Bodrum Gündem

CHP AKP KOALİSYONUNA SICAK BAKAN ZÜLFÜ LİVANELİ BODRUM’DA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ!

23.06.2015
0
A+
A-

zülfü livaneli bodrum (1)Bodrum’da sağlık taramasından geçen ünlü müzisyen ve politikacı Livaneli, sorularımızı yanıtlayarak siyaset gündemiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. HDP’nin Meclis Başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat için çok ilginç bir yanıt verirken AKP CHP koalisyonuna sıcak baktığını söyledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

1970’li yıllardan bu yana Bodrum’a gelen ve Bodrum’un kendisi için çok özel bir yer olduğunu ifade eden Zülfü Livaneli siyasi gündeme dair sorularımıza oldukça dikkat çeken yanıtlar verdi. Livaneli yıllar önce hastane olmadığı için Bodrum’da yaşamını yitiren Örsan Öymen’in ölümünün ardından kurulan Özel Bodrum Hastanesinin çok iyi olduğunu duyduğunu, arkadaşlarının da tavsiyesi ile genel bir sağlık kontrolü yaptırmak için eşi Ülker Livaneli ile birlikte Özel Bodrum Hastanesine geldiğini söyledi.

Livaneli, Türkiye gündemi ile ilgili bir değerlendirme yaparken “Bugün mecliste yemin ediliyor. Oradaki arkadaşlar da heyecanlıdır. Bende o kürsüde yemin etmiş olduğum için bilirim. İlk giren arkadaşların oldukça heyecanı vardır. O arkadaşlar orada kalmak ister, yeniden bir seçime gitmek istemezler. Ama kaçınılmaz olursa tabi ki olabilir” şeklinde konuştu.

buy Cialis Professional SİYASETÇİLER HALKIN SEÇİMİNDEN DERS ÇIKARMALI…

Genel seçim sonuçlarını da değerlendiren Livaneli, şöyle konuştu: “Şuanda halk seçimini, oyunu belirtti, gündemi belirledi. Bana kalırsa partilerin bundan bir ders çıkarıp, kendi aralarında uzlaşmalar kurup, koalisyonu yapmaları lazım. Bende olabileceği kanısındayım. Hemen bir erken seçim olacağını düşünmüyorum. Bazı ilkelerde anlaşacaklardır. Bence iyi bir seçim sonucu oldu ve Türkiye iyi bir yere doğru gidiyor.”

AKP ve CHP KOALİSYONU KUCAKLAŞMAYI SAĞLAYABİLİR…

Livaneli, koalisyonla ilgili düşüncelerini sorduğumuzda ise “Büyük koalisyonlar dünyada her zaman çok işe yaramıştır. Almanya’da veya başka yerlerde de her zaman doğrudur. Bu büyük uzlaşma getirir. Halkta kutuplaşma olan ülkelerde tam tersine kucaklaşmayı da sağlayabilir” şeklinde oldukça çarpıcı bir yanıt verdi.

MHP’NİN TARZINI ELEŞTİRDİ…

MHP’nin kendi tabanıyla çok bağımlı bir parti olduğuna işaret eden Livaneli, HDP ile iş birliği yapmayı kendisinin yok olması olarak gördüğünü ve dili çok sert ve çok hakaret eder biçimde kullandıklarını kaydetti. HDP’ye oy veren 6 milyon kişiye saygısızlık yapıldığını öne süren Livaneli, “Halk sana 80 milletvekili vermiş o partiye de 80 milletvekili vermiş. Halk iradesine, ona 6 milyon oy veren kişilere saygısızlık yapmanın gereği yok. “Ben iş birliği yapmak istemiyorum” diyebilirsin ama hakarete gerek yok. Maalesef öyle bir dil kullanıyor” buy cytotec doxycycline online diye konuştu.

EN ACİL OLAN KUTUPLAŞMAYI ÇÖZMEK…

1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’nin üç kutba ayrıldığını ifade eden Livaneli, bunun milliyetçi laiklik, AKP ve birde Kürt hareketi olduğuna işaret etti. Livaneli, üç kutup arasındaki diyaloğun yeniden kurulması gerektiğine vurgu yaparak, “Bence en acil mesele bu. Türkiye çünkü çok kutuplaştı” dedi.

HDP’NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI DOĞRU BİR ADAY…

Zülfü Livaneli, HDP’nin meclis başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat için ise şu yorumu yaptı: “Bence çok doğru bir aday koydular. Çünkü çok tecrübeli bir siyasetçi. Yaşıyla, başıyla ve bilgisiyle duruşu ve soğuk kanlılığıyla efendi bir insan. Birde AKP kurucusu. Bu AKP ile yapılacak bir flört değil de bu bence kendi içlerinden aday çıkarmak oldu. Selahattin Demirtaş seçimden sonra da ve halada söylüyor “Bugün ilkelerimize bağlıyız” diyor. Onunda tavırlarında bir değişiklik olduğun görmedim ama sayın Demirel’in dediği gibi 24 saat çok uzun bir zamandır.”

BODRUM’DA BODRUM’U ELEŞTİRMEK ZOR…

Bodrum’un dünyaca ünlü bir yer haline geldiğini ve rant kapısı haline geldiğini öne süren Livaneli, “Bodrum anormal şekilde büyüyor. Zamanla insanlar bozulmaz. Bir tek sevindirici şey binaların büyümemesi. Bodrum’da insanı bir iyimserlik basıyor. Daha fazla bir şey söylemiyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.