Bodrum Gündem

BODRUM DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU İLK MEZUNLARINI VERDİ…

10.06.2015
0
A+
A-

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi (4)OKULDAN MEZUN OLAN 17 ÖĞRENCİ İÇİN MANSUR HARMANDAR’IN DA KATILDIĞI TÖRENLE DİPLOMALARI VERİLDİ…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu, ilk mezunlarını verdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu bölümünde okuyan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler için diploma töreni gerçekleştirildi. Şükran – Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen törene, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Okul Müdürü Doç. Dr. Tuncay Kuleli, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, D-Marin Genel Müdürü Ali Erkan Bezirgan, son süngerci Akasona Mehmet Baş ve öğretim üyeleri başta olmak üzere veliler ve bazı daire amirleri katıldı.

Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi (2)BURADA KALİFİYE DENİZCİ YETİŞİYOR…

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, törende yaptığı konuşmada, Bodrum’u Türkiye’nin turizm cenneti ve dünyaya açılan penceresi olarak değerlendirdi. İlçenin yat turizmi konusunda da bir numaralı bir yer olduğunu anımsatan Harmandar, “Bodrum bir sembol ve marka şehir. 2011 yılında Bodrum’da yat turizmi konusunda kalifiye kişiler yetiştirilmesi gündeme geldi. Bizde bu konuda çalışma yaptık. Çalışmalarımızı Yüksek Öğretim Kurumuna (YÖK) gönderdik. Gerekli izin ve çalışmalarımızın ardından Denizcilik Meslek Yüksek Okulunu kurduk” dedi.
Muğla’daki sahil şeridinin Fransa ve İspanya’nın kıyılarından daha büyük olduğuna işaret eden Harmandar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “En kuytu limanlar Muğla yöremizde. Biz denizciliğe eğilmeliyiz. Bu okul bir başlangıçtır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak biz denizciliğe önem vereceğiz. Çocuklarımızı en iyi şekilde eğiteceğiz. Geleceğin piri reislerini, geleceğin Barbaros Hayrettinlerini, geleceğin Turgut Reislerini yetiştireceğiz. Her biriniz birer Turgut Reis olmaya hazırsınız.”

Strattera without prescription Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü_Doç_Dr_Tuncay_Kuleli_1SADUN BORO’YU ANARAK BAŞLADI…

Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Kuleli, konuşmasına, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü Türk denizcisi Sadun Boro’yu anarak başladı. Okulun Türkiye’de yat kaptanlığı eğitimi veren ilk ve tek Meslek Yüksekokulu olduğunu belirten Kuleli, ilk mezunlarını verdiklerini ve öğrencilerin pek çok konularda, eğitim, panel gibi aktivitelelere katıldığını ifade etti.

Okulun teknik altyapısına da değinen Kuleli; “Okulumuzun sahip olduğu teknik altyapının bir emsali daha bölgemizde bulunmuyor. Gemi adamları eğitim ve sınav yönergesinde zorunlu olarak bulunması gereken köprü üstü seyir ve gemi idaresi simülatörü, yangın mücadele eğitim platformu, seyir uygulama, ilk yardım ve tıbbi bakım uygulama gemicilik, meteoroloji, denizde güvenlik ve haberleşme laboratuvarları gibi tüm modern eğitim cihazlarına ve laboratuvarlar ekipmanlarına sahibiz.” buy Cialis dedi.

1063903_832082360215791_4434249456394268325_oMEZUNLARA “SON SÜNGERCİ” KİTABI HEDİYE EDİLDİ…

Yapılan konuşmaların ardından mezun olan 17 öğrenci sahneye davet edildi. Öğrencilere öğretim üyeleri ve diğer yetkililerce diplomaları ile “Aksona Mehmet” lakaplı Mehmet Baş’ın Derin Maviye Adanmış Bir Ömür, Son Süngerci kitabı hediye edildi. Aksona Mehmet “Bodrum Müskebi de bulunan, denizcilik meslek yüksek okulunda, bu gün düzenlenen törenle, ilk mezunlar diplomalarını aldı. Bu geleceğimizin büyük denizcilerine diploma hediyesi olarak,meslek örgütümüz, Bodrum Deniz Ticaret Odası tarafından, Son Süngerci kitabım hediye edildi. Yolunuz açık, pruvanız neta olsun can dostlarım. Selam olsun Bodrum’un maviliklerinden, koca deryaların sevdasıyla çarpan, sevgi dolu yüreklere.” dedi.

Kalifiye denizcilerin yetişmesi için her zaman destek veren Turgutreis D-Marin genel Müdürü Ali Erkan Bezirgan ise Antibiotics Bodrum Denizcilik Meslek Yuksek Okulunun ilk mezunlarini kutluyorum.Bu degerli genclerimizin Denizcilik sektorundeki yollari acik olsun. dedi.
Öğrenciler tören sonunda kep attı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.