Bodrum Gündem

BODRUM ANTİK’TE KÜBA RÜZGARI ESTİ…

29.06.2015
0
A+
A-

kübalı-efsane-gurup-bodrumda doxycycline price  Dünya çapındaki kitlelerini heyecanlandırmaya başladıktan 16 yıl sonra 2014-2015 dünya turnesiyle sevenlerine elveda demeye hazırlanan efsane grup Buena Vista Social Club, yoğun istek üzerine veda turu bitmeden konser vermek üzere yeniden Türkiye’ye geldi.
purchase Paxil Bodrum Gündem Haber
cheap Baclofen 10 mg
NN Kültür Sanat organizasyonuyla Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşen konsere, efsane grubun hayranları yoğun ilgi gösterdi. Bodrum’da tatilini sürdüren yerli ve yabancı tatilciler Bodrum Antik tiyatroyu doldurdu.
Dünyayı 1997’den beri farklı şekillerde ve kombinasyonlarda dolaşan grup, son defa 2014-2015’te Orkestra’nın Küba müziğinin temsilcisi olarak gerçekleştirdiği öykülü yolculuğunun kutlanacağı kültürel organizasyonlarca eşlik edilecek final turnesiyle yollara düştü.
Omara Portuondo Buena Vista Social Club Orkestrası Grammy ödüllü çok satan albüm Buena Vista Social Club’ın 1997’de çıkışının hemen ardından kuruldu. Grup hala bu eserin hazırlanışında yer alan orijinal sanatçılardan oluşuyor.
“Elveda Turnesi”, 40’tan fazla müzisyeni bir araya getiren 16 yıl içerisinde gerçekleşen 1000’in üzerindeki gösterinin bir derlemesi oldu. Bu süre boyunca grup, duayenleri ve yeni dahil olanları zarafet ve tarz dahilinde geleneksel Küba müziğini kutlamak için bir araya getirdi, kuşaklar arası bir grup dinamiği geliştirdi.
Tromboncu ve grup lideri Jesus Aguaje Ramos yönetiminde Elveda Turu Orkestrası, Kovboy şapkalı şarkıcı/gitarist Eliades Ochoa, eşsiz diva Omara Portuondo, trompetist Guajiro Mirabal ve ut virtüözü Barbarito Torres dahil yıllar önce albümün ve filmin yapımında yer alan birçok müzisyenden oluştu.
Buena Vista Social Club Orkestrası “Elveda Turnesi” 2014 yazında biletleri tükenen gösterileri ile başladı ve 2015 sonbaharı boyunca Yeni Zelanda’yı, Avustralya’yı, Avrupa’yı, Kuzey ve Güney Amerika’yı kapsayacak 60’dan fazla sahne performansıyla devam edecek ve turne yolculuğun başladığı yerde, bir memlekete geri dönüş galasıyla sona erecek.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.