Bodrum Gündem

DOKTORLAR, ÖLMEMEK VE HESAP SORMAK İÇİN EYLEMDELER…

01.06.2015
0
A+
A-

Untitled-129 Mayıs’ta Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun’un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi nedeni ile Bodrum Devlet Hastanesinde görevli doktorlar ve  hemşirelerin yanı sıra özelde görev yapan sağlık çalışanlarının da katılımı ile Bodrum Devlet Hastanesi önünde Bir Günlük Hizmet Üretmeme eylemi yapıldı.

Baclofen without prescription Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Devlet Hastanesi önünde başlayan ve daha sonra Bodrum sokaklarına taşan bir günlük Hizmet Üretmeme eylemine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, belediye başkan yardımcısı İsmail Altındağ, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Cumhuriyet Kadınları Derneği Halikarnas Şube Başkanı Bedriye Gürkan, HDP Muğla milletvekili adayı Mehmet Polat, CHP ve CKD kadın kolları üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

“Sadece Katiller Değil, Azmettirenler, Önlem Almayanlar Bu Cinayetten Sorumludur” Buy Ketorolac

Sabah Bodrum Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlıkçılar şiddete maruz kalarak öldürülen sağlık emekçileri için saygı duruşu yaptılar. Daha sonra Sağlık Sen adına Bodrum Devlet Hastanesi iş yeri temsilcisi Dr. Ayten Yırtıcı, Ses Sendikası Temsilcisi Dr. Canan Yılmaz Varlı ve Tabipler Odası adına Dr. Yasemin Demirci, Türk Tabipler Odası Merkez Komite Üyesi Şükrü Güner birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar öncelikle Samsun’da öldürülen Dr. Kamil Furtun ve yitirilen diğer sağlık emekçilerini andıktan sonra Sağlık Bakanı’nı ve AKP iktidarının yaptıklarına yönelik söylemlerde bulundular. Yapılan açıklamalarda “ Sağlığı piyasalaştıran, sağlık çalışanlarını köleleştiren ve itibarsızlaştıran uygulama ve söylemlerinizden vazgeçin diye Sağlık Bakanı ve AKP iktidarını daha önce uyarmıştık. Artık sağlıkta şiddet olağan bir hal almıştı. Her gün bir şiddet vakası ile karşı karşıya kalıyor ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere sağlık müdürlükleri ve hastane önlerinde eylem ve etkinlikler gerçekleştiriyorduk. Duysunlar diye sesimizi. Ama nafile. Çünkü onlar kendi iktidarlarını korumak için sağlık çalışanlarını korumasız bırakmaya niyetliydiler. Ve bir arkadaşımız daha görev yaptığı hastanede yaşamını yitirdi. Öfkeliyiz. Sadece katiller değil, azmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur. Bir daha ölmemek ve hesap sormak için bugün Bir Günlük Hizmet üretmeyeceğiz. Maalesef Sağlık çalışanları kendilerini güvende hissetmemektedirler. Bu acı olay bir kez daha ortaya koydu ki güvenlik hastanelerimizin en önemli sorunudur. Bu sadece sağlık çalışanlarının acısı olarak kalmamalı, millet evladının acısını yüreğinde hissetmeli ve tepkisini ortaya koymalıdır” denildi. order Indocin online

Türk Tabipler Odası Merkez Komite Üyesi Şükrü Güner, son dört hekimin ölümünün 2005 yılından sonra olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi “Bu hekimler bile bile ölüme gönderilmiştir. Merkez Komitemiz basın bildirisinde katilin yandaşlarının bulunmasını söylemiştir. Katil yalnız başına değildir. Katil ilk ifadesinde şunları söylemiştir ‘Gece rüyamda ak sakallıları gördüm. Bana öldür dedi. Karşıma çıkan doktoru beğendim ve öldürdüm.’ Bunun ardından kalan kişi yarın bir hastaneye sevk edilecek ve büyük ihtimalle cezai ehliyeti yoktur kararı alacak. Korkuyoruz bundan

Bodrum Devlet Hastanesinde görevli doktorlar ve  hemşirelerin yanı sıra özelde görev yapan sağlık çalışanlarının da katılımı ile Bodrum Devlet Hastanesi önünde başlayan eylem Bodrum Belediye meydanında son buldu. Eylemi yapan sağlık çalışanları ve destek veren kişiler ellerinde taşıdıkları dövizlerle Devlet Hastanesi önünden Belediye Meydanına kadar “Bodrum Esnafı Doktoruna Sahip Çık, Yastayız-İsyandayız, Bu Şiddet Sona Ersin, Katil Kim Siz Biliyorsunuz, Susma Haykır Şiddete Hayır” sloganları atarak vatandaşları eylemlerine destek vermeye çağırdılar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.