Bodrum Gündem

VALİLİKTEN GÖÇMEN OLAYLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA…

VALİLİKTEN GÖÇMEN OLAYLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA…
08.06.2015
0
A+
A-

Cytotec without prescription

vali çiçek ziyaretleri (6)Bodrum’da insan kaçakçılığı olayları ile ilgili geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere yönelik olarak Muğla Valiliğinden yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

order Paxil online

Bodrum Gündem Haber
Açıklamada, kolluk kuvvetlerinin konuyla ilgili canla başla mücadele ettiğine değinilerek, yapılan bir takım haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Bazı internet haber sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında geçtiğimiz gün “Bodrum’da Kaçak Göçmen Yakalanması” ile ilgili çıkan haberlerde gerçeği yansıtmayan ve kamuoyunu yanıltan bilgilerin yer aldığı Valiliğimizce tespit edilmiştir. cheap Topamax Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına Valiliğimizce aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Son günlerde kamuoyu genelinde ve Muğla özelinde yasadışı göç olaylarındaki hareketlilik dikkat çekmektedir. Genel olarak yaşanan göç olaylarındaki hareketliliğin, ilimizde olabilecek olumsuz yansımalarına yönelik, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda; Yabancı uyruklu şahısların mağduriyetlerini istismar ederek, menfaat temin etme gayretinde olan umut tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda son bir ayda, Bodrum başta olmak üzere ilimizde 95 olayda, 3189 yabancı uyruklu şahıs yakalanmış, bu olaylarda 56 organizatör yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş ve bu şahıslardan 35’i tutuklanmıştır. Muğla’nın coğrafi konumuna bağlı olarak, Ege adalarına olan yakınlığının bu alanda önemli bir hassasiyet arz ettiği değerlendirilerek genel kolluk kuvvetlerimizce koordineli bir şekilde özellikle yasadışı göçü önlemeye ve umut tacirlerinin yakalanmasına yönelik tedbirlerimiz arttırılarak devam ettirilmektedir. Diğer ada ve adacıkların yanında özellikle Bodrum açıklarındaki İstanköy (Kos) ve Marmaris açıklarındaki Sömbeki(Simi) adalarına denizden ulaşımın 10-15 dakikada sağlanması genelde ilimizi, özelde ise Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerimizi cazip hale getirmektedir. Bu tespitler ışığında genel kolluk kuvvetlerimizin aldığı tedbirler bu ilçelerimizde özellikle yoğunlaştırılmaktadır. Önümüzdeki dönemde de, yasadışı göçün önlemesine yönelik faaliyetlere çok yönlü olarak kararlılıkla devam edilecektir. Yukarıda açıklandığı şekilde; güvenlik birimlerimizce yapılmakta olan titiz çalışmalar ve alınan tedbirler göz ardı edilerek yapılan eksik ve yanıltıcı haberlerin kamuoyunda bilgi kirliliğine neden olduğu komuoyuna saygı ile duyurulur”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.