Bodrum Gündem

KAYMAKAM GÖDEKMERDAN “BODRUM’DAKİ HİÇ BİR KURUM KENDİ ÜYESİNE CEZAİ İŞLEM UYGULAMIYOR”…

03.06.2015
0
A+
A-

kaymakam-esnaf-odası-manşet-intBodrum Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 2015 yılı turizm sezonunun huzur, güven ve sağlıklı geçmesine yönelik toplantıya Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan temsilci katılmaması tepkilere neden oldu. Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum’daki hiçbir kurumun kendi üyelerine cezai işlem uygulamadığını ve bundan ısrarla kaçındıklarını dile getirdi.

cheap Valtrex Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem cheap Colchicine

Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya Muğla vali yardımcısı Kamil Kökten, Kültür Turizm il Müdürü Veli Çelik, Bodrum kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Milas Kaymakamı Fuat Güler, Bodrum’da kamu kurumlarının birim amirleri ve sivil toplum kuruluş başkan ve temsilcileri katıldı.

Kültür Turizm il Müdürü Veli Çelik, 2011ile 2015 yılları arasında Muğla’nın bu yıl turizm sezonu olarak en düşük dönemini yaşamakta olduğuna dikkat çekti. Veli Çelik, bu düşüşte özellikle sivil toplum kuruluşlarının yetkilerini yeterince kullanmadığını ve yanlış yapan üyelerine gerekli cezai yaptırımları da uygulamadığını söylediği konuşmasında şöyle devam etti “Rehberler Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası temsilcileri bu toplantılara gelmekte imtina ediyorlar. Hatalı olan yerler için yaptırım uygulamalılar. Her bir hata turizme negatif yansıyor. Sosyal medya denilen bir mecra var. Artık herhangi bir yerde yapılan yanlışlar dünyaya mal olabiliyor. Bunu doğru kullanmalıyız. En çok şikayeti yeme içme konusunda alıyoruz. Esnaf Odası fiyat tarifelerini denetlemiyor veya yaptırım uygulamıyor.” buy Cialis online

“Herkes Diyecek Ki Ben Hangi İşimi Eksik Yaptım Da Bu Turizm Bu Şekilde Düştü”…

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum’daki kurumların kendi üyelerine yönelik cezai işlem uygulamaktan çekindiğini, sorumluluğundan diğer kurum üzerine atarak kurtulmaya çalıştığını bunun da turizme zarar verdiğini dile getirdiği konuşmasında özellikle Esnaf Odasına yüklendi. Kaymakam Gödekmerdan konuşmasına şöyle devam etti “Belediye diyor ki emniyet karışsın, emniyet diyor ki Ticaret Odası yapsın. Ticaret Odası diyor ki öbürü yapsın. Hiçbir kurum kendi üyeleri ile ilgili cezai bir işlem yapmıyor, yapmaktan kaçınıyor bunu ben söyleyeyim. Böyle olursa turizmimiz çok düşer. Bakın bu sene düştü, bunun sebeplerini her kurumun oturup düşünmesi lazım. Esnaf Odasının oturup düşünmesi lazım ki acaba ben ne yaptım da turizm düştü. Bizden kaynaklanmayan küresel çapta sorunlar da var ama sorunun tamamını küresel olaylara bağlarsak eğer yanlış yapmış oluruz. Kendimizi kandırmış oluruz. Bu her kurum için böyle. Sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kurumları için de öyle. BODER de kendi üyeleri ile ilgili ne yapmam gerekiyor diye düşünecek. Herkes diyecek ki ben hangi işimi eksik yaptım da bu turizm bu şekilde düştü. Böyle giderse daha da düşer.”

“Siz Önce İşin Basitini Yapın ve Beton Firmaları İle Görüşün”…

Salonda bulunan bir otel işletmecisinin inşaat yasakları ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Ticaret Odasının üyeleri olan firmalarla inşaat yasağı hakkında konuşmaları gerektiğini belirttiği sözlerini şöyle sürdürdü “ Biraz önce Ticaret Odamız dedi ki beton kamyonları işin en basit kısmı. Ya biz basit kısmını bir yapalım da zor kısmını sonra düşünürüz. Burada üç tane beton firması var. Beton firmasına diyeceksiniz ‘kardeşim sen ne yapıyorsun’. 15 Mayıs’ta inşaat yasağı başladı. Sen bunu yapamazsın dediniz mi? Bunun için şikayete gerek yok. İnşaat yasağı belli. Halk diyor ki emniyet kovalasın ve yakalayabildiğine ceza kessin. Emniyetin ceza kesmesi bu işi durdurmaz. Emniyetin ayrıca gidip beton firmasını kapatma yetkisi yoktur. Kendimizi kandırmayalım. Onlar diyor ki biz 12 ay inşaat yapalım, turizm ne olursa olsun. Onlar da o şekilde düşünüyor. O zaman turizm düştü diye sızlanmamak lazım. Turizm Bakanlığının kuruluş kanundan aldığı yetkiye dayanarak bir genelge çıkartmış ; turizm bölgelerinde 15 Mayıs-15 Ekim arası inşaat yasağı uygulanır diye. Burada yasak olan inşaat şudur; beton dökme makinası, kırıcı makinalar, hafriyat, tozlu topraklı inşaat faaliyetleri yasak. Bunun dışındaki inşaat işleri yapılabilir. Mesai saatleri içerisinde boya, alçı, fayans yapılabilir. Eğer etrafında etrafında yerleşik bir yer yok ise bu inşaatlar yapılabilir. İnşaat yasağından anlaşılması gereken budur.”

“Esnaf Odamız Yazı Göndermemize Rağmen Bu Toplantıya Gelmeyi Bile Düşünmemiş”…

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, 2015 yılı turizm sezonunda yaşanılan düşüte özellikle yanlış uygulamalar yapan esnafların olduğunu, Esnaf Odasının ise kendilerine davet gönderilmesine rağmen böyle önemli bir toplantıya katılmamalarını doğru bulmadığını söylediği konuşmasını “Bakın rakamları il turizm müdürümüz verdi. Bu yılın ilk beş ayında düşüş var. Öbür ayları iyi olur diye umuyoruz ama bizim de yaptığımız hatalar var. Esnafımız hala hanutçuluk yapmaya çalışıyor. Bu kadar ceza vermemize, uğraşmamıza rağmen hala başkasının müşterisini kapmaya ya da turiste zorla bir şey satmaya çalışıyor. Esnaf Odamız yazı göndermemize rağmen bu toplantıya gelmeyi bile düşünmemiş. O zaman turizm düşecek demektir. Biz hep olumlu şeylerle toplantıyı kapatıyoruz ama maalesef bu sefer öyle olmayacak. Bir tarafta otelde insanlar dinlenmeye, eğlenmeye çalışıyor, öbür tarafta inşaat devam ediyor. Kabul edilebilir bir şey değil ki” şeklinde sonlandırdı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.