Bodrum Gündem

AK PARTİ’DEN ÇEVRECİLERE SERT ELEŞTİRİ… “ÇEVRECİLER TARAF DEĞİL TARAFTARLIK YAPIYOR”

AK PARTİ’DEN ÇEVRECİLERE SERT ELEŞTİRİ… “ÇEVRECİLER TARAF DEĞİL TARAFTARLIK YAPIYOR”
02.07.2015
0
A+
A-

Retin-A cream maviyol-girişimi-ak-parti-ziyareti644, 645 ve 648 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’lerin birçok çevre kanununa ve uluslararası bazı sözleşmelere aykırı olduğunu belirterek bunların derhal yürürlükten kaldırılması gerektiğini savunan Maviyol Girişimi Platformu üyeleri, Bodrum’daki siyasi parti ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. AK Parti Başkanı Demiralp “Hükümet ile iktidarı karıştırıyorsunuz, üstümüze düşeni yaparız” dedi.

Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem

İlk olarak AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığını ziyaret eden heyet, İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlandı. Avukat Gonca Gedikoğlu ve Avukat Ergin Cinmen imzalı raporu Çiğdem Demiralp’e veren heyette ise Filiz Dizdar, Arif Yılmaz, Sencer Kaygusuzer, Meral Saraçbaşı ve Figen Erozan yer aldı.

Anti Fungal CHP YETMEZ SİZDE KATILIN…
buy cheap Lithium Grup adına konuşan Filiz Dizdar, adı geçen Kanun Hükmünde Kararnamelere çıktığı günden itibaren karşı olduklarını ifade ederek; “Bu KHK’in iptali ile ilgili gerekli girişimlerde bulunduk. Bu girişimlerimiz sırasında Cumhuriyet Halk Partisinin konu hakkında dava açtığını gördük. Açılan bu davanın içeriğine uluslararası anlaşmaların katılmadığını gördük. Bizlerde Maviyol Girişimi Platformu olarak bu konuda bir çalışma yaptık. Bu KHK ile ilgili yeni Meclis’te, tüm çevre tahribatlarının müsebbibi olarak gördüğümüz bu yasal düzenlemelerin kalkması için hep birlikte çalışmaya davet etmek istiyoruz” dedi.

KARARNAMELER YÜZÜNDEN TAHRİBAT OLUŞTU…
Grup adına daha sonra söz alan Sencer Kaygusuzer, Bodrum’da yaşanan çevre tahribatlarının yasal dayanağının adı geçen KHK’ler olduğunu iddia ederek şöyle konuştu; “Burada önemli olan nokta Anayasa’nın 90. Maddesi diyor ki; Uluslararası antlaşmalar iç hukuk da da geçerlidir. Dolayısıyla bu inceleme raporunda iki konuda yer alıyor hem mevcut Anayasamıza uygunluğu, hem de Uluslararası antlaşmalarla imzaladığımız bir takım konuların bu kararnamelere ters düşmesi. İç hukuka, çevre yasasına bu kararnamelerin bizim hayatımıza, Bodrum’a etkisi çok fazla. Birçok örnek var ki bu kararnameler yüzünde çevre tahribatları oluştu”
Söylenenleri dikkatle dinleyen ve notlar alan AK Parti İlçe Başkanı Demiralp, raporu inceleyeceklerini ve ileriki günlerde konu hakkında yeni bir toplantı yapılmasının uygun olacağını ifade etti.

ÇEVRECİLER İKTİDARI ELEŞTİRİYOR, TARAFTARLIK YAPIYORLAR…
Maviyol Girişim Platformu üyelerinden oluşan heyetin konuşmalarının ardından söz alan AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adil Ülgen, Bodrum’da özellikle çevre konularında sorumluluğunun hemen Ankara’ya ve iktidara yüklendiğini belirterek bu tutumu eleştirdi, Yarımada da yaşanan sorunların büyük kısmının yerel yönetimle ilgili olduğunu belirterek; “Bodrum’da Maviyol Girişimini öteden beri takip eden, somut çalışmalarını takdir eden ve birlikte yürümemiz gerektiğini söyleyen birisiyim. Yalnız bir sorun var Bodrum’da, ve bunu da herkesin görmesi gerekiyor. Bir günah keçisi aradığımız zaman, bana göre Bodrum’un hastalığı da bu, çok rahat vurguluyoruz, hükumet AKP, hükumet AKP. Oysaki, Bodrum’da yerel yönetim, çok rahat kendi yetkisinde olan bir konuda topu hükumete atıyor. Yahu kardeşim sen yok musun? Yerel yönetim diye bir şey var, imar planı var, ruhsat var. Bunu da gerçekten yutmayalım, taraftar değil taraf olabiliyor muyuz ona bakalım” dedi.
DEVLET İLE HÜKÜMETİ KARIŞTIRIYORSUNUZ…
Yaklaşık yarım saat süren toplantıda son konuşmayı yapan AK Parti İlçe Başkanı Demiralp, bazılarının devlet ile hükumeti birbirine karıştırdığını dile getirerek şunları söyledi;
“Biz Bodrum ile ilgili doğru olan her şeyin yanındayız. Bizim ilçe başkanlığı olarak konulara bakış açımız çok uzak değil her konunun içindeyiz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz, gidilecek yerlere gidiyoruz ama bizim de karşımıza zaman zaman bürokrasi çıkıyor. Devlet başka, hükumet başka. Bu ayrımı unutmayalım lütfen. Üstümüze düşen neyse Bodrum adına yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.