Bodrum Gündem

DENİZE MAVİ YAKIŞTI…

DENİZE MAVİ YAKIŞTI…
14.06.2015
0
A+
A-

fluconazole without prescription

Proscar online DENİZE-MAVİ-YAKIŞTI-İNTBodrum Belediyesi ve çeşitli çevre örgütleri işbirliğinde 15 Mart tarihinde Gümüşlük’ten başlatılan ve Bodrum Yarımadası genelindeki koylarda sürdürülen “Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası”nın finali Kumbahçe Plajında yapıldı.
Bodrum Gündem Haber cheapest Asacol
Bodrum Belediyesine bağlı 10 dalgıcın katıldığı deniz dibi temizliğinde yaklaşık 2 tona yakın çöp çıkartıldı. Denizden çıkarılan çöplerin arasında herzaman olduğu gibi artık görmeye alıştığımız araç lastikleri, pet şişeler, masa ve sandalyelerin yanı sıra evsel atıklar dikkat çekti.
Meydanda ayrıştırılan atık malzemeler daha sonra temizlik işçilerince kamyonlara taşınarak bölgeden alındı. Bugüne kadar yapılan deniz dibi temizlik çalışmalarında çıkarılan malzemelerden, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin yaptıkları birbirinden ilginç heykeller de meydanda sergilendi.
12 hafta süren deniz dibi temizliği hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çalışmalara hem belediye personelinin hemde vatandaşların büyük destek verdiğini söyledi. Başkan Kocadon gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Güzel Sanatlar Fakültemizin heykel bölümüne de çok teşekkür ediyorum. Bu denizden çıkan atıklarla bize heykeller yaptılar. Bunları da sergileyeceğiz. Ama tabi şuanda baktığımızda gerçekten Bodrum Yarımadasında 10 tona yakın denizlerden çöp çıktı. Bu gerçekten çok fazla, Bodrum gibi medeni olan bir yerde, okur-yazar oranının bu kadar yüksek olduğu bir yerde ve özellikle geçimini denizden sağlayan hem balıkçımız olsun hem mavi yolculuğumuz olduğunda baktığımızda biraz daha dikkat etmemiz gerektiğini gösteriyor. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda insanlarımız artık kolay yolu seçmeden, denize çöp atmadan, denizle barışık yaşayacaklarına inanıyorum. Onun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
12 Haftada, 12 farklı bölgede dalış yapan dalgıçlar her seferinde 2 kilometrelik bölgeyi temizleyerek çevreye büyük katkı sağladılar.
Yapılan konuşmaların ardından deniz dibi temizlik çalışmalarına destek veren kurum, kuruluşlar ile dalgıçlara teşekkür belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. Etkinlikler akşam saatlerine kadar sürdü.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.