Bodrum Gündem

DEPREM ve TÜRKİYE GERÇEĞİ…

27 Şubat 2014 tarihinde, Türkiye ye dönmeden bir gün önce NASA Ames başkanı Pete Worden, yardımcısı Chuck Smith, danışmanı Rose Grymes ve teknoloji uzmanı Jerry Yan ile bizim GeoCosmo yönetim kurulu üyelerini bürosuna davet etti. Toplantıda Beyaz Sarayın Türkiye ye çok önem verdiğini, GeoCosmo ile Türkiye deki bir üniversitenin beraber yapacakları herhangi bir bilimsel çalışmanın Beyaz Sarayı son derece memnun edeceğini bizlere defalarca anlattı.. GeoCosmo Science and Research Centre olarak, sadece NASA Ames ile değil, NASA nın Washington D.C. deki merkezle de ”İnfrared” konusunda yaptıkları ortak çalışmalardan çok memnun kaldığını da sözlerine ilave etti…
Başkan Pete Worden ben Türkiye ye geri döndükten kısa bir süre sonra emekliğe ayrıldı, neyse ki yeni başkan ile GeoCosmo nun arası aynı sıcaklıkta devam etmektedir.

deprem-ve-türkiye-gerçeği-ronald-karel 1Önceki makalelerde de yazdığım gibi USGS in çalışmalarımıza hiç sıcak bakmadıkları için, ABD içerisinde GeoCosmo nun araştırmalarının lobileştirmek gerektiğini savundu başkan gitmeden önce. USGS, yani United States Geological Survey, deprem konusunu tekeline almış ancak onlarca seneden beri bir metre yol alamayan ve senede Amerikan hükümetine 200 milyon dolara mal olan koskoca bir adı olan ama bir Hiç tir dememek için kendimi zor tuttuğum bir kurum haline gelmiştir. Gerek büyük Alaska depremi sonrası gerekse 20 bin çocuğun öldüğü Çin depreminde yaptıkları açıklamalar tam bir fiyaskodur.

Pete Worden ABD nin en büyük vakıflarında görev alacağı için lobileşmede bizlere yardım edebileceğini de dile getirdi.

Nihayet 27 Haziran 2015 tarihinde ben Marmaris’teyken GeoCosmo yönetim kuruluyla Skype yaptığımız konuşma sonrasında oy birliğiyle büyük kararlar aldık. Öte yandan bir sigorat şirketi de bizlere 3 yıllığına 1.020.000 Euro hibe etti. Bu meblağ da patent ve IP’lerimize sahip çıkmak için yeterli.

GeoCosmo merkezi olarak 4 adet şirket kurduk.

GeoCosmo Center USA
GeoCosmo Science and Research Center USA
GeoCosmo İnternational USA
GeoCosmo Research Centre United Kingdom

Bütün şirketlerin Naltrexone online hem yönetim kurulundayım, hem hissedarıyım hem de Başkan Yardımcısıyım.

Her neyse  nihayet İzmir in Dokuz Eylül Üniversitesi ile temasa geçtikten sonra orada yaptığım bir konferans sonucunda Rektör yardımcısı araştırmaya yeşil ışık yaktı. Ekip şöyle;

Prof. Dr. Efendi NASİBOĞLU: Proje Başkanı ve Bilgisayar bölümü başkanı

Prof. Dr. Şükrü BEŞİKTEPE: Oşinografi bölümü başkanı

Prof. Dr. Gökhan GÖKTÜRKLER: Jeofizik bölümü başkanı

Prof. Dr. Resmiye NASİBOĞLU: Bilgisayar bölümü

Prof. Dr. Alper VAHAPLAR: Bilgisayar

Prof. Dr. Barış TEZEL: Bilgisayar

Ass. Prof. Zülfikar ERHAN: Jeofizik

Ass. Prof. Elçin GÖK: Jeofizik bölümü

Ass. Prof. Petek SINDIRGI:  Jeofizik

Sağ olsunlar gerek DHA ve 5 gün sonra da üniversiteye giden Anadolu Ajansı muhabiri bu dünyada ilk olacak haberi sadece Türkiye ye değil, haberi çeşitli dillere çevirerek bütün dünyaya duyurdular.

