Bodrum Gündem

BAŞKAN KOCADON MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNE REST ÇEKTİ…

03.07.2015
0
A+
A-

bodrum-belediye-meclis-toplantısı-turgutreis-temmuz (1)BODRUM BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI OLAĞAN TOPLANTISI TURGUTREİS’TE YAPILDI, SON BÖLÜMDE TARTIŞMA ÇIKTI… treatment of mania

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı Turgutreis Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde 12 gündem maddesine, CHP’li Meclis üyelerinin verdiği dört madde eklenmesi ile 16 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Mehmet Kocadon MHP’li meclis üyelerinin sorularına sinirlenerek “Bodrum Belediyesi yanlış bir şey yapmaz. Dedikodular ile hareket ediyorsunuz. İstediğiniz yere şikayet edin. Benim kimseye diyet borcum yok. Benim sadece Bodrum halkına borcum var.” şeklinde rest çekti.

Bodrum Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Turgutreis Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde 16 gündem maddesi görüşüldü. CHP’li Meclis üyesi Mustafa Saruhan’ın mazeretli olarak katılmadığı Temmuz ayı olağan meclis toplantısına, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve yaklaşık 100 yurttaş katıldı. Meclis toplantısına Ak Parti ve MHP İlçe başkanları katılmadı.

bodrum-belediye-meclis-toplantısı-turgutreis-temmuz-şakir-açıkgöz-1Sakin başlayan Temmuz ayı olağan meclis toplantısının son bölümünde ortam gerilirken, Başkan Mehmet Kocadon ile MHP’li meclis üyesi Şakir Açıkgöz arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. MHP’li meclis üyesi Açıkgöz’ün Yokuşbaşı’nda devam eden inşaatları kastederek “Başkanım Bodrum’da inşaat yasakları ne zaman başlıyor. İnşaat yasaklarının başlama tarihi 1 Temmuz mu?” şeklindeki kinayeli sorusuna sert bir şekilde “Bodrum’da inşaat yasağı yok. İnşaat yasağı genelgesi var. Bu sadece iyi niyetli ve tavsiye niteliği taşıyan genelgedir.” şeklinde yanıt verdi.
Toplantı başında CHP’li meclis üyeleri tarafından görüşülmek üzere gündeme eklenmesi talebi verdikleri dört önerge oy birliği ile kabul edilirken, bankamatik yerlerinin ihaleye verilmesi yetkisinin ve Otogardaki reklam alanlarının verilme yetkisinin Bodrum Gıda A.Ş.’ye verilmesi MHP’lilerin hayır oyu vermesine karşın, CHP’lilerin evet oyları ile kabul edildi. CHP’lilerin verdiği diğer iki önergeden birine yine MHP’liler hayır oyu verirken, Kargı’da su sporları ile ilgili olarak imar değişikliği maddesi ise oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Birinci gündem maddesinde gizli olarak yapılan seçimde “Bodrum Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi” ve “Bodrum Çiftçi Malları Murakabe Kurulu” Proscar online seçildi. “Bodrum Çiftçi Mallarını Koruma Meclisine CHP’den Mehmet Melengeç, Ali Demiröz, Cafer Doğan ve Güneri Günaydın, MHP’den de Mustafa Dağdelen, Bodrum Çiftçi Malları Murakabe Kuruluna da CHP’den Funda Akçalı Ali Öztürk, Osman Küçükyüzbaşı, ve Özden Baysal, MHP’den de Erdinç Tekinkaya oy birliği ile seçildi.
Mezarlıklar müdürlüğünün Muğla Büyükşehir Belediyesine geçmesinden dolayı, bu güne kadar müdürlük olarak devam eden Mezarlıklar müdürlüğünün yine aynı görevleri yapmak kaydı ile birim olarak Özel Kalem Müdürlüğüne bağlanmasına karar verildi. Bununla birlikte muhtarların sorunları ile ilgilenecek ve iletişimi sağlayacak bir Muhtarlık İşleri Müdürü kadrosu da ilgili kanun gereği meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Sağlık Teknikeri kadrosu iptal edilerek, Sağlık Hizmetleri Sınıfında 1. derece Hemşire kadrosu oybirliği ile kabul edilirken, şoför kadrolarında bulunan personelin ikramiyelerinin tek bir yerden verilmesi için belli miktarlarda Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesine aktarılması da yine oy birliği ile kabul edildi.
Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden de 400 bin liralık bir tutar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün temsil, ağırlama, tören, fuar, organizasyon giderlerinde kullanılmak üzere aktarılması MHP’nin itirazına karşın, CHP’nin evet oyları ile kabul edildi.
Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik gereğince hazırlanan Bodrum Belediyesi 2015 Mali Yılı Evsel Katı Atık Tarifesi CHP’lilerin oyları ile kabul edilirken, mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait olan, Yalıkavak Mahallesinde bulunan toplam 342,94 m² yüzölçümlü taşınmazın ihaleye çıkartılarak satışının yapılması da yine CHP oyları ile kabul edildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kapsamında olan imar değişiklik ve tadilatları ile ilgili olan 8, 9, 10, 11 ve 12 gündem maddeleri ise imar komisyonunda görüşülmek üzere havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
temmuz ayı bodrum belediye meclis toplantısı (5)Toplantının sonunda MHP’li meclis üyelerinin soruları nedeniyle kısa süreli bir gerginlik ve tartışma yaşandı. MHP’li meclis üyesi Açıkgöz Göktepe ile ilgili soru sorması üzerine ise sinirlenen Başkan Mehmet Kocadon “Sayın Meclis üyem önce söz isteyin. Ben söz vermeden konuşmayın” Plan B online diyerek MHP’li meclis üyesi Açıkgöz’ü uyardı. Göktepe ile ilgili olarak ise oldukça dikkat çeken bir açıklama yapan Mehmet Kocadon şöyle konuştu; “Bakın bir kere size göre kaçak. Acaba Belediyeye göre kaçak mı?Birde ona bakmak lazım. Size göre Bodrum’da her şey kaçak. Her şey usulüne aykırı. Artık bırakın şu sokak dedikodularını da bu sokak dedikodularını yapanlara prim vermeyin arkadaşlar. Gereksiz şeyler bunlar. Bu memleketin savcısı var, hakimi var, karakolu var. Gidin oraya şikayet edin, böyle bir şey varsa. Bizim alnımız açık. Bakın üç yıl benimle uğraştılar ve üç yıl sonra danıştay bu kararı bozdu. Niçin uğraştılar biliyor musunuz? Görevden alabilmek için. Bizim belediyede yanlışlık olmaz arkadaşlar. Bizim kimseye ne diyet borcumuz var, nede vefa borcumuz var. Sadece Bodrum halkına var. Başka kimseye yok.”
Başkan Mehmet Kocadon toplantıyı kapatarak CHP’li meclis üyeleri ile birlikte salonu terk ederken, MHP’li meclis üyeleri ise yerlerinden kalkmayarak bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.