Bodrum Gündem

MAHMUT ŞENOL’DAN, ÖYKÜ DÜNYASINA ŞAHANE BİR GİRİŞ…

12.06.2015
0
A+
A-
Viagra online mahmut-şenol-geçiyordum-uğradım-(3)Bodrumluların köşe yazılarını, uzun yıllar Gazete Kent ve www.kenttv.net’te, ardından Bodrumbaskısı.com’da zevkle okudukları yazar Mahmut Şenol’un ilk hikaye kitabı, kitapçı raflarında yerini aldı.
Bodrum Gündem Haber purchase Prozac
Yazar Piraye Şengel’in “İyi öykücüler öyle ‘gökten zembille’ inmiyor diyenler için; Müjde! ‘Gökten zembille’ iyi bir öykücü indi diyebilirim” sözleriyle tanımladığı Mahmut Şenol, mizahla harmanladığı öyküleriyle çölleşen öykü dünyasına şahane bir giriş yapıyor.
Roman yazarlığına, genellikle hikâye sanatından sonra geçilir. Fakat, Mahmut Şenol tersinden gitti; evvela romanlarıyla tanındı, şimdi hikâyelerini toplu olarak bize sunuyor. Otuz yılı geçkin gazetecilik deneyimine, algısına, kavrayışına sahip olduğundan hikâyeleri de, bize bir “hikâyeyi” aktarıyor; anlaşılması zor sözcüklerle değil, yalın ve her tür okuru kucaklayan cümlelerle…
Hikâyesinde şiiri andıran özdeyişler, söylenene kadar ter dökülmüş gibi görünen parlak sözler, sıkıntılı birine ait bilinç aktarımı, bize tanıştırdığı kahramanların remiz ve kinâyesi, hele hele “Aşk deniz mavisidir!” gibi sıradan inci tanesi de yok; sadece bir olayın berrak fotoğrafını edebiyatı kullanıp koyuyor ortaya. Şenol’un, Türk Hikâyeciliği’nin ustaları Haldun Taner, Sait Faik, Orhan Kemal, Memdûh Şevket, Refik Halid, Kemal Tahir geleneğini sürdürüp bugünün kuşaklarına yeni olayları aktararak yazdığı 11 hikâye, bu yapıtla İskenderiye Kitaplığı’nda yerini aldı.
Mahmut Şenol kimdir?
Bodrum Kent TV-Gazete Kent ve Bodrum Baskısı adlı gazete ve web sitelerinde 2004 yılından beri yazılarıyla yerel gazeteciliğe verdiği önemi ısrarla sürdürmektedir. Ayrıca ARKİTERA mimarlık ve kültür dergisinde, deneme yazıları yazmaktadır. Phaselis Adağı (2003), Bay Konsolos (2005) ve Çerkes Âdil Paşa’nın Tahsildarlık Günleri (2007) ve Akhisar Düşerken (2011), Capon Çayevi (2012) romanlarını yazan Mahmut Şenol, deneme ve gazete yazılarını Kayısı Topuklu Kadınlar (2011) adlı kitabında topladı. Altıncı Hasta (2010) başlıklı bir tiyatro eseri de bulunan Şenol’un bu çalışması e-kitap olarak yayımlandı.

 

 

Fluoxetine online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.