Bodrum Gündem

HAVUZ SUYU ANALİZİNİ BİZİM LABORATUVARDA YAPTIR… YOKSA…

HAVUZ SUYU ANALİZİNİ BİZİM LABORATUVARDA YAPTIR… YOKSA…
02.07.2015
0
A+
A-
bodrum-toplum-sağlığıBodrum Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlığı Biriminde çalışan bir görevlinin, turizm tesislerinde tehdit ve ceza korkusu yaratarak turizmcileri analiz için tek bir laboratuvara yönlendirdiği iddiası, yapılan şikayetler üzerine soruşturulmaya başlandı.
Mehmet Can Meral/Bodrum Gündem
Muğla il genelinde 2 bine yakın havuz bulunuyor. Bodrum’da bulunan bine yakın havuz da diğerleri gibi açık bulunduğu sürece her ay su analizi yaptırmak zorunda. Bir havuzdan bir kez alınan analizin tahlil fiyatının ortalama 200 TL olduğu ve Bodrum’daki havuz sayısının da bine yakın olması nedeniyle ortaya büyük meblağlar çıkmakta.
Bodrum’da uzun yıllardır faaliyet gösteren bir laboratuvarın yetkilileri, bu sene başından itibaren gittikleri eski müşterilerini tek tek kaybetmeye başlayınca konuyu araştırmaya başladı. Yaptıkları araştırmada yakın oldukları otel işletmecilerinden aldıkları cevaplar kendilerini çok şaşırtınca, durumu Bodrum Kaymakamlığı’na ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne birer dilekçe yazarak bildiren laboratuvar yetkilileri konunun araştırılmasını istediler.
Firma şikayet dilekçesinde, Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlığı Biriminde çalışan bir görevlinin otel yöneticilerini kurumunu kullanarak başka bir laboratuvara yönlendirdiğini ve kendisinin de o laboratuvara ortak olduğunu iddia ederek, görevlinin bir kamu çalışanından çok, özel laboratuvarın çalışanı gibi hareket ettiğini ihbar ettiler. Firmanın şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer alıyor;
Generic Topamax Retin-A without prescription cost of Strattera “Faaliyetlerimiz sırasında müşterilerimizle yaptığımız görüşmelerde, Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlığı Birimi’nin bir çalışanın Bodrum’da bulunan bir kontrol analiz laboratuvarının temsilcisi gibi çalıştığı, bu laboratuvara ortak olduğunu söylediği, tesislerin analiz ihtiyaçları ve özellikle havuz suyu analizlerini işaret edilen laboratuvarla çalışmadığı takdirde yine bu kişi tarafından yapılan havuz denetimlerinde zorluk çekecekleri yada ceza alacakları şeklinde açıkça tehdit edildikleri gözlenmektedir. 2014 yılında da yoğun şekilde gördüğümüz bu zorlama ve baskılar günümüz itibariyle iyice artmış ve 2015 yılında neredeyse Bodrum’da ki tüm tesisleri etkileyecek duruma gelmiştir”
Bodrum Kaymakamlığı ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne iletilen bu dilekçeler sonrası soruşturma açıldığı ve tarafların dinlenmeye başladığı öğrenilirken, Bodrum Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlığı Birimi yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını söylediler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.