Bodrum Gündem

CHP BODRUM MİTİNGİ “AKP’Yİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE SÜPÜRÜN”…

05.06.2015
0
A+
A-

chp-bodrum-mitingi-manşetCumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığının 7 Haziran’da yapılacak seçim öncesinde Bodrum Barış (İskele) Meydanı’nda düzenlediği mitine yaklaşık üç bin kişi katıldı. CHP 6. Sıra milletvekili adayı Süleyman Girgin’in tava ve süpürge ile yaptığı konuşmada “AKP’yi Tarihin Çöplüğüne Süpürün” söylemi damga vurdu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum İskele Meydanında Mitinge Bodrum Belediye başkanı Order Lamisil Mehmet Kocadon, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören ve CHP Muğla Milletvekili Adayları Akın Üstündağ ile Süleyman Girgin’in yanı sıra üç bin kişiye yakın partili katıldı.

Mitingin açılış konuşmasını CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen yaptı. Seymen görülmemiş bir şey yaşadıklarını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti “ Öyle bir seçim yaşıyoruz ki bu seçim değişik bir seçim. 92 Yıllık Cumhuriyet tarihinde böyle bir seçim yaşamadık arkadaşlar. Bir Cumhurbaşkanı alana inmiş muhalefet partileriyle yarışıyor. Böyle bir dönem yaşamadık. Böyle bir seçim dönemi, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden beri böyle bir seçim dönemi yaşamadı. İki koldan devletin tüm imkanlarını kullanarak, tüm televizyon kanallarıyla, tüm imkanlarıyla iktidar mücadelesi yapıyorlar. Merak etmesinler 8’inde biz iktidarı alıyoruz onlardan” diyerek Ak Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek konuşmasına devam etti.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen’den sonra bir konuşma yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören,  yaşanılan süreçte Professional Viagra without prescription kadınların rolüle dikkat çekti ve kadınları Cumhuriyete yakışan bir yaşam biçimi için mücadeleye davet etti.

“AKP’yi Tarihin Çöplüğüne Süpürün”…

CHP Muğla milletvekili adaylarından Süleyman Girgin ise konuşmasına yapmaya tava, süpürge ve üzerinde “Fransız tarım ve hayvancılığına desteği için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e Fransız Gıda bakanından Şövalye Liyakat Nişanı, bol bereketli hasatlar ey çiftçi kardeşimiz. Yazılı dövizle sahneye çıktı. Girgin yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara getirmenin tam zamanıdır. 17 Milyon yoksul, 6 milyon 2 yüz bin işsiz, açlık sınırının altında yaşayan bir milyon insan, prim borcu var diye hastane kapısından dönmek zorunda kalan esnaflarımız, kızgın, kırgın, öfkeli gençliğimiz, kölelikten hallice kalıba sokulmaya çalışılan kadınlarımız, esir alınmış okul sistemi, emir kulu haline getirilmiş devlet demokrasisi, bilincini kaybetmiş yandaş medya, tarımdan uzaklaştırılmış, işçi, çiftçi, köylü ve cinnet geçirmeye hazır bir toplum; AKP hükümetinin özeti budur”. Konuşmasına Ak Parti hükümetini eleştirerek devam eden Girgin ayrıca iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri projelerden de bahsetti. CHP Muğla 6’ncı sıra milletvekili  adayı Süleyman Girgin, yaptığı konuşmada iktidarın tarım politikalarını eleştirdi. Girgin, AKP’yi eleştirdiği konuşmasında elindeki tavayı göstererek “Ne kadar liboşlar, yetmez ama evetçiler, yandaş medya ve kendi tarikatlarından insanlar varsa,AKP her suç işlediğinde, ‘suç işlemedi’ dediler. Hatta suç işledilerse de bizim için işledi dediler. Yapışmadı, yapıştırtmadılar ama Haziran direnişinde bu tavaya büyük bir çizik atıldı.Ağrı’daki olayda provokasyon olduğu ortaya çıktı.Suriye’ye giden silahların nereye gittiği ortaya çıktı. AKP iktidarının her söylediği yalanla bu tava çiziklerle doldu. Hanımlar çizilen tavayı evde kullanır mısınız? Kullanmazsınız. Atın o zaman” dedi. Girgin, eline süpürge alarak, “Biz bu süpürgeyi niçin kullanacağız? Karanlıktan aydınlığa kavuşmak için süpürün ama halının altına süpürmeyin, tarihin çöp sepetine süpürün. Bu iktidar Yıllarca kullanıldı ” dedi.

” Başkanlık Sistemi Gelirse Sanki Bu Ülke Uçacak”…

CHP Muğla Milletvekili birinci sıra adayı Akın Üstündağ, seçime iki gün kaldığını ve dağ taş gezerek yurttaşları özellikle ülkeyi diktatörlüğe götürecek başkanlık sistemi hakkında doğru bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydetti. Üstündağ “AKP tarafından sanki bütün sorunların kaynağı parlamenter sistemmiş gibi kandırmaya çalışan bir ortamda yurttaşlarımızı uyarıyoruz. Ne diyorlar, Başkanlık sistemi gelirse sanki bu ülke uçacak. Sanki bütün sorunlarımızdan kurtulacağız. Bu başkanlık sistemini bir tek kişi istiyor. İçinden çıktığı partideki insanlar da onun nasıl bir diktatör olduğunu biliyorlar ve bu sistemi istemiyorlar. Başkanlık sistemine iki nedenden dolayı karşıyız. Başkanlık sistemi demek, federasyon demektir. Federasyon demek, federe devletlerden oluşan parçalanmış bir yapı, daha önceki dönemlerdeki eyalet sisteminin ayrı versiyonudur. Bu da bizim için parçalanma ve bölünmeden başka bir şey demek değildir. İkincisi ise başkanlık sistemi diktatörlük ve saltanatın yolunu açar” dedi. Üstündağ,Cumhurbaşkanının seçim çalışmalarında yer aldığını, bütün partilere eşit mesafede durması gerekirken, desteklemediği partilere üvey evlat muamelesi yaptığını öne sürdü. AKP dışındaki bütün partilere üvey evlat muamelesi yapıyor. Demek ki o da üvey baba. Kendi iktidarının, saltanatını kurma peşinde”.

Daha sonra CHP Kadın Kolları üyeleri, milletvekili adayları, gençlik kolları üyeleri ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon sahneye çıkarak partililere gövde gösterisi yaptılar.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Nesrin dedi ki:

    Çok güzel bir mitingdi, gerçekten gönüllü gelinen, çocuklarla, genç yaşlı kadınlı erkekli Bodrum Halkı, bu seçimde ne istediğini meydanda gösterdi.