Bodrum Gündem

2 TEMMUZ KATLİAMINI 22 SENEDİR YANA YANA ANIYORLAR…

03.07.2015
0
A+
A-

misoprostol buy bodrum alevi bektaşi derneği 2 temmuz 2015 anma (1)2 TEMMUZ SİVAS OLAYLARININ 22. YILINDA SİVAS’TA YAKILANLAR BODRUM MEYDANINDA ANILIRKEN BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te 35 insanın canlı canlı yakılmasının yıldönümünde, Bodrum Alevi Bektaşi Derneği ve bir çok STK’nın desteği ile anma etkinliği düzenlendi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri sırasında gericilerin saldırısı ile kaldıkları Madımak otelinde diri diri yakılmasının 22 yılı nedeni ile Bodrum Belediye Meydanında anma etkinliği düzenlendi.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum Belediye meydanında saat 19:30’da başlayan etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapılırken, Nazım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” şiiri halk tarafından okundu. “2 Temmuz Evrensel Anma Günü Olsun”, “Zulme ve zalime karşıyız”, Pir Sultanlar ölümsüzdür”, “Ateşin bile kendinden utandığı gündür 2 Temmuz”, “İnsanlık Suçu unutulamaz” yazılı dövizler taşınırken, Sivas’ta yakılan 35 kişinin fotoğraflarının olduğu pankartlar açıldı. Bir çok STK’nın destek verdiği anma etkinliğine siyasi parti temsilcileri, bazı Bodrum Belediye Meclis üyeleri ve katliamı kınayan Bodrumlu yurttaşlar katıldı.

bodrum alevi bektaşi derneği 2 temmuz 2015 anma (13)Sivas olaylarında yaşamını yitirenlerin adları tek tek okurken, etkinliğe katılanlarda “Burada” diyerek, Sivas’ta katledilen insanları andılar. 2 Temmuz Sivas katliamının 22.yılında Bodrum Alevi Bektaşi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Çiçek Bozoğlu tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer aldı; “Bugün Sivas katliamının 22. Yıl dönümünde yitirdiğimiz canları anmak ve onları katleden zihniyeti kınamak için bulunuyoruz. “Bozuk düzende sağlam çark olmaz” diyen, haksızlığa ve zulme başkaldıran PİR SULTAN ABDALI asan ve astıran zihniyet bundan 21 yıl önce 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’ne Pir Sultan Abdal’ı anmak için giden 35 insanımızı diri, diri yakmış ve bu yanışı seyretmiştir. Geçen bu 21 yıl boyunca yüreğimize düşen acı hiç dinmemiş; maalesef bu acıyı dindirmek için gerekenler de yapılmamıştır. Sadece Alevilere karşı değil, insanlığa karşı işlenmiş olan bu insanlık suçu unutturulmaya çalışılmış, arkasındaki zihniyet gerektiği gibi sorgulanmamış, ortaya çıkan katillerin bir kısmı bulunmamış, bulunan katillerle ilgili açılan davalar da zamanaşımına uğratılmıştır.”

Basın açıklamasının devamında “İnsanlık suçu zamanaşımına uğrayamaz, İnsanlık suçu affedilemez, Sivas katliamı bir insanlık suçudur, Sivas’ta işlenen insanlık suçu unutulur mu? Unutulabilir mi? Yobazların insanlıktan çıkmış vahşet içerisindeki görüntülerine karşı, canavarlaşmış topluluğu engellemekle görevli güvenlik güçlerinin nazik tavırlarını da, Ozanlar Heykeli, Sivas caddelerinde sürüklenirken, dönemin Belediye Başkanının söylem ve tavırlarını da, dönemin siyasilerinin aymazlığını da, sanıkların savunmasını yapanları da, kamu vicdanına ters düşen yargı kararları nedeni ile zamanaşımına uğratılan yargılamaları da unutmadık, unutmayacağız” buy Clonidine denildi.

Lasix no prescription bodrum alevi bektaşi derneği 2 temmuz 2015 anma (7)Basın açıklamasında Madımak Oteli’nde diri, diri yakılanları, yine orada yaşamını yitiren 12 yaşındaki Koray’ı ne tarihin, ne onların yakınlarının, ne dostları, ne sevenlerinin unutmayacağına dikkat çekildi.

Alevi Bektaşi Derneği Yönetim Kurulu üyesi Bozoğlu tarafından okunan basın açıklamasında bu tür olayların bir daha yaşanmaması adına da unutulmaması gerektiğine vurgu yapılırken, 2 Temmuz 1993 günü yaşananlar insanlık suçu olduğu ve İnsanlık adına; 2 Temmuz 1993 günü evrensel bir anma günü olarak kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.

Basın açıklamasının sonunda ise “Bu topraklara artık nefret, kin, düşmanlık ve ayrımcılık tohumu ekilmemelidir. Buna ne Aleviler ne Sünniler ne de bu ülkenin tüm toplumsal renkleri izin vermemelidir. Yeni acılar yaşanmamalıdır.” Şeklinde çok önemli bir mesaj verildi.

Bodrum Belediye Meydanında gerçekleştirilen 2 Temmuz Sivas Katliamının 22.yıldönümü anma etkinliğinde Bodrum halk korosu tarafından türküler söylendi, semah dönüldü, şiirler okundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.