Bodrum Gündem

DENİZDEKİ KİRLİLİĞİN EN BÜYÜK NEDENİ BÜROKRASİ…

DENİZDEKİ KİRLİLİĞİN EN BÜYÜK NEDENİ BÜROKRASİ…
09.06.2015
0
A+
A-

deniz ticaret odası bodrum (3)DENİZ TİCARET ODASI BODRUM ŞUBESİ TARAFINDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASINDA MAVİ KART SİSTEMİNİN İŞLEMEDİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında Mavi Kart uygulaması ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, alt yapı hazırlığı yapılmadan başlatılan bu projenin teknelere sıkıntı yarattığı kaydedildi. Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu Bodrum’da kağıt üzerinde kurulan sistemin oturmasını beklerken, denizlerimiz kirlenmeye devam ediyor. Daha önce denizi kirleten yakalandığında sahil güvenlik tarafından cezalandırılıyordu, şimdi denizi kirletmese dahi atık boşaltımını sadece elektronik karta kaydını yaptıramadığı için cezaya maruz kaldığını söyledi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim kurulu üyesi Faruk Okuyucu’da “Öyle bir noktaya geldik ki; işin aslı yani atık alımı ikinci planda kaldı, bürokrasisi yani mavi kartın alınması, bulundurulması, işletilmesi ön plana geçti. Bürokrasi amacını aştı.” Diyerek durumu net bir şekilde değerlendirdi.

Tekneler istedikleri zaman atıklarını veremediklerini kaydeden Arif Yılmaz ise Bakanlık görevlileri, belediyeler sorumluluklarını yerine getirerek atıkların teklerden alınmasını istedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Okuyucu, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz ve meclis üyesi Tunç Kurtluoğlu tarafından yapılan açıklamada Mavi Kart uygulamasının bürokrasi içinde boğulduğu ve uygulanamaz halde olduğuna dikkat çekildi.

TEKNELERE ARITMA SİSTEMİ TAKILMASI İÇİN BAKANLIKLA GÖRÜŞÜLÜYOR…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, teknelerin ürettiği sıvı atık ve bu konuda yapılamayan veya yapılmayan çalışmalardan dolayı sektörün gördüğü zararlar ve haksız olarak gördüğümüz cezalar ile ilgili sıkıntılar olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu. “Bu konuda Arif arkadaşımız sahada çalıştığı için sözü ona bırakacağım. Yapılan uygulamaları ve nerelere geldiği, bu yüzden kimlerin nasıl ceza aldığını anlatacak. Bu arada nasıl olur bilmiyorum ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kabul ettirebilirsek, teknelere takılacak AB’ninde kabul ettiği bazı arıtmalar var. B arıtmalardan çıkan suyu denize vermek mümkün. Eğer böyle bir sistemi de kabul edip teknelere taktırabilirsek, o zaman bu arıtma ve atık toplama işinin büyük bir kısmı çözülecektir diye düşünüyorum. Çünkü problem toplamakla bitmiyor. Ondan sonra topladığınız atığı vereceğiniz bir arıtma olması lazım. Özellikle Gökova ve Hisarönü körfezinde böyle bir sistem yok. Gerçi Bodrum’daki sistemimizde sağlıklı değil. Bir sezonda gerektiği kadar arıtma yapabildiğini zannetmiyorum.”

Başkan Nalbantoğlu teknelerden alınan atık suların arıtılmadan denize verilmesinin denizlerde büyük kirlenmelere de neden olduğunu özellikle vurguladı.

deniz ticaret odası bodrum (2)DENİZİ KİRLETEN KENDİ YARATTIĞIMIZ BÜROKRASİDİR…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz konu ile ilgili olarak oldukça dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yılmaz şöyle konuştu;

“Belli bir süreden beri, atık üreten etkenlerin kara kaynaklı, yüzde 3 kadarının da deniz kaynaklı olduğunu tüm otoriteler kabul ettiği halde, hiç olmaz ise bize düşen yüzde 3’lük bölümü en ideal şekilde yapılan çalışmalara odamız olarak elimizden gelen tüm katkıları verdik. Hatta dünyanın tamamında uygulanan Marpol kurallarının da dışında daha da iyi yapmak üzere çalışmalar yaptık. Ben ve arkadaşlarım gerek Çevre Bakanlığı ile ve gerekse diğer otoriteler ile onlarca toplantı ve inceleme yaptık. Şu anda diyebiliriz ki; denizi kirleten kendi yarattığımız bürokrasidir.”

