Bodrum Gündem

SEÇİMİN TÜRKİYE EKONOMİSİNE ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ…

30.06.2015
0
A+
A-

Retin-A without prescription besiad bodrum dto ekonomi paneli (28)DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ PANELİ DÜZENLENDİ… BESİAD VE DTO TARAFINDAN DÜZENLENEN PANELDE SEÇİMİN TÜRKİYE EKONOMİSİNE ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

BESİAD ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi tarafından düzenlenen ekonomi panelinde Dünya ve Türkiye ekonomisine dair önemli değerlendirmelerde bulunurken, Yunanistan ile ilgili değerlendirmeler oldukça dikkat çekti.

Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Taner Berksoy, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve İktisadi ve İdari Bilimler Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Arslanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı BESİAD ve DTO Bodrum Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen panelde erken seçim olması durumunda doların 5 liraya kadar yükselebileceği ifade edilirken, Yunanistan’ın Euro’dan çıkma olasılığının yüksek olduğu kaydedildi.

7 Haziran’da gerçekleşen Milletvekilliği seçimlerinin ardından çıkan sonuçların Türkiye ekonomisine etkilerinin değerlendirildiği panel muhteşem Bodrum manzaralı Mezetba Restaurant’ta gerçekleştirildi. BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri Ali Öztürk, Niyazi Atare, BODER Başkanı Halil Özyurt, TÜRSAB Başkanı Sevinç Gökbel, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu ile BESİAD üyesi iş insanları izledi.

Panelin ilk bölümünde akademisyen konuşmacılar kendi görüşleri ve değerlendirmeleri yaptı. İftar için ara verilen panelin ikinci bölümünde BESİAD üyelerinin sorularına da yanıt verdiler.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Taner Berksoy, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve İktisadi ve İdari Bilimler Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Arslanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı paneli dikkatle takip ederek notlar aldı. Daha sonra iftarda iş adamları ile birlikte orucunu açtı.

İŞ İNSANLARI SABREDİP OLUMLU DÜŞÜNSÜNLER…

Muğla Valisi Amir Çiçek turizm ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Muğla’mızda tabi ki geçen yıla nazaran olumsuz bir ilerleme var. Fakat çokta panik yapılacak bir şekilde değil. Ben her zaman turizm sektöründe çalışan işletme sahibi arkadaşlarımıza şunu tavsiye ediyorum; sabredin. Olumsuz olan şeyi düzeltebiliriz, önemli olan Muğla’da ki bu güzelim doğa ve kaynaklarımızı iyi kullanalım diyorum. Böylelikle olumsuz olarak düşündüğümüz şeyler olumlu hale gelebilir. Yani şuan geçen yıla oranla %10-20 oranında düşüklük var fakat bu tolore edilebilir.”

besiad bodrum dto ekonomi paneli (3)BODRUM KARAKTERİNİ KORUDU…

Panele konuşmacı olarak katılan duayen ekonomist ve Piri Reis Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Taner Berksoy sorularımızı yanıtladı.

Bodrum’a ilk defa 1963 yılında üniversite öğrencisi iken geldiğini söyleyen Prof. Dr. Taner Berksoy Bodrum ile ilgili şu görüşleri dile getirdi; “O zamandan bu yana çok hızlı gelişti büyüdü. Bence çok önemli 2 özelliği var. Bir tanesi, kabaca kendi karakterini koruyarak büyüdü. Büyük evler apartmanlar yaptırmadı. İkincisi, kendi koyları ve köyleri ile bağlantısını çok iyi korudu. Şimdi kocaman büyük bir eğlence metropolü haline geldi. Benimde burada kendi yerim var, bende çok sık gelip giderim ve özellikle Bodrum’un kışını severim.”

buy brand Levitra TURİZM ve TARIM BİRLİKTE DÜŞÜNÜLMELİ…

Dünyada da tarım ile ilgili dönüşüm olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Taner Berksoy tarım ve turizm birlikteliği ile ilgili şöyle konuştu; “Tarıma dönüş hemen hemen tüm Türkiye’de var daha düzenli daha bilinçli tarım yapılıyor. Bodrum gibi turistik merkezli yerlerde çok büyük sanayi olmaz, buralar hizmetle büyüyen yerler. Bunu da çok iyi beceriyor. Şimdi bence yapılması gereken şey, tabi ki her zaman aynı tempoda gitmez ama bu yaz yoğunluğunun bir kısmı kış mevsimine taşıyabilmek. Siz içinde yaşayanlar fark etmezsiniz ama kışın bodrum da yaşayan sayısı çok fazla artmış bir şekilde. Buradan yola çıkarak mevsimler arasında dalgalanmaların olmadığı bir noktaya getirmekte mümkün olarak görünmektedir. Büyük sanayi yatırımları burada olmaz. Bodrum bir kimliktir ve bunu muhafaza edebildiği takdirde başka yerden bir sürü sahil kasabası dediğimiz alandan daha iyi.

KOMŞUDAKİ KRİZ TÜRKİYE İÇİN FIRSAT MI?

Prof. Dr. Taner Berksoy, Yunanistan’daki ekonomik krizin, Türkiye için bir fırsat oluşturup oluşturmadığı yönündeki sorumuza da şu yanıtı verdi; “Yunanistan Euro alanından çıkarsa drahmiye dönecek ve çok yüksek bir oranda değer düşürme yaşayacak bu demektir ki Yunan ürünleri çok fazla değer kaybedecek ve bu durum bizim ile rekabet problemi yaratacak, turisti kendine çekebilir. Ama ben iki tarafa da baktığımda bizde ki yatırımlar onlarda yok, bizim sahip olduğumuz kapasiteyi bu darbeden sonra Yunanistan kuramaz.”

Prof. Dr. Taner Berksoy koalisyon konusunda tahminde bulunmak istemezken “Bu siyaset, belli olmaz. Rüzgâr son anda başka yerden esebilir. Bugünkü rüzgârlar AKP – CHP olacakmış gibi esiyor. İki büyük bir arada olarak birbirlerini dengeleyerek daha istikrarlı bir şekilde arada durabilirler tabi ki birileri kurcalamazsa.” Strattera online şeklinde görüş bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.