Bodrum Gündem

BESİAD BAŞKANI ÖZDEN SEZONU DEĞERLENDİRDİ…

BESİAD BAŞKANI ÖZDEN SEZONU DEĞERLENDİRDİ…
30.06.2015
0
A+
A-

BODRUM TURİZM KENTİ İSE ALTYAPI ÇALIŞMALARI MAYIS AYINDA TAMAMLANMIŞ OLMASI GEREKİRDİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden Bodrum’da turizm sezonun sıkıntılı geçtiğini, bu sıkıntının söylendiği gibi Rusya’dan kaynaklı olmadığını söyledi.

Oldukça dikkat çeken değerlendirmelerde bulunana Başkan Özden şöyle konuştu; “Bodrum’da turizm sıkıntılı hatta ülkemizde %12-13 oranında bir düşüş olduğu gözlenmektedir. Bunun sebebinin Rusya olduğunu söylüyorlar fakat Bodrum’da ki düşüşün Rusya ile bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Çevremiz yanıyor Suriye olayları ile. Son dönemlerde marinada belki hala devam ediyor bunların hepsi bir etken. İnsanlar Avrupa’dan ya da Amerika’dan baktığında sınırda patlayan bir bomba haritaya genel baktığında sanki Türkiye’de patlamış olarak görünüyor. Turist keyfe, huzura geliyor. Son zamanlarda seçimler ve provokasyonlar oldu. Bunlar turistleri korkuttu. Turistler bizler gibi değil onlar aylar öncesinden durumlara bakıp hazırlık yapıyorlar. Allaha şükür ki seçim dönemini sorunsuz atlattık.”

ilhami-özden-besiad-başkanıYÜZDE 30’LAR DÜZEYİNDE KAYIP YAŞANIYOR…

BESİAD Başkanı Özden üyeleri ile görüş alışverişinde bulunarak sezonun durumu ile ilgili değerlendirmeler yaptıklarının bilgisini verirken, yerli turistlerin Bodrum’a gelerek destek vermelerini talep ediyor. Başkan Özden sezonun gidişatı ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yapıyor;

“Üyelerimiz arasında otel sahibi arkadaşlarımız var onlarla sohbet ettiğimizde geçen seneye göre %20’li rakamlarda kayıpları olduğunu hatta Mayıs ve Haziran ayı kayıplarının %27’ler de olduğunu söylediler. Ama ben yine bodrum diyorum, yerliler bizi kurtaracak diyorum 60-70 gün tam doluluk yaşarız evet kayıp zamanı telafi edemeyiz ama sezonu kurtaracağımızı düşünüyorum. Yerli vatandaşlarımızın Bodrum’a gelerek destek olmalarını bekliyoruz.”

EYLÜL-EKİM AYLARI ZOR GEÇECEK… Proscar without prescription

Haziran ayının sonuna gelinmesine karşın hala havaların serin olduğuna dikkat çeken Başkan Özden şunları söyledi; “Havalar çok kötüydü. Dikkat ederseniz akşamları hala kısa kolluyla dışarda oturamıyoruz. Burada her şey bir bütün, burada herkes iç içe. İnşaatla uğraşanlar turizmde, turizmle uğraşanlar inşaatta çeşitli kollar var. Şimdi iki sektörde düşünce Bodrum ekonomisi eylül-ekim aylarının daha zor geçeceğinin sinyallerini veriyor. Bodrumun amiral iki sektöründe de sıkıntılar var. Dolar ve Euro’da sıkıntılar normale dönmeye başlamış olsa da İnşallah hükümet en kısa zamanda kurulursa bence çok büyük sıkıntılara girmeden 2015’i para kazanmadan, ama herkesin maliyetlerini kurtararak yılı kapatacağını düşünüyorum.”

YEREL YÖNETİCİLER BÜYÜKŞEHİR YASASINA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR…

Turizm sektörünün güvenlik konusunda çok hassas olduğunu özellikle vurgulayan BESİAD Başkanı Özden “Burada ki kamu idarecileri bu işlerle ilgili mutlaka toplantılar ve düzenlemeler yapıyorlardır. Ama bu sene sezona başlarken özellikle Gümbet’te bazı talihsiz olaylar yaşandı” dedi. Bu tür olayların zaman zaman olduğunu ancak üst üste meydana gelince herkesin dikkatini çektiğini ifade eden Özden açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Tabii ki bunun temelinde yine Büyük şehir yasasının çok hazırlıksız bir şekilde uygulanmaya çalışılmasından kaynaklanıyor. Bodrum’un buna hazırlıklı olmamasından kaynaklanıyor.”

GÜVENLİĞİN VE HUZURUN OLMADIĞI YERDE DE TURİZM OLMUYOR…

Bazı beldelerin jandarmada, bazılarının da polis denetimine geçmesi ve polis sayısının yetersiz kaldığının gözlemlendiğini kaydeden Özden şunları söyledi;   “Sonuçta burası bir turizm kenti, belki burada çok polis olamaması gerekli. Buradan Kos’a geçtiğinizde polisi çok görmüyoruz belki. Ama tabii ki güvenlik çok önemli bir şey. Güvenliğin ve huzurun olmadığı yerde de turizm olmuyor ya da sıkıntılar oluyor. İşletmelere bakıyorsunuz haziranın sonu gelmiş daha hiç kimse dolu değil, hiç kimse istediği verimi alamıyor. Son zamanlarda zaten sinirli bir toplum olduk, bunlarda Bodrum’a hiç yakışmıyor. Bunların topyekûn bir şekilde değerlendirilip masaya yatırılması gerekiyor, bizde iş adamları olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız.”

“Etrafa baktığınızda tabi ki ufak tefek şikâyetler var, fakat bunlar hoş görülmeli.” cheap Aciclovir Cheap metoclopramide diye konuşan BESİAD Başkanı Özden inşaat sektörü ve belediyenin çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak açıklamalarını şöyle tamamladı;

“Çünkü Büyük şehir yasasına toplumuz hazır değildi. Vatandaş burada mağdur oldu fakat ben inanıyorum ki belediyemizde elinde ki imkânlarla en iyi şekilde çalışıyorlar. Bu sene havanın kötü gitmesi AYDEM ve hem de DSİ’nin su çalışması, Bodrum Belediyesinin dengelerini biraz bozdu. Burası turizm kenti ise burada ki çalışmaların Mayıs ayında bitmiş olması gerekliydi. Kış dönemi hava muhalefeti vs. işler olduğu için çok verimli çalışılamadı. Ama işlerde yarım kalamaz, yarım kalan işlerin bitirilmesi gerekiyor. Baktığınız zaman herkes haklı, yine hoşgörü şeklinde bu işlerin halledilmesi gerekiyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.