arif yılmaz bodrum gündemKARTLARINI İŞLETEMEYENLER HAKSIZ CEZALARA MARUZ KALIYOR…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz Bakanlık bürokratları tarafından her şeyi mükemmel yapacağız diyerek şu anda teknelere atık almak üzere kurulmuş sistemler bile bürokrasi yüzünden çalışır vaziyete gelemediğini iddia etti. Yılmaz konu ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti; “Bizim üyelerimiz denizciler olduğu için konuya kendi üyelerimiz tarafından bakmak durumundayız. Son durumda Denizcilik Müsteşarlığı gereken düzenlemeleri yaptı. Teknelerin üzerinden atık verebilecek şekilde tüm sistemler teknelerde kurulmuş durumda. Tekneler atığını tesislere vermek üzere hazır ama maalesef bu atıklar bürokratik engellemeler yüzünden alınamıyor. Bu alınamayan atıklar yüzünden kartlarını işletemediği için haksız cezalara maruz kalıyor. Üst üste ceza almaktan dolayı hapis cezası bile alacak olanlar var. Biz Deniz Ticaret Odası olarak diyoruz ki; biz elimizden geleni yaptık. Maddi katkıyı koyduk. Sektörümüzden gelen tüm eleştirilere göğüs gerdik. Sırf bu turistik bölgede ideal bir sisteme varalım dedik. Ama bürokrasi ve yetkililer gereğini yapamadıklarından dolayı 2015 turizm sezonu başlangıcı ile limanlarımızdaki tekneler atıklarını teslim edemez durumda çalışmaya zorlanıyor. Bir an evvel mavi kart uygulamasının altyapısının tamamlana kadar, mavi kart uygulamasının son bulmasını istiyoruz.”

order Topamax Robaxin online tunç kurtluoğlu bodrum gündemMAVİ KART’A KARŞI DEĞİLİZ, ANCAK BİR AN ÖNCE ALT YAPISI TAMAMLANSIN…

Çevre Bakanlığının dört seneden bu yana bütün uyarılara rağmen Gökova, Hisarönü körfezlerinde arıtma sistemleri kurulması ve atık suların mobil olarak toplanması konusunda hiçbir yatırım yapılmadığını bildiklerini ifade eden Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Meclis Üyesi Tunç Kurtluoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Çevre Bakanlığının dört seneden bu yana bütün uyarılara rağmen Gökova, Hisarönü körfezlerinde arıtma sistemleri kurulması ve atık suların mobil olarak toplanması konusunda beş kuruşluk yatırım yapılmadığını biliyoruz. Biz dört senedir alt yapı oluşsun diye çaba harcadık. Mavi Kart uygulamasına karşı değiliz, şu anda alt yapı tamamlanmadığı için bekletilmesi, üyelerimizin de haksız cezalara maruz kalmamasını istiyoruz.”

generic Retin-A faruk okuyucu bodrum gündemİŞİN ASLI YANİ ATIK ALIMI İKİNCİ PLANDA KALDI…

Başkan Nalbantoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim kurulu üyesi Faruk Okuyucu’nun İstanbul dışından ilk ve tek yönetim kurulu üyesi olduğunun bilgisini verdi. Konu ile ilgili değerlendirme yapan Okuyucu şöyle konuştu; “Arkadaşlar meselenin özü şu; dünyada ilk ve tek uygulamadır mavi kart. Sebebi de bizim ülkenin şartları. Nadir bulunur koylarımız var. Büyük çoğunluğu da Muğla’da. Bu koyları ziyaret eden binlerce yerli ve yabancı deniz taşıtı, tekne var. Bunların getireceği deniz kirliliğini önlemek için alınan bir tedbir. Mavi Kart’ta bunun belge olarak göstergesi. Ancak öyle bir noktaya geldik ki; işin aslı yani atık alımı ikinci planda kaldı, bürokrasisi yani mavi kartın alınması, bulundurulması, işletilmesi ön plana geçti. Bürokrasi amacını aştı.”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim kurulu üyesi Faruk Okuyucu, bürokrasiden kaynaklı vahim bazı sonuçların doğduğunu ve mavi kartını teknede bulundurmayan, kayıt yaptırmayanlara 10 bin lirayı aşan cezalar uygulandığını sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Başkan Nalbantoğlu deniz Ticaret Odası üyelerini zor durumda olduğunu bir kez daha yineledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.