıntılarda çalışmalar yürüten Müze Müdürü Emel Özkan’ın görevden alındığı haberi Bodrum kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Özellikle Yokuşbaşı ve Göktepe Mevkilerindeki inşaat alanlarında çıkarılan tarihi mezarlar gündemde büyük yer tuttuktan sonra yaşanan bu görev değişikliği bazı çevrelerce çok manidar olarak karşılandı.

Bodrum Müze Müdürlüğü görevi, Bodrum turizmi ve tarihsel değerlerin korunması açısından hayati öneme sahip bir görev. Bodrum Yarımadasının büyük bölümünde, önemli bir kısmı hala toprak altında bulunan tarihi eserlerin çokluğu, özellikle inşaat sektörünün yatırımları açısından da büyük önem taşıyor. Bu noktada büyük bir rant baskısı altındaki bölgede, bu görevde bulunan bürokratlar üzerinde de bir baskı olduğu öteden beri biliniyor. Göreve geldiğinden beri bu anlamda titizliği ile dikkat çeken Emel Özkan’ın yerine müdürlük görevine kimin atanacağı yönündeki bir takım spekülasyonlar ise şimdiden başlamış durumda.

Öte yandan henüz tayini ile ilgili resmi tebligat yapılmayan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan’ın, bugün itibariyle 7 günlük idari izne ayrıldığı öğrenildi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Şükrü Özkan dedi ki:

    O topları bu hale getiren şimdiki Müze Müdürü değil, öncekilerdir.
    Gerçek gazetecilik; eserlerin tasnif edilmediği, sahipsiz bırakıldığı, sayısının belli olmadığı bir müzeyi,
    bu hale getirenleri araştırıp ortaya çıkarmaktır. Yoksa, Antik Halikarnassos’un mimari kalıntılarının üzerine villalar yapanları,
    sualtı ve yer üstü kültür varlıklarını bir takım çevrelere peşkeş çeken yetkilileri spekülatif haber yaparak korumak değildir.

  2. ŞİNASİ dedi ki:

    25Yıldır bodrumda yasıyorum bugune kadar hıc bır muze muduru hakkın da basın bu kadar acımasızca gıtmedı bılakıs kendı gozlerımle gordugum kazıları gordukce mutlu oluyordum cunku cocuklarımıza bırakacagımız tarıh vardı bunlarda devletın ve muzenın ımkanları dogrultusunda gun yuzune cıkıyordu tabıkı rant cılar muze mudurunun rantcılara tavız vermeyısı tabıkı yandas medyeyıda yanına alarak karalama polıtakasına gırdıler yazıklar olsun muze mudurune dıl uzatanlara muze muduru rusvet yeseydı yapılan kazıların ustunu kapatıp ınsaatlarına onay verseydı bugun bodrum muze mudurunu goklere cıkarıp bol bol plaket verır lerdı burdan seslenıyorum nerde bu devlet nerde bu hukumet