Bodrum Gündem

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BODRUM ESNAFLARI

27.05.2015
0
A+
A-

Untitled-1‘Geçmişten Günümüze Bodrum Esnafları Fotoğraf Sergisi’nin açılışını yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bodrum bu yerlere kolay gelmedi. Basamakları tek tek çıkarak bize yaşanabilir, dünya markası bir Bodrum bırakanlar işte bu sergideki Bodrum’un gizli ve gerçek kahramanlarıdır.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları ‘Anılarla Bodrum Sohbetleri’ Çalışma Grubu ile Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odasının işbirliği ve Bodrum Belediyesinin destekleriyle ‘Geçmişten Günümüze Bodrum Esnafları Fotoğraf Sergisi’ açıldı. Trafo Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan, 151 adet fotoğraf ve 400 adet de vesikalık fotoğraflardan oluşan sergi, 26 – 31 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu, Belediye Meclis Üyeleri, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Muğla Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Köyceğiz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Durmaz, Ula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Özçelik, Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Takar, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Muğla Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Özcan Çolakol, eski bakanlardan İmren Aykut ve Şinasi Altıner, siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları, Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları ‘Anılarla Bodrum Sohbetleri’ Çalışma Grubu Sözcüsü Nuran Yüksel ve grup üyeleri ile sergide yer verilen esnaflar, aileleri ve yakınları katıldı.

Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları ‘Anılarla Bodrum Sohbetleri’ Çalışma Grubu Sözcüsü Nuran Yüksel, sergi açılışı öncesinde yaptığı konuşmada; “ Buy Brand Viagra generic Propranolol Cytotec cheap Tek bir sevdamız var: Bodrum sevdası. Şu anda tek bir hedefimiz var: Gelecek günlere geçmişi unutturmadan geçiş yapabilmek. Çocuklarımıza geçmişlerini unutturmamak adına çalışmalar yapabilmek. Bodrum’u Bodrum yapan değerleri, bizleri biz yapan değerleri, acımasız dünyanın akışması içerisinde ayakta ve diri tutabilmek; o nedenle buradayız ve sizlerle beraberiz. Katılımınız gücümüz oldu.” dedi.

Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ise “Mesleğinde kırk yılını doldurmuş oda üyelerine saygı etkinliğine tekrar oda yönetim ve denetim kurulum adına hoş geldiniz diyorum. Bu etkinliğimizde emeği geçen Anılarla Bodrum Sohbetleri Grubu’na teşekkür ediyorum. Bizler burada, Bodrum’un geçmişini hatırlamak, tarihimizi günümüze taşıyıp bizlere ışık tuttukları için bize destek veren gruba ayrıca teşekkür ediyorum. 1970’li yıllarda dernek olarak kurulan ve daha sonra kanunla Mustafa Başkanımın önderliğinde oda olan Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası kurulduğu günden bu güne kadar esnaflığa devam eden ve kırk yılını doldurmuş siz değerli büyüklerime huzurlarınızda teşekkür ederek, şu anda aramızda hakkın rahmetine kavuşmuş büyüklerimi de rahmet anıyorum.” dedi.

“Geçmişini bilmeyen geleceğe yetişemez.” diyerek alkışlar arasında sözlerine başlayan Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odasının kurucu başkanı, 47 yıldır oda üyesi olan ve 43 yıl süreyle odanın başkanlığını yapmış Mustafa Danacı, “Dünya baki, insanlar fanidir. Bugün burada açacağımız serginin içerisindeki insanlarımız aramızdan çıkmış ve sağlıklarında bu memleket için çalışmış kişilerdir.” şeklinde konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, konuşmasında; “Bodrum bir dünya markası olduysa ve ben de bu dünya markasının belediye başkanıysam, bugün burada, çok anlamlı ve önemli bir gündeyiz. Çünkü biz perdenin ön yüzündeyiz ama perdenin arkasına baktığımızda, Bodrum’u Bodrum yapan değerleri görüyoruz. Bodrum bu yerlere kolay gelmedi. Bodrum’u bu noktalara getiren, basamakları tek tek çıkarak bize yaşanabilir bir Bodrum bırakanları, hatta dünya markası olan bir Bodrum varsa işte bu bugün, Bodrum’un gizli ve gerçek kahramanlarını burada sizlere takdim etmekten son derece gururlu ve mutluyum. Birinci derece sürgün yerinden, yokluklardan – kıtlıklardan, nedensiz ölümlerin kol gezdiği bir Bodrum’dan bugün bakın; devlet hastanemizin, özel hastanelerimizin, her mahallede polikliniklerimizin olduğu  ve birçok Bodrumlu ailenin çocuklarının çok güzel okullarda okuyabildiği, maddi manevi gücünü kazanmış bir Bodrum doğdu. Peki, Bodrum’u kimler yarattı? Ben biraz hazıra kondum. Çünkü Bodrum’u bizden önceki büyüklerimiz yarattı; yoklukları bahane etmeyen, sorunları bahane etmeyen, medeni hoşgörüsü yüksek, misafirperver, sanatkar, zanaatkar insanlar ve Bodrum’un tüccarları. Pansiyonumuz yoktu. Bu insanlar evlerini pansiyon olarak açtılar. Bir tane tamirhanede belki de imkansızları yarattılar. Bakkal dükkanlarında misina olta sattılar ve bunları yaparken de hiçbir zaman gocunmadılar; birlik beraberlik içinde Bodrum’u bugünlere getirdiler. Onları omuzlarımızda taşısak azdır. Onun için Anılarla Bodrum Sohbetleri Çalışma Grubu’na, geçmişin tarihini bu güne taşıyan hocama ve arkadaşlarına, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanıma, Ticaret Odası Başkanıma ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından meslekte 40 yılını aşmış Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine, odaya ilk kayıt yaptırdıkları tarihteki fotoğrafları çerçeveletip hediye edildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, serginin açılış kurdelesini Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ve Bodrum Belediyesi Anılarla Bodrum Sohbetleri Çalışma Grubu üyeleri ve katılımcılarla birlikte keserek hayırlı olmasını diledi.

Başkan Kocadon ve beraberindekiler sergiyi gezerek keyifle Bodrumlu esnafların fotoğraflarını inceleyerek nostaljik anlar yaşadılar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.