Bodrum Gündem

ÖLÜ SAYISININ 6’YA ÇIKTIĞI FACİADA, MUCİZE KURTULUŞ…

23.06.2015
0
A+
A-
Lasix online mucize kurtuluş suriyeli kaçakların teknesi battı bodrum gündem (1)Bodrum’da, kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu denizde kaybolan 5 kişiden 4’ünün daha cesedine ulaşılırken, 3 yaşındaki bir çocuk 5 saat sonra su yüzeyinde yarıya kadar batmış halde duran teknenin altından canlı kurtarıldı.
Bodrum Gündem Haber get cheap Cialis Soft
Yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmeye çalıştıkları sırada Kara Ada açıklarında batan teknede kaybolan 5 kişiyi kurtarabilmek için ekipler yoğun mücadele verdi.
Yarıya kadar batmış teknenin etrafında süren kurtarma çalışmalarında, 5 kaçaktan 4’ünün daha cesedine ulaşıldı. Bölgede arama çalışmalarını sürdüren Bodrum Deniz Kurtarma ekibine ait bir dalgıç, 3 yaşlarında bir çocuğun daha botun altında olduğunu fark etti.
Öldüğü sanılan çocuk bulunduğu yerden kurtarılarak Deniz Kurtarma botuna alındı. Burada hazır bekleyen 112 sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan çocuğun nefes aldığı anlaşıldı. 5 saat sonra kurtarılan ve Sahil Güvenlik botuna alınan kız çocuğu, ekiplerce Milta Marina içerisinde hazır bekletilen ambulansa getirildi. Bodrum Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan çocuğun anne ve babası feryat ederek gözyaşlarını tutamadı.
Çocuğu kurtaran sağlık ekibinde yer alan Paramedik İsmail Hakkı Gençay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olayı “mucize kurtuluş” olarak nitelendirdi. Gece saatlerinden bu yana denizde arama çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Gençay; “04.00’den bu yana denizdeyiz. Batan teknede denizde kalanları aradık. Aramanın sonlarına doğru gelindiğinde bir dalgıç da arama çalışmalarına katıldı. Dalgıç ilk başta teknenin altında 4 ceset olduğunu söyledi. Tekrar daldığında üç ceset ve bir kız çocuğu çıkarttı. Çocuk yaşıyordu. İlk müdahalesini yaptıktan sonra Sahil Güvenlik ekiplerine teslim ettik. Soğuktan donmak üzereyken kurtarıldı. Buna mucize kurtuluş diyebiliriz. Çünkü 5 saat bir botun altında kurtarılmayı beklemiş. Tekne altındaki boşlukta hava almayı başarmış.” dedi.
Ölü bulunan 4 kaçağın cesedi ise nöbetçi savcının incelemesinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Bodrum açıklarında gece geç saatlerde, kaçakları taşıyan botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi ölmüş, 65 kişi ise kurtarılmıştı. Son çıkartılan kaçaklarla birlikte ölü sayısı 6’ya yükselirken toplam 66 kişi denizden sağ olarak kurtarıldı.

buy cytotec

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.