Bodrum Gündem

SKANDAL !!! BU ACELE NEDEN? MÜZE MÜDÜRÜ GİTMEDEN, VEKİL MÜDÜR ATANDI…

10.06.2015
0
A+
A-

Buy cheap Accutane

bodrum müzede toplar 1 cheap Cialis Soft BU ACELE NEDEN?
Son zamanlarda yönetim kadrosundaki değişiklik haberleriyle sık sık kamuoyu gündemine gelen Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesinde, şimdi de görevinden henüz ilişiğini kesmemiş müdür üstüne, vekil müdür atanması şaşkınlık yarattı. buy Cytotec cheap
Bodrum Gündem Haber
Hakkında düzenlenen rapor sonucu Muğla Müze Müdürü olarak atanan Emel Özkan’a daha tayin tebligatı bile yapılamadan, Bodrum Sualtı Arkeoloji müzesine vekil müdür ataması yapıldı. İzmir Müzesinde müze uzmanı olan çalışan 43 yaşındaki Tayfun Selçuk, Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesine gelerek vekil müdür olarak göreve başladı.
Yarımada genelinde 6 adet kurtarma kazısının başkanlığını yapan ve hala Bodrum’da müze müdürü olarak görevli olan Emel Özkan’ın raporlu olduğu gerekçesiyle atama kararını henüz tebliğ etmediği öğrenildi. Müze Müdürü Özkan’ın tayiniyle ilgili herhangi bir tebliğ yapmadığı ve görevinden ilişiğini kesmediği, üstelik müzedeki bütün eserlerin zimmeti üzerindeyken yaşanan bu gelişme şaşkınlık yarattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Devlet memurlarının atama ve yer değiştirme işlemleri esaslarına uygun olmadığı ifade edilen bu atamanın nedeni ise bir soru işareti olarak akıllarda yer ediyor.
Öte yandan Bodrum Müzesine gelerek müdür vekili olarak göreve başladığı öğrenilen Tayfun Selçuk’un görev ve yetkililerini kullanmaya başladığı, makam aracı ile ziyaretlerde bulunduğu bilgisine ulaşıldı.
Hali hazırda Bodrum Sualtı ve Arkeoloji Müzesi olan Emel Özkan’ın ise Bölge İdare Mahkemesine dava açmak için Muğla’da bulunduğu öğrenildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.