GEOCOSMO DÜNYADA DEPREM KONUSUNDA TARİH YAZMAK İÇİN YOLA KOYULDU…

Türkiye deprem konusunda büyük ve önemli bir laboratuvardır. Birkaç bölge hariç hemen hemen her yerde büyük ve yıkıcı bir deprem meydana gelebilir maalesef.

Benim şahsi görüşüme göre İstanbul’da olası bir deprem şansı Türkiye deki bütün bölgeler için aynıdır. Nolvadex online Yani İstanbul un bir özelliği kalmamıştır. Bunu 10 sene önce de söyledim ve bu konuda aynı fikirde hocaların olduğunu da biliyorum. Adapazarı depreminden sonra yakın zamanda Saros körfezinde de 6.9 kuvvetinde deprem meydana geldi ve bence bu kırılma Atina ya doğru gidiyor. Tabii ki bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor.

Ben de benim kafamdaki sesi de yazayım dedim…

Olsa olsa Tekirdağ açıklarında bir 5,5 kuvvetinde deprem, ama daha büyüğü Kuzey Kıbrıs ile Gökova arasında bir deprem meydana gelebilir. İstanbul da büyük adanın arkasında meydana gelebilecek olası 6,0 kuvvetinde deprem eğer sadece birkaç kilometre derinlikte olursa o zaman işler değişir.

ronald karel deprem gerçeğiAyrıca yukarda haritada görüldüğü gibi İstanbul boğazına doğru uzanan bazı çatlaklar mevcuttur. Bu da nahoş bir durumu göstermektedir.

Van da 7.2 kuvvetinde deprem olduktan sonra ki; bu depremi kimse beklemiyordu. Ortalık karıştı… Van depremi öncesi bir köylü yerden ateş çıktığını görmüş ve resmini çekmiş, hatta videoya almış, galiba DHA da bunu yayınlamış…

Kimse aldırmamış.

İleriki günlerde büyük deprem oldu…

Haber şöyle;

Van’ın Erciş ilçesinde sebebi belirlenemeyen toprak yangınları tespit edildi. Yeşilova Mahallesi’nde boş bir arazide ilk olarak 2 ay cheap Fluconazole önce başladığı bildirilen yangınlar itfaiyenin tüm çabalarına rağmen söndürülemedi.

Çevrede yaşayan vatandaşlar, ilk olarak 2 ay önce başladığını söyledikleri yangınların zaman içerisinde ilerlediğini ve evlerine doğru yol aldığını söyledi. Yer kabuğundan yükselen sebebi belirlenemeyen ısı sebebiyle belediye ekipleri tarafından inceleme yapılması bekleniyor.

Hala araştırılıyordur belki….!!!

Ayrıca 23 Ekim 2011 tarihinde Van da meydana gelen büyük deprem öncesi deprem bölgesine 30 km mesafede olan Erçek sularında 8 Eylül 2011 tarihinden 11 Ocak 2012 tarihler arasında numuneler incelendiğinde kuyu suyunun kimyasal yapısında anormallikler meydana geldiği de görülmüştür.

İşte deprem ön sinyalleri dediğimiz zaman deprem olmadan, yani daha stres başlar başlamaz meydana gelen sinyallere hakim olma sanatı, mahareti ve gücüdür. Bu yüzden dolayı yer istasyonlarımız Silikon vadisinde büyük bir titizlikle hazırlanmaktadır, her olasılığı göz önünde bulunduruyoruz. Hatta ve hatta o kadar ki, deprem ön sinyallerinin elektro manyetik dalgalar sayesinde insan vücuduna da etki yaptığına inanıyor bu yüzden insan biyolojisinin ön sinyallere karşı tepkisi konusunu da projeye dahil ettik.

Deprem ön sinyallerinin hayvanlara etkisi zaten biliniyordu. Cep telefonundan yayılan elektro manyetik dalgaların bile laboratuvarlarda hayvanları etkilediğini gördük, okuduk ve öğrendik.

Yer istasyonlarımızın donanımını tabii ki gizli tutuyoruz. NASA Ames de her bir istasyonun İP si ve patenti hazırlanmaktadır. Yapmakta olduğumuz yer istasyonları NASA Ames’deki labolarda test edilecektir.

İlerde daha fazla bilgi aktarmak amacıyla….

Devam edecek.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.