Bodrum Gündem

KUMKÖY, PINARLIBELEN, YALI VE ÇAMKÖY’ 13 ADET RES

29.06.2015
0
A+
A-

xenical to buy online purchase misoprostol 13-adet-res buying Viagra online Bodrum’da aylar önce başlayan RES tartışmaları sakinleşmişken, yapılması planlanan arazilerin orman niteliği itibariyle çevrecileri bu sefer gerçekten ayağa kaldıracak bir RES projesi daha gündeme geldi.

Mehmet Can Meral /Bodrum Gündem
Bodrum’un girişinde bulunan Güvercinlik Mahallesi sırtlarından başlayarak çok geniş ormanlık alanda yapılmak istenen 13 adet RES türbini için yöre halkının dava açmaya hazırlandığı öğrenildi. Güvercinlik başta olmak üzere çevre mahalle muhtarlarının da vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bölgeye RES yapılmasını istemedikleri öğrenilirken, vatandaşların avukatlığını ise benzer konularında açtığı davalarla tanınan avukat Remzi Kazmaz ve Cem Yalçın’ın üstlendiği öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre avukatlar tarafından dava dilekçesinin hazırlandığı, muhtarlarla yapılacak son bir görüşmeden sonra Güvercinlik sırtlarında yapılmak istenen Rüzgar Elektrik Santrallerinin yapımının durdurulması için dava açılacağı öğrenildi. Güvercinlik Mahallesi başta olmak üzere Kumköy, Pınarlıbelen, Yalı ve Çamköy halkının bölgede yapılacak RES’leri istemediği ve dava seyrine göre hareket edecekleri belirtiliyor.
13 adet türbin yapımı ile toplam 33 MW elektirk üretimi sağlayacak rüzgar enerji santralinin proje dosyasında türbinlerin; Güvercinlik Mahallesi, İzin Tepe, Moralıncı Tepe, Sivri Tepe, Ardıç Tepe, Yılanlı Tepe, Küçüktırman Tepe, Düz Tepe, Denizgören Tepe Ve Kocasarnıç Tepe Mevkiilerinde, 1/25.000 ölçekli memleket haritasının N19-d4 no.lu paftasında 1941,422 hektar kullanım alanı içerisinde yer alacağı ifade ediliyor.
Öte yandan 13 adet rüzgar türbininin konulacağı alanların tamamı Orman Bölge Müdürlüğüne ait ormanlık vasfı bulunan araziler ve yapılacak çalışmalar kapsamında türbinlerin konulması için 2 binin üzerinde ağaç kesileceği de öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.
Proje dosyasında proje sahibi olarak Yıldız Enerji Elektrik Üretim A.Ş. firması gözüküyor. Firmanın bağlı olduğu holdingin internet sitesinde birçok proje yer alırken Güvercinlik mahallesinde yapılacak Rüzgar Elektrik Santralleri ile ilgili herhangi bir bilgi ise bulunmuyor.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.