Bodrum Gündem

SANAT BODRUM’DA LÜKS DEĞİL YAŞAMIN BİR PARÇASI…

17.06.2015
0
A+
A-

asuman saltuk deve güreşi sulu boya bodrum gündem (2)Galeri Costa’nın ilk sergisi ressam Asuman Saltuk’un suluboya ‘Deve Güreşleri’ çalışmalarıyla, eski Milas Müze Müdürü Erol Özen’in yörenin halı ve kilim seçkisi. Sergi iki hafta açık kalacak buy Baclofen

Bodrum Gündem Haber Buy cheap Topamax

Bodrum’un Gündoğan beldesinin artık bir sanat galerisi var. Bodrum’un Gündoğan beldesinin butik otellerinden Costa Farilya Oteli’nin içinde açılan Galeri Costa’nın açılışına Gündoğan’da yaşayan sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Galeri Costa’nın ilk sergisi ressam Asuman Saltuk’un ‘Deve Güreşleri’ temalı suluboya resimleri. Saltuk’un çalışmalarına Erol Özen’in kırkyama halı ve kilimlerden oluşan kolleksiyonu eşlik ediyor.

asuman saltuk deve güreşi sulu boya bodrum gündem (1)SANAT BODRUM’DA LÜKS DEĞİL YAŞAMIN BİR PARÇASI…

Galeri Costa’nın Koordinatörü İlke Sönmez, ‘Neden sanat galerisi’ sorumuza ‘Neden olmasın’ diye yanıt veriyor. Bodrum’un özgür yapısı, doğası ve tarihinin birçok sanatçının çalışmasına esin kaynağı olduğunu belirten Sönmez; “Sanat Bodrum’da bir lüx, ihtiyaç, buluşma noktası, kendini ifade biçimin dışında, hayatın bir parçası; kendiliğinde gelişen bir olgu. Sanat Bodrum’un havasında var.” dedi.

USTA ÇIRAK…

Bodrum’da sanatın gelişmesine alt yapı sağlamayı da hedefleri arasına katan Galeri Costa, ustaların yol göstericiliğinde gençlere fırsat tanımak amacıyla yola çıkıyor. Asuman Saltuk bu hedefin ilk ismi. Hem anne-kız dayanışması hem de usta-çırak ilişkisinin ilk örneği olacaklar.

İlke Sönmez “İlk sergimi anneme açtım. Hem onun deneyimlerinden yararlanmak istedim hem de Bodrum’a ait, özgün bir sergi olsun istedim” diyor.

OZAN RAHMİ SALTUK EŞİNE HAYRAN… buy cheap Cialis

Ressam Asuman Saltuk deve güreşlerini izleyerek, bazen de deve güreşi alanını atölyeye çevirerek develeri çizmiş, renklendirmiş. Saltuk ‘Benim için çok özel bir çalışmaydı. Suluboya resim genelde, tekniğin özelliğinden ötürü küçük çalışılır. Ben meydandaki görkemi ve enerjiyi yansıtabilmek için büyük çalıştım. Hızlı çalışmam gerektiği için de yorucu bir süreç oldu’ diyor.

Sergi 13 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında gezilebilir.

www.galericosta.com ’dan sanat galerisinin etkinliklerini ve sergileri takip edilebilir.

Yorumlar

  1. Nihat gördüren dedi ki:

    şimdiye kadar gördüğüm en ilginç en ğüzel resim segisiydi develer bu kadar canlı resme yansıyacağını hayal bile edemezdim asuman hanımı tebrik eder başarılarının devamını dilerim