Bodrum Gündem

KAÇAKLAR TARİHİ KİLİSEYE SIĞINDI

05.06.2015
0
A+
A-

Retin-A online buy Valtrex online Untitled-1Bodrum’da, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerince karadan ve denizden düzenlenen iki farklı operasyonda, bir grup kaçak yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Kos Adasına geçmeye çalıştığı sırada denizde, bir grup da yaşamak için çocuklarıyla birlikte sığındıkları terk edilmiş eski Rum evinde yakalandı.

Bodrum Gündem Haber order Cytotec online

Bir istihbaratı değerlendiren Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, Bodrum açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adasına geçmeye çalışan bir şişme bottaki kaçaklara “dur” ihtarında bulundu.

Kara Ada açığında durdurulan botta ekiplerce yapılan aramada, içerisinde kadın ve çocukların da olduğu Suriye uyruklu 50 kaçak tespit edildi. Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar, daha sonra Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Bazı kaçaklar gazetecilerin görüntü ve fotoğraf almasına tepki gösterdi. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler de, Akyarlar Fener Burnu mevkinde gece yarısı kaçak operasyonu düzenledi. Sık sık kaçak olaylarının yaşandığı bölgede devriye gezen ekipler, bölgede bir grup kaçağın saklandığı ve bota bineceği yönünde bilgi alması üzerine, bölgede çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri, sahildeki şezlong aralarında ve bazı işletmelerin bahçeleriyle çalılık alanda kaçakları aradı. Bölgede yapılan geniş çaplı soruşturmada, 21’i Afganistan 15’i de Pakistan uyruklu 36 kaçağın sahil kenarına yakın bir bölgede bulunan tarihi Rum Kilisesine saklandığı ve burada yaşam mücadelesi verdiği tespit edildi. Çocuklarını uyutan, kendileri de başlarında nöbet tutan kaçaklar, Jandarma ekiplerince bulundukları harabeden alınarak Akyarlar Karakoluna götürüldü. Kaçaklara burada yiyecek ve içecek yardımında bulunuldu.

Öte yandan havanın aydınlanmasıyla birlikte bir grup kaçağın aynı bölgeden bir bota binerek Yunanistan sınırlarına girdiği kameralarca kaydedildi. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince durdurulan kaçaklar yabancı sularda yakalandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.