Bodrum Gündem

BODRUMLU ESNAF, SURİYELİ KAÇAKLARA TEPKİ GÖSTERDİ!

22.06.2015
0
A+
A-

cheap Robaxin
buy valacyclovir online

KACAK 1Bodrum’da, Suriyeli mültecilerin turizmi kötü etkilediğini iddia eden bir grup işletmeci, yetkililerden yardım istedi.
Bodrum Gündem Haber
Bodrum’un en işlek caddelerinden biri olan Neyzen Tevfik Caddesindeki park ve bahçelerde yaşayan Suriyeli Türkmen mülteciler, Bodrum’u ziyaret eden turistlerinde dikkatini çekiyor.
Yaklaşık bir aydır Bodrum’un işlek caddelerinde çocuklarıyla birlikte çevreden geçen vatandaşların yardımlarıyla geçinmeye çalışan kaçaklar, çevredeki işletmecilerin tepkilerine neden oluyor.
Öğle saatlerinde Bodrum Kadın Dayanışma üyesi bir grup, yardıma muhtaç Suriyelilere yiyecek, giyecek ve insani yardım yapmak için Bodrum Belediye Meydanı’na geldi. İmece usulüyle toplanan yardımların Suriyeli kaçaklara dağıtıldığı sırada, Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki bir grup işletmeci, gruba tepki gösterdi.
Kaçakların bölgeden alınarak daha elverişli şartlarda barındırılması gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Yaşanan bu tür olaylardan dolayı özellikle yabancı turistleri giderek kaybettiklerini öne süren işletmeciler, bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Suriye’den eşi ve 9 aylık bir çocuğuyla kaçtığını ifade eden Muhammet Ali; “Savaştan kaçarak buraya geldik. Türkiye Yunanistan’dan daha iyi. Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun bize sınır kapılarını açtı. Yaşamaya çalışıyoruz” dedi.
Parklarda yatarak geçinmeye çalıştıklarını anlatan Muhammet Ali, yemek ve yiyecek ihtiyaçlarını hayırsever kişiler tarafından karşılandığını, savaş bittikten sonra yeniden ülkelerine dönmek istediklerini söyledi.
Bodrum Kadın Dayanışma Platformu Üyesi Feyza Taner, mültecilere kıyafet ve çeşitli insani yardımlar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Mültecilerin durumları çok kötü. Bodrum’u bir geçiş noktası olarak düşündüklerini biliyoruz. Kaymakamlığın el atması lazım. Vicdanı olan insanların destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Retin-A online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.