Bodrum Gündem

BODRUM MAUSOLEUM LİONS KÜLÜBÜ YENİ DÖNEM BAŞKANI ENVER KASAL OLDU

30.06.2015
0
A+
A-

lions-enver-kasalBodrum Mausoleum Lions Külübü’nün düzenlediği görev devir teslim töreninde konuşan eski Genel Yönetmenlerden lion Erdal Eminoğlu kendilerini “Üzerinde güneş batmayan bir topluluk” olarak niteledi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrium Otelde düzenlenen görev devir teslim törenine 2014/2015 dönem başkanı Almila Yılmaz Eyibilir mazereti nedeni ile toplantıya katılamayınca yeni dönem başkanı Enver Kasal görev madalyonunu derneğin geçen dönem başkanlarından Onur Burçhan Güzel’in elinden aldı.

Toplantıda konuşan 2015/2016 dönem başkanı Enver Kasal, Bodrum Mausoleum Lions Kulübünü 2006 yılında kurduklarını ve o tarihten bu yana derneğin üyesi olarak çalışmaların içinde yer aldığını aktardı. Bodrum Mausoleum Lions Kulübünün öncelikli amacının topluma karşılıksız hizmet etmek olduğunun altını çizen Enver Kasal “ Zaten Lions Kulüplerinin direk mesajı ‘Hizmet Ediyouz’dur” dedi. Kasal konuşmasına şöyle devam etti “ Biz sivil toplum örgütüyüz. Şu anda 16 üyemiz var ve bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Bodrum’da üç Lions Kulübünün toplam 62 üyesi mevcut. Burada geçmiş dönem başkanı ile birlikte toplantıyı açtıktan sonra devir teslim törenine geçeceğiz. Onun için bizim 118 R Eski Yönetim Çevresi eski Genel Yönetmenlerimizden lion Erdal Eminoğlu da burada. 118 R’nin bu seneki kesim başkanı derneğimizin üyesi olan lion Arzu Güzel seçildi ve toplantıyı kendisi sunacak. Görev madalyonumu aldıktan sonra kütüğe ismimizi çakıp süreci başlatmış olacağız.”

2015/2016 döneminde Lions Kulüplerinde 118 R Yönetim çevresinde üçüncü kesim başkanı olarak görev yapacak olan lion Arzu Güzel, kesim başkanlığının ne olduğu ile ilgili sporumuza şöyle yanıt verdi “Bütün kulüplerin bağlı olduğu bölge başkanlıkları var. Bu bölgelerden de sorumlu olan başkanlar var. Kuşadası, Aydın, Marmaris, Bodrum başkanları da benim sorumlu olduğum kesim, bir üst yönetim bölümü. Bizim merkezimiz Amerika’ya bağlı. Türkiye’de olan lionların yaptığı şey Türkiye’deki insanların ihtiyacı neye yönelikse onunla ilgili çözümün parçacı olmak. Engellilerle ilgili olabilir, çocuklara burs vermek veya kıyafet yardımı yapmak gibi. Bu ihtiyaçların giderilmesi için çeşitli aktiviteler düzenliyoruz kermesler veya konserler şeklinde. “

118 R Eski Yönetim Çevresi eski Genel Yönetmenlerinden lion Erdal Eminoğlu mensubu olduğu derneği ile ilgili ilginç bir benzetme yaptı. Eminoğlu “ Derneğimiz için şunu söyleyebilirim; üzerinde güneş batmayan bir topluluğuz. Eskiden Britanya İmparatorluğu için bu söylenirdi. Dünyanın bütün ülkelerinde faaliyet gösteren bir topluluğuz. Bu anlamda kıta Çin’de diğer sivil toplum kuruluşları yokken Lions Kulübümüz vardı. Bodrum’da üç kulübümüz var Moselium kulübümüz üyeleri itibarı ile en gençlerinden ve en başarılarından birisi” diyerek sözlerini tamamladı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.