Bodrum Gündem

TUYUP EĞİTİMLERİ BODRUM’DA BAŞLADI..

04.06.2015
0
A+
A-

TUYUP-MANŞETAB İle Kültür Ve Turizm Bakanlığı Tarafından Gerçekleştirilen Projede Turizm Sektöründe Çalışanlara Yönelik Eğitimler Başladı. Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Bodrum’daki ilk eğitimler başladı.
Bodrum Gündem Haber
Ocak 2014’te başlayan ve 2016 yılının Temmuz ayında tamamlanması planlanan 30 aylık Projede özellikle, Turizm İşletme Belgeli tesislerin ön büro, servis, kat hizmetleri ve mutfak çalışanlarının mesleki, teknik ve yabancı dil becerilerinin ihtiyaçlar ve AB standartları çerçevesinde geliştirilmesi amaçlanıyor.
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali katkısıyla hayata geçirilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığının faydalanıcısı olduğu Projenin toplam bütçesi 7,5 milyon Euro olarak açıklandı. Proje, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülüyor ve sözleşme makamı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı.
Bardakçı Koyunda faaliyet gösteren AZKA Otel personeline yönelik Özel Bodrum Meslek Edindirme Kursu (BOMEK) tarafından verilmeye başlanan eğitimler farklı branşlarda devam edecek.
Bodrum’daki eğitimleri yerinde veren BOMEK Genel Müdürü Tarık Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Turizm işletme belgeli bütün tesisler bu projeden faydalanıyor. Belediye ruhsatlı işletmeler bu uygulamanın dışında kalıyor. Şuanda turiz işletme belgeli bir otelde bu eğitimlere başladık. Ön büro, kat hizmetleri, servis ve mutfak çalışanlarına yönelik eğitimlerin yanı sıra davranış eğitimleri veriliyor. Bunun yanı sıra yabancı dil eğitmler veriliyor. Her branş için 30’ar süren eğitimler verilmeye başlandı.” dedi.
BOMEK Eğitmenlerinden Selnur Salbaş ise Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan bir projeye hizmet ettiklerini belirterek şöyle konuştu; ” purchase orlistat Clonidine without prescription Cytotec without prescription Bu proje AB ve Deutsche Bank tarafından finanse edilen bir meslek edindirme kursu. Bu kursları tamamlayan arkadaşlarımız uluslararası bir sertifikaya sahip olacaklar. Bu sertifikaya sahip olan arkadaşlarımız üniversite diplomasında daha üstün bir belgeye sahip olacaklar. Kursiyerlerin bu belgeye sahip olabilmeleri için kurs sonunda Ankara, İstanbul ve İzmir’deki sınav merkezlerinde sınava girecekler.” dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıdı dikkate alınarak tahsil derecesi gözetilmeden seçilen kursiyerler, İş yeri, Turizm Bakanlığı ve SGK arasında yapılan yazışmalar neticesinde belirleniyor.
15 kişilik açılan kursların ilki tamamlandıktan sonra başka bir tesiste yeni bir eğitim süreci başlatılacak.
Bakanlık gözetiminde yürütülen eğitimler hakkındaki görüşlerini dile getiren Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu şunları söyledi; “Yıllardan beri Türkiye’de konaklama sektöründe çalışanların yüzde 84,7’sinin eğitimsiz olduğunu söylüyorduk. Yetkililerin bu konuda çalışma başlatmasını ifade etmiştik. Muhteşem bir proje bu. İki etaplı projenin ilk etabında 5 bin kişi eğitilecek daha sonra bütün konaklama tesislerinde çalışanlarına uygulanacak bir proje.” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.