Bodrum Gündem

BU KADARINA DA PES DOĞRUSU!!! KAÇAK GÖÇMENLERE ÖZEL CAN YELEĞİ!!!

BU KADARINA DA PES DOĞRUSU!!! KAÇAK GÖÇMENLERE ÖZEL CAN YELEĞİ!!!
25.06.2015
0
A+
A-
KAÇAKLAR-İÇİN-CAN-YELEĞİ-1Merdiven altında üretilen standart dışı can yelekleri Bodrum’da artık marketlerde cips stantlarının yanında satışa sunuluyor. Artan göçmen kaçakçılığı yüzünden oluşan bu pazarda son bir yılda yaklaşık 30 bin can yeleği satıldığı iddia ediliyor.
Bodrum Gündem Haber
Özelikle Bodrum’dan Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adasına geçebilmek için ilçede yoğunluk oluşturan Suriye ağırlıklı göçmenler, bölgede yeni bir pazar açılmasına neden oldu.
İlçede sahile yakın birçok markette satılan ve standartlara uymayan can yelekleri adeta bir ekmek kapısı oldu. Hiçbir güvenlik sağlamayan ve sadece kar amacı güdülerek kalitesiz malzemelerden üretilen can yeleklerinin satışı denetimsiz bir şekilde sürüyor.
Bölgedeki esnaflardan Erbuğ Yücel son dönemde piyasaya sürülen tek tip can yeleklerinin kaçaklara satılmak için üretildiğini vurgulayarak şunları söyledi; “Piyasada çok çeşitli can yelekleri var ama şuan piyasada gördüğümüz, Bodrum’da, Marmaris’te, Mersin’de özellikle bunların hepsi kaçakçılara satılan sağlıksız, standart olmayan yelekler. Gelişi güzel yapılan yelekler. Aslında hayatla ilgili olan şeylerin daha denetim altında, daha iyi üretilmesi lazım. Kaliteli can yelekleri de var tabi ki onları yatçılar alıyorlar ama bunları genellikle göçmenler alıyor”
40 liradan başlayan fiyatlarla satılan can yeleklerinin 80-90 liraya kadar çıktığını ifade eden Yücel,  Clonidine Online Cytotec no prescription order Premarin online “Bu can yelekleri İzmir’de yapılıyor, İstanbul’da yapılıyor, çeşitli yerlerde yapılıyor. Büyük bir sektör haline geldi. Suriye’deki, Irak’daki savaşta bitmeyince bu işte bitmez” şeklinde konuştu.
Üzerinde, düdüğü, feneri, kapasite ağırlığı bulunmayan, su emen kumaştan ve yetersiz malzemelerden üretilen can yelekleri maalesef can alıyor. Bu yeleklerle denize düşen ve yüzme bilmeyen insanların boğularak can vereceği iddia ediliyor.
Yaşanan olaylara tepki gösteren Süleyman Çanakçı isimli bir vatandaş ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; “Gidenler denizde boğuluyor, ölüyor. Yüzme bilen var bilmeyen var, çoluk var çocuk var. Herkes bir gaflete kapılmış gidiyor. Can yeleklerine güveniyorlar. Güvenilecek bir can yeleği değil zaten bunlar. Eksiği çok bu yeleklerin”
Diğer yandan geçtiğimiz gün Karaada açıklarında yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği kaçak teknesinin batması olayını bahane eden ve can yeleği satan bazı esnaflar ise konuşmaya yanaşmadı